You wanna have a life but not too real
Kulinārija 
25.-Mar-2012 09:37 pm
Nepagāja ne 30... nu labi, pagāja, bet es pirms brīža sapratu daiviņās cepto kartupeļu gadsimta noslēpum. Liekot krāsnī kartupeļus vajag likt uz kantīti. Kad pienāks laiks tos apgriezt, uz muguras tie gāzīsies tā patām.

Otra lieta - skābētiem gurķiem/kāpostiem liek klāt cukuru? (Marinētāji iet un iesālās ar saviem padomiem). Un, ja liek, kas varētu būt tas reģionālais cukura avots agrāk? Brūklenes, dzērvenes, āboli?
Comments 
25.-Mar-2012 10:15 pm
Senlatviešiem guŗku nebija un gurķu skābēšanas tradīcijas no Ungārijas laikam nāca caur vācu zemēm, gan jau ne ātrāk par 17., 18.gs. Skābēja ar sālsūdeni, etiķi, iztika bez cukura ļoti labi. Gan jau cukura loma ir kā papildus barības viela raugam, kas pienskābo rūgšanu gurķos un kāpostos realizē. Bet arī dabiskā cukura pietiek, lai sarūgtu, tb saskābtu. Varbūt ne ātri un intensīvi, kā ar papildus cukuru.
This page was loaded Jun 16. 2024, 6:03 am GMT.