You wanna have a life but not too real
Aprīlis 13., 2013 
01:41 pm - Par kompromisiem
Runājot par to, ka labāk nezināt kā top desas un politika. Kaut kā cilvēkiem tieši tie kompromisi ir kā dadzis acī. Bet tas taču ir tik efektīvs instruments. Es saprotu, ka delfu komentāros cilvēki spriež par demokrātiju, un runā par vairākuma gribu. Bet tur jau nevajag nemaz delfu komentārus. Ieslēdz TV, vai atver kādu ziņu portālu, un priekšā pakaļā visi bāzīsies, ka politiķi nedzird tautu, netiek darīt nekas tautas labā, tauta, tauta. Iz sērija, kāpēc šitās aitas nav padzirdītas, un pārdzītas uz citu pļaviņu. No šīs filozofijas arī izriet mēģinājumi tikt pie skaitliskā pārsvara.

Piemērs. Kā notiek jebkāda veida diskusija, arī tepat cibā. Olu vajag mizot no gala, jo tā ir pareizi. Nē, tev nav taisnība, mana mamma vienmēr ir mizojusi no sāna, un tā man vienmēr olu nomizot ir sanācis vislabāk. A tev, drošvien, vispār olas negaršo. A tava mamma vispār tikai gurķus marinēt prot. Vienvārdsakot, pat ja apjēdzam, ka ar savu dziesmu grāmatu svešā baznīcā līst nevajadzētu, tad labākais risinājums ko spējam pasākt ar ietiepīgo opozīciju ir pagriezties un aiziet.

Turpretī, nez vai tie paši vaļu aizstāvji, vai viendzimuma laulību aizstāvji, tīri matemātiski kādreiz varēs kļūt par mažoritāti, lai gan reizēm šķiet, ka paši šādai domai tomēr tic. Un neviens pat neiedomājas cik konvertējama valūta ir vienaldzība, ja procesā mākam nonākt pie kompromisa. Iz sērijas, nemāci man ostīt puķes, un es tev nestāstīšu kā pareizi sviestmaizi smērēt. Visiem pārsvarā interesē tikai tas, kas ir tavas vērtības un sarkanās līnijas, lai gan bieži vien vienošanās procesā vismaz tik pat svarīgi ir zināt, par ko kādam citam ir pilnīgs pofigs. Tā visa rezultātā visus vanaga kapātājus mēģina ieskaitīt liberastos, savukārt, ja vanaga kapātājs secina, ka kaut kāda lieta viņam tomēr nešķiet pieņemama, nu jau viņš top par tumsoņu un visu represīvo režīmu atbalstītāju. Abstrahējoties no virtuves sarunām un delfu komentāriem, arī mūsu politiskā tradīcija, tas, kura dažiem ir kā profesija, arī liecina par to, ka mērenība nav pārāk populāra. Ja Dzintars ar Ušakovu apsēžas pie viena galda, tad noteikti tur vajag būt saspīlējumam, un ja tāds nerodas, tad viena vai otra atbalstītāji var izrādīties vīlušies. Varētu padomāt, ka šiem diviem politiskajiem pretiniekiem obligāti ir jābūt dažādam viedoklim, piemēram, klaiņojošo dzīvnieku jautājumā. Manuprāt politiskā procesa burvība kā reizi slēpjas faktā, ka kompromisu ceļā tiek testēta reālā situācija, kas ir svarīgs vairākumam, kas ir nepieņemami vairākumam, un kādas mazākumam svarīgas lietas vairākumam ir pilnīgi vienaldzīgas, tādēļ, ja kāds viņas var nodrošināt - karogs rokā.


Vienvārdsakot, tās sestdienas dušas ir briesmīga lieta. Šodien jāpaskalo organisms.
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:27 am GMT.