You wanna have a life but not too real
Septembris 28., 2013 
12:40 am - Sapuvušais kapitālisms
Lūk, turpinot vakara izklaides - kāds vecs (lasi miris) ķīnietis ir nolādējis kādu citu vecu ķīnieti: "lai tev būtu jādzīvo pārmaiņu laikā!"

Skaists sauklis, īpaši ōmēm, kas redzējušas mūsu otro, nelaimīgo pasaules karu patīk iesmīnēt. Tomēr dažas īpatnējas lietas notiek - austrumu tīģeris, silīcija ielejas Indijā, rūpniecības noriets rietumos. Viena tante te stāstīja par kapitāla nonākšanu šaurā tā turētāju lokā. Varam ierēkt par Vōlstrītas okupaniem, kam ir maz nojēga par to, pret ko tieši viņi protestē, un vēl mazāka nojausma par komunismu, ko viens otrs aizstāv, tomēr ir grūti strīdēties ar bezkaislīgu matemātiku. Un ko darīt? Viens cits onkulis nesniedz atbildi uz jautājumu, "ko darīt?", bet vismaz uz jautājumu, "kāpēc?". Un, kā parasti, atbilde ir smieklīga, un bēdīga vienlaicīgi - jo ir ekselis. Ok, ekselis ir pavirši vienkārša atbilde, bet toties īsa. Kopsaucējs, cilvēciskās īpašības, vai varbūt to trūkums, kombinācijā ar racionālās domas lidojumu, vai varbūt ar tā netālredzību, liek kapitālam vairot kapitālu. Atdeve no kapitāla... jā, kaut kur šausmīgi dzirdēts termins. Indikācijas - lēts kapitāls? Kāds mums tur ir tas eiribors, pēc kā visi "lata aizstāvji" maksā savus kredītus? Pirms gadiem trīsdesmit teiktu - sasodīti lēts! Vienvārdsakot, bagātība vairo bagātību, un Varenais Getsbijs.

Receptes? Tās, protams, neviens nedod. Receptes dala tikai "dzīves pazinēji", sinoptiķi, un "dabas zīmju vērotāji", kas gaida aukstāko ziemu simtsgadē. Pārējie ir piesardzīgi. Kas attiecas uz mani, sāk šķist, ka "Latvijas Nokijas" meklējumi nav tik muļķīgi, kaut vai Japānas piemēra kontekstā. Mēs te divdesmit gadus mocāmies līdzināties attīstītajai Eiropai, kamēr Japānai vajadzēja 25 gadus, lai, kā mēdz teikt - из грязи в князи. Atliek vien pārkāpt savu "rīt būs labāk", un padomāt par to, ka "varūt aizparīt". Šinī ziņā imponē "Daugavas racēji". Ne tas, ka man projekts šķiet šausmīgi labs, bet to penžu fatālisms - mums jau tās odziņas neredzēt, bet tā sajūta, ka tās odziņas kaut kad būs!
10:28 am - Pixies
Pacēlās jautājums, kā jau viņš to parasti dara, kāpēc pus ciba mīž karstu par Piksīs? Pat domestiskais hipsters nesaprot. Vaildais animālis, kurš pat nespļaudās dzirdot Muse, vai Radiohead kaukšanu, vispār ir umatā par mūsdienu mūziku. Es nezinu, FIDLAR būtu klausījušies. Portugal The Man, na hudoi kaņec.
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:38 am GMT.