You wanna have a life but not too real
Janvāris 16., 2012 
10:00 am - Valoda, valodiņa: maisiņš vajag?
Lai smaceklis jums dūklā, tie latviešu inteliģences pārstāvji negrib pārvākties uz Īslandi, un tērēt viņu eiras, nevis mūsu latus?

Tagad, redz, viņiem nepatīk jūskeiss, vorkflovs, djūdeits un mailstouns. Izrādās šie alglicismi, kas vecāki par Latvijas valsti, esot šausmīga problēma. Kamēr valodas ordeņa biedriem sirds sāpēs par dūklu, un attiecīgā literatūra būs ekskluzīvi angliski, viņi savas bažas var ierakstīt tvartā, un noglabāt arhīvā nākamajām paaudzēm. Atzīžos, es arī esmu skeptisks pret iespēju un pat vajadzību iegūt, teiksim, augstāko izglītību ekskluzīvi latviešu valodā. Ne jau nu latviski notiks sadarbība starptautiskā līmenī, nedz, piemēram, mūsu poļi, no kuriem daudziem jau ar angļu valodu neiet viegli, sāks ar mani komunicēt latviski.
10:11 am - Geji vs. SS leģionāri
Vo, ziņa! Es tagad nesaprotu, šis Ellas kluba cienīgais precedents ir tik aktuāls tādēļ, ka penžas, kas raksta kļauzas, to nedrīkst darīt, jo ir dienējuši leģionā, vai tādēļ, ka vēršas tieši pret trokšņaino geju klubu? Es gan vairāk par Postimees, ne konkrēto klaču lapu.

http://rt.com/news/estonia-nazis-gay-lawsuit/
11:37 am - KINO: In Time
Jā, vēl bez citādiem mājas kino šedevriem, vakar noskatījāmies In Time ar Džastinu. Palaimējās dabūt arī tādu pasūdīgu ripu, kuram nebija izcila bilde, un diezgan draņķīga skaņa, kas šim deviņdesmito sākuma sci-fi bojevika pakaļdarinājumam piešķīra kārtību VHS smeķi. Tēju sataisīt, vai aiziet uz toču? Īzī. Pārsteidza vien tas, kā Džastins varēja nodot savus ideālus, un piedalīties 20th Century Fox filmā?
02:07 pm - Seether
Pagājušajā nedēļā pa teļļuku fonā gāja kaut kāda tur supermeņu filma. Vispirms es pabrīnījos par filmu, tad par to, kas tā par jocīgu Nirvana dziesmu, un ko tā dara šinī lecam-šaujam-kaujamies filmā? Līdzēja man IMDB, kas pastāstija, ka tā nav nekāda Nirvana, bet gan Nirvanas reinkarnācija Seether ar dziesmu "Hang on". Post-grunge/alternative metal(?) no Dienvidāfrikas. Well, jautājumu nav. Setliste izklausās visai daudzsološa. Ir jau pa kādai popsīgākai dziesmai, bet kopumā netraucē. Nav jau Nickelback. (Hmm, tas plagins Nickelback pārvērš par zvaigznītēm, ja es laboju cibas ierakstu)

Tas laikam nozīmē tikai to, ka pēc deviņdesmito beigām esmu iebraucis tādā andergraundā, ka pat desmit gadus vecas grupas man ir jaunatklājums.
This page was loaded Okt 2. 2024, 3:36 am GMT.