zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jun. 7th, 2011|12:33 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
freidfreidlistē pavīd pa dažam "aizgāju parakstīties par latviešu valodu skolās".
interesanti, ko šie cilvēki saka par latviešu skolām īrijā utml. jāklapē tak ciet, ne?
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]nefolk
Date:June 7th, 2011 - 12:40 pm
(Link)
Par latviešu skolām Īrijā maksā valsts? (Nav provokācija, nopietns jautājums, es vnk nezinu - mani šajā akcijā visvairāk sarūgtina latviešu nenovīdība alias svešas naudas skaitīšana :(
From:[info]
Date:June 7th, 2011 - 12:43 pm
(Link)
a čo, nepilsoņi šai valstij nemaksā nodokļus?
From:[info]
Date:June 7th, 2011 - 12:42 pm
(Link)
man ļoti patīk šis:
http://www.nacionalisti.lv/raksts/765/izglitiba-vide/latviesu-skolas-arzemes/

...ieceļojušie latvieši izveidoja skolas, kuru uzdevums bija uzturēt un saglabāt latviešu valodu un kultūru svešumā.
bet, kad latvijā to dara citas nācijas, tad tā ir nekaunība, okupācija un Reāls Apdraudējums, akvaivai, akvaivai.
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:June 7th, 2011 - 12:46 pm
(Link)
Man šķiet, ka viņu pamata arguments ir, kas par šo izglītību maksā. Ja vienā gadījumā paši iebraucēji, bet citā valsts, tad pretrunas nav.

Disclaimer: Man personīgi nav žēl, ja maksā valsts.
From:[info]zirka
Date:June 7th, 2011 - 12:42 pm
(Link)
... tūlīt pār tevi birs akmeņu krusa. :D
vēl interesanti, vai tas nozīmē, ka arī krievu valodu mācīs no latviešu grāmatām?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 7th, 2011 - 01:35 pm
(Link)
man liekas, tie akmeņu bārstītāji mani nelasa :)
uuun piezīmēsim, ka mana freidliste ir auksti enteleģenta, tur tādas lietas neraksta.
From:[info]zirka
Date:June 7th, 2011 - 12:46 pm
(Link)
vispār tas nozīmē lāča pakalpojumu sev pašiem. krievvalodīgie tagad runās trejās valodās, kamēr latvieši vairs krieviski nikā, tik dzimteniski un inglišiski. (jaunatne, i mean. es kursā esmu vienīgā, kas SAPROT krieviski, nav runa par lasīšanu/runāšanu)
un, kā mēs zinām, "cik valodu tu zini, tik tu esi cilvēks".
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:June 7th, 2011 - 12:50 pm
(Link)
+1 slāvi kļūs konkurētspējīgāki te darba tirgū
[User Picture]
From:[info]heda
Date:June 7th, 2011 - 01:45 pm
(Link)
Skandināvi, piemēram, nu nekādi neuztraucas par to, ka nevar apkalpot savus musumaņus arābu vai persiešu valodā, un kā tumsoņi arī nejūtas, un negaužas par to kādas gara bagātības viņiem aiziet gar degunu :D
[User Picture]
From:[info]starro
Date:June 7th, 2011 - 01:52 pm
(Link)
pag, tad tu esi par to, lai saglabājas esošā situācija, kad pļavnieku geto jaunatne nesaprot latviski, tādējādi neapdraud tevi darba tirgū?

kā krievu skolu neesamība vai esamība uzlabo krievu valodas apguvi latviešu skolās? vai arī uzskati, ka latviešu bērniem uz ielām jāapgūst krievu valoda, jo krievu bērni jau citādi nekomunicē?
[User Picture]
From:[info]hotai
Date:June 7th, 2011 - 12:46 pm
(Link)
jaja, es ar te vienam parakstītājam jautāju, par ko šis iet parakstīties: "lai latviešu skolās visiem mācības būtu tikai latviešu valodā".
[User Picture]
From:[info]usne
Date:June 7th, 2011 - 12:47 pm
(Link)
vispār es nesaprotu, kāpēc īrijā vajag latviešu skolas, ja brauc prom davai mācās īru valodu.
[User Picture]
From:[info]penny_lane
Date:June 7th, 2011 - 12:51 pm
(Link)
šitā visa ietvaros es jūtu sevi braucam biš pa daudz pa kreisi, bet... lai tak. parakstīsies tā saujiņa bezgala latvisko, nekas slikts nenotiks nevienam. es jau teicu. sajutušies te visi tālavas taurētāji.

