You wanna have a life but not too real
Septembris 24., 2013 
12:40 pm - Vegāni Delisnack
Es pat nezinu, smieties, vai raudāt, bet vegānu piedzīvojumi burgernīcā, tas ir spēcīgi.

Es vēl padomāšu, vai smadzeņu esamība, vai trūkums ir jāpieliek kā dimensija, bet uzmodelējam scenārijus:

1. Ienāk pilsonis, pasūta burgeru. Nu, sapelējusi paprika, dreda fragments, sieviešu apakšbikses. Nu, palūdz samainīt burgeri, demonstratīvi piecelies no galda, vai apzvēri uz turieni vairs nekad neiet. Nu, caurmērē visi zina, kas ir Delisnack Rīgā. Jauniešu ūķis, kur sestdienas rītā uz drūmām paģirām ieēst kādu pikantu burgeri ar burbuļūdeni, vai sākt lāpīties, jo muzons tur ir labs.

2. Ienāk veģetārietis, paziņo, ka man lūdzu veģetāru burgeri. Domājams, ka arī pārpīpējot jēgu realitāte nezūd tik tālu, ka tu nespēj atšķirt gaļu no tomāta. Nu, ja vien tev tieši tanī brīdī nešķiet šausmīgi prikolīgi veģetārietim iesmērēt kotleti. Bet, pat ja tomēr kāds bekons ir pielipis pie siera, atkārtot augstāk minēto scenāriju.

3. Ienāk vegāns. Iepazīstās ar ēdienkarti, un mēģina ieskaidrot, ko tad īsti viņš vēlas. Ok, Deliscnack pavārs varbūt pat varētu nezināt, kā gatavo majonēzi, bet, ja tu esi vegāns, pieļauju domu, ka tu visas veikalā nopērkamās burciņas esi izpētījis no "a" līdz "z", un esi spējīgs nosaukt sastāvdaļas, ko tu ēd, un piemetināt, ka improvizācijai tur vietas nav. Ok, kādā nebūt stockPOT, vai kādā citā iestādē kur ēdienkartē ir atzīmes par vegānu ēdieniem, risks nav tik liels, bet caurmērā iespēja sapisties meistarībā ir lielāka, kā cilvēkam, kas ēd visu, kas nekustās. Ja feils notiek, rīkoties pēc atstrādātās shēmas.

4. Ienāk divas duras, paziņo Mišelin zvaigznes neredzējušam pavāram, ka šīs negribot "balto mērci" (ēdnīcās tā bija mērce no miltiem, ūdens, sāls un pipariem), un tā vietā vajagot kečupu, VAI (šeit tiek novietots klupšanas akmens) čilli mērci. Ja vien vegāniem nav divu degunu, trešās acs, vai Dāvida zvaigznes uz krūtīm, pavārs, kurš nezin kā pagatavo majonēzi, pagrābj kaut kādu plastmasas burku, kurā nav majonēze, un "žļurk", uzspiež to burgerim. Manuprāt legit gājiens priekš ieskrietuves ar nosaukumu "Gaļa". Bet, jā, grūti būt vegānam, kas nezina, ka majonēzes pagatavošanā govs piens nepiedalās, un, manuprāt, arī tūkstoš salu mērcē arī nē.
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:40 am GMT.