You wanna have a life but not too real
Februāris 20., 2013 
01:26 pm - Vīnotēkas
http://www.db.lv/foto-video/foto/vinoteku-nisa-latvija-ir-tuvu-parsatinajumam-388337

Lūk, es ar reliģisku fanātismu un šauru redzējumu varētu padirsties par vīna kultūru... gribēju jau rakstīt Latvijā, bet Rīgā būtu precīzāk.

* Pārsātinājums. Un kas tad tur ir pārsteidzošs? Kredītu burbulis, nekustamā īpašuma burbulis, pērļošanas burbulis, tagad vīna. Viss štokos. Ja tā pavisam ciniski, visi, kam bija nauda, ir apdedzinājušies, tagad ir sapratuši, ka labāk to naudu ir glamūrīgi nodzert.

* Vīna kursi - phe! Jebšu pielietojot slaveno citātu, "Talking about music is like dancing about architecture", teikšu, ka vīns visu pirms ir jādzer. Visādi simpoziju un Spāņu vīnu prezentācijas ir jau tiem, kas kādu cisternu ir izdzēruši. Nez, ja es izlasīšu grāmatu par The Doors, un vienreiz noklausīšos visus viņu albumus, es būšu tik pat kruts kā Rudaks vai Grēviņš?

* Par ko sāp sirds restorānam Tinto, īsti nesapratu, bet glamūrīgi vīnu padzert gribās daudziem, bet varbūt akurāt steiku Milānas gaumē ne tik ļoti. Un ko tad? Ārpus mājas cilvēkam ir iespēja būt apčubinātam, viesmīlis apkārt skraida un lišķīgi smaida, cilvēki visapkārt tādi sapucējušies un spalvām rotājušies, laternas stabi uz ielas deg. Bet ja tu dzīvo kādā Purčika vienistabas dzīvoklī ar skatu uz vēl vienu tādu pašu daudzstāveni? Tad jau labāk pie datora, un komentārus internetos rakstīt.

* Lūk, savukārt VinoMetr satraucas, ka veikalā apgrozījums varētu būt lielāks. Nu, vēl bez tā, ka mājās dzert ir nestils, ar lielveikals tomēr piedāvā šo to, ko vīna veikali nedara. Labi, atkal jau, ja man negribas akurāt to šniceli, vai pupiņu sautējumu, tomēr triecot vīnu tīrajā visai ātri var iekšas nobeigt. Nav jau ne jogurtiņš, ne paniņas, bet visai skāba un agresīva vide. Vismaz kādu baketi tā kā vajadzētu uzgrauzt. Un ja pēc tās bagetes tā pat ir jāiet uz veikalu, sūdu es gribēšu uz citu veikalu skriet pēc vīna. Tad nu paliek tāds bibliotēkas statuss tam vīna veikalam.

Labi, šodienai būs gana pirmās pasaules problēmu.
02:26 pm - Diētika
Vēl es varētu fūdblogot.

Tātad, šodien eksperimentālā kārtā dabūju vilkt zābakus un mēteli, lai dabūtu savas dienišķās darba dienas pusdienas, un neceļi mani veda uz Diētika. Nu, varētu jau teikt, ka nosaukums izsaka visu, bet tā ir tikai daļēji taisnība. Ja tā iestāde sauktos Menora Diētika, tad tas būtu krietni precīzāk. Izplatot nepārbaudītas baumas, esmu pārliecināts, ka virtuve un pavāri gan Menorā, gan Diētikā (es par ēdnīcu, par piegādi grūti spriest) ir vieni un tie paši. Bet, nav jābaidās ieēst košeru, nevienam no tā peisi vēl nav izauguši, un priekšāda arī nav nokritusi. Ēdiens, kā pēc diētas grāmatas. Eliminēti divi mītiskie dēmoni - taukvielas un sāls. Pēc saldo izvēles spektra, domājams arī cukurs. Kāpēc man tas īsti neder, ir fakts, ka uz diētas es nesēžu, un arī rokas no dirsas man neaug, un ar katlu un pannu es protu operēt. Ja es darba dienas vidū saņemos uz tādu varoņdarbu, kā došanās pusdienās tālāk par trīs stāviem uz leju vai augšu, garšīgs ēdiens tomēr ir obligāts nosacījums. Ja ne, krīzes apstākļos es drīzāk izvēlēšos iztikt visu dienu no kafijas ar pienu un cukuru. Tātad, Diētikas ēdienkartē dominē zivis, vistas fileja, veģetārie ēdieni, salāti. Bija arī soļanka, bet tās sastāvu nepārbaudīju. Katrā ziņā cūkgaļas kotletes tur nebija. Vēl Diētika, lai spētu veiksmīgi darboties, varētu savu ēdienkarti papildināt ar komplektu bodībilderiem. Arī viņi ēd zivis, vistas filejas un šķiedrvielas, un šausmīgi baidās no taukvielām. Vajag tikai ieviest lielas bļodas, kurās krāmēt visu to pašu, tikai četrkārtīgi.

Kaut kā tā.
03:40 pm - Sexy burgers
Jā, runājot par feminismam veltītajiem blogiem Cosmo stilā, man visvairāk patīk atsaukšanās uz popkultūru, un jo īpaši, reklāmām. Ar 20. gadsimta sākumu takā būtu viss skaidrs, ar 50. gadu pinapu ne tik ļoti, bet nu es nekādi nespēju saprast sašutumu par Super Bowl tipa reklāmām. Goda vārds, ar visām direktīvām par krējumeli no Portugāles līdz mūsu pašu austrumu robežai, es nespēju iztēloties, ka Eiropā kāds šādi varētu reklamēt burgerus. Tas, ka trīs studenti divas nedēļas varētu no tāda viena burgera pārtikt, nemaz nerunājot.

http://youtu.be/XsqUshEERvE

Yesssss! http://miomilo.lv/blogs/sieviete-sekss-burgers

http://youtu.be/jmm_odRFBzE
This page was loaded Okt 2. 2024, 1:43 am GMT.