You wanna have a life but not too real
Septembris 23., 2013 
10:30 am - Eiro nāk, Mumini slēpjas...
To, ka nauda ir viena sarežģīta lieta, šaubu nav. Dzirdot stāstus par naudas izņemšanu no konta lielos nominālos, lai pārvarētu kāri tērēt, es pat teiktu - mītiska. Un, kad sastopas Eiropas ekonomiskā liberastija ar banku patvaļu, tā noteikti ir sazvērestība. Neiedziļināšos Švēdenes cenu lapā, vai vecos peļņas rādītājos, jo gana labi atceros kopējo sērīgo noskaņu 2009. un 2010. gadā, bet Švēdene ir nozīmīgs moments, jo, atšķirībā no pārējām buržujcūku bankām, Švēdene ir īstena darbaļaužu banka.

Tātad, TVNet ziņās pa rādžiņu (šī rubrika vispār ir atsevišķa stāsta vērta) šodien stāstīja, ka "bankas" mēģina kompensēt savus potenciālos neiegūtos ieņēmumus no eiro konvertācijas ceļot komisijas. Tēze pati par sevi neliek ieplest acis, bet tad sākās skaidrojošā daļa, no kurienes šiem spriedumiem aug kājas. "Iedzīvotāji esot pamanījuši, ka Swedbank..." - jau labas sākums. Vienvārdsakot, nabga "iedzīvitāji", uz kuru rēķina bankas gadā pelna miljardus, ir pamanījuši, ka bankas paaugstina karšu komisijas, un citu filiālēs veicamo darbību komisijas, un tas noteikti viss ir saistīts ar eiro. TVNet žurnālisti, savukārt, šķiet nemāk lietot ziņu arhīvus, jo citas bankas karšu komisijas sen jau ir paaugstinājušas, un pārlikušas uz mēnešu maksām, paaugstinājušas, tai skaitā Swedbanka, pārskaitījumu maksas, un mēģinājumi ar komisijām novirzīt klientu plūsmu no filiālēm uz internetiem vispār ir jaunais melnais. Acīm redzot "iedzīvotāji" neieklausās pīles un vāveres padomos.

Vienvārdsakot, stāsts atkal ir par iedzīvotāju labo atmiņu, un žurnālistikas augsto līmeni. Bankas, protams, ar saviem KPI tiks galā, pat, ja nāks pāri grēku plūdi, par eiro nerunāsim. Bet eirofobijas kults, šķiet, drīz sasniegs tādu līmeni, pa pilnīgi bail gaidīt nākamo kartupeļu ražu. Gan jau par eirām, ne latiem, pirktie sēklas kartupeļi aug sliktāk. Un patīk daudziem priekšā pakaļā celt ASV "Lielo depresiju", bet ar grūtībām atminēties, kas noticis pēdējo piecu gadu laikā.
01:14 pm - Pilnmēness
Vo! Es, izrādās, esmu mērenais liberasts. Sapratāt, radikalizēties vajag, nevis žīdmasoniem ānu laizīt. Vai arī mesties kristietībā. Vienvārdsakot, būs šis pilsonis jāpieliek pilnmēness lasāmistei.

Visi jau, drošvien, ir dzirdējuši, bet es uzzināju tikai šobrīd - kaut kur Krievzemē divi filozofi, stāvot rindā pēc alus, uzsāka diskusiju par Kantu. Diskusija izvērtās spraiga, un netika smādēts arī dūres arguments. Pretargumenti arī bija visai vērā ņemami - divi šāvieni galvā. Netīšām. Tāds, lūk, pasaules domas progress.
05:05 pm - Kaspars Kļaviņš un "latviešu" vēsture
Interesants rakstiņš par "latviešiem". Protams, jēgpilniem iebildumiem vajag vai nu gadiem študierēt vēsturi, vai būt apveltītam ar zināmu stūrgalvību. Katrā ziņā vēstījumu es uztvēru aptuveni tā - koklēt koklē zem ozola, bet neaizmirsti, ka tik pat labi tavi senči bez visām krievu, poļu, vai vācu asinīm varēja nebūt rāceņus vien ēduši, un daļu Ūsiņam ziedojuši. Un tad es atvēru komentārus. Jā, kulturāls portāls, kulturāliem cilvēkiem - jei bogu.
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:39 am GMT.