lai tak viņiem tiek.
[User Picture]
From:[info]tvarj
Date:June 7th, 2011 - 01:10 pm
(Link)
mani atturēja kaut kur pa ausu galam TV5 saklausīts komentārs (nezinu, kas tas bija, laikam kāds politikas darbonis no "krievisko" spārna) - "Nu ejiet, ejiet. Parakstities. mēs ari uzrīkosim referendumu un savāksim parakstus."
tā kā nereti krievvalodīgie iedzīvotāji ir ļoti aktīvi šādās lietās, es par to pat nenošaubījos.
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:June 7th, 2011 - 01:42 pm
(Link)
Es neesmu gluži tik liela demokrāte un cilvēkmīļotāja, lai sacītu, lai tak katrs kukānīts, lai kas viņš arī būtu, par valsts naudu mācās savā māmuļas valodā, ņemot vērā, ka oficiālas divvalodības mums VĒL nav. No otras puses, man nav žēl, ka mācās krieviski, un es arī saprotu, ka mazam bērnam sākt mācības ne savā valodā ir grūti, tāpēc parakstīties neiešu, cepienu kā tādu neatzīstu, jo cepiens tikai izraisa pretcepienu, bet šitādas lietas jākārto lēnām, brīvprātīgi un ar labu, nevis radot nevajadzīgu rezonansi un kārtējo tautību naidu.
[User Picture]
From:[info]neoplasm
Date:June 7th, 2011 - 02:06 pm
(Link)
vispār rēcīga situācija, jo es, piemēram, negribētu urlu bērniem apmaksāt mācības viņu valodā, bet krievija arī negribēs noteikti [jo viņiem sakars mazs ar visādiem poļu, ukraiņu un baltkrievu mazbērniem, kas visi sastumti vienā krievvalodīgo plauktiņā].
no vienas puses jau forši būtu, ja visi tiktu ar spiešanu spiesti [un sisti, protams] mācīties tikai latviešu valodā, bet tad akaliņ latvju bāleliņiem būs jābrēc, kā tad tā, ka universitātēs visas budžetvietas aizgrūstas ar urlu bērniem [jo šamējie jau nav nemaz stulbi] un tad darba tirgū tas pats un bāleliņam atkal visi gauži nodarījuši. kārtējais veiksmes stāsts!
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:June 7th, 2011 - 02:27 pm
(Link)
es uzskatu, ka runa ir par piķi, nevis "krievi nāk"
From:(Anonymous)
Date:June 7th, 2011 - 02:28 pm
(Link)
Visā šajā jautrībā gribēju pajautāt, kas notiks ar, piemēram, Angļu ģimnāziju vai Franču liceju? Atgādinu, ka priekšā liktie grozījumi paredz pamat- un vidējo izglītību valsts valodā (tas nozīmē - tikai valsts valodā).

Un otra lieta, kas mani interesē, varbūt kāds zin: vai Katalonijā / Basku zemē Spānijas valsts apmaksā izglītību šajās valodās? Lapzemē / Somijā? Grenlandē / Dānijā? Vienkārši bieži dzirdēts arguments ir ka ES valstis apmaksā izglītību tikai valsts valodā.

C.
(no subject) - (Anonymous)
(no subject) - (Anonymous)
(no subject) - (Anonymous)
From:[info]fedrs
Date:June 7th, 2011 - 03:11 pm
(Link)
Nez vai vajadzētu iejauktes Īrijas iekšējās lietās.
[User Picture]
From:[info]kants
Date:June 7th, 2011 - 05:21 pm
(Link)
oo, cipars:) tevi arī sakaitināja spams, ko kautkādi naciretardi bija sarakstījuši uz veloceliņa starp vecrīgu un centru?
[User Picture]
From:[info]imix
Date:June 7th, 2011 - 05:58 pm
(Link)
krievi naak? lol! kur vinji naak, ja vinji jau te dziivo senaak par tevi?
atbrauc uz latviju araabs, atbrauc itaalis, atbrauc indietis, iemaacaas LV valodu, viss kaartiibaa!
krievs seezh jau visu dziivi un nesaprot ne vaarda latviski? tas ir normaali pa tavam ja?
irijaa skolas? jaa, klapeejam ciet ! taapat tas latvietis kas tur dziivo, vairs nevienam neinteresee ! un ja tu brauc dziivot uz kjiinu, tu arii iemaaciisies kjiiniski!
tad nafig teereet pikji sheit un audzinaat paraziitus?
(no subject) - (Anonymous)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:June 7th, 2011 - 06:35 pm
(Link)
mans "neaizgāju" izriet no divām domām
1) izglītības sistēma LV jau tā ir pakaļā, un no tā, ka cilvēkus piežmiegs mācīties latviski (ja skolotāji utt tam nav gatavi), izglītības sistēma labāka nekļūs - un ar nesagatavotiem/morāli negataviem/nikniem mācībspēkiem šitās izmaiņas veicinātu tikai un vienīgi urlu skaita pieaugumu aļa "a mņe pofig, čo dvoika v vseh predmetah", pie tam ļoti agrā vecumā
2) jebkura saprātīga, labi organizēta skola neatkarīgi no kontingenta apmācīs bērnus valsts valodā, jo tas ir loģisks un saprātīgs solis. tb mana bērna skolā dafiga daudz citvalodīgie, mācības notiek latviski, izņemot obligātās angļu (no 1. klases), krievu (no 3. klases) un franču (no 7. klases) stundas. Tb sakārtojot izglītības sistēmu un uztaisot to tādu, lai katra skola būtu reāli nāvīgi ieinteresēta uzlabot piedāvājumu, pāreja uz valsts valodu nonāktu automātiski un citas valodas (atkarībā no pieprasījuma) tiktu mācītas vai nu fakultatīvi, vai programmā, bet visiem, kas grib, no kura vecuma grib.

vot uz referendumu "bļe obligāti uztaisīt tādas skolas, kur nav bail savus bērnus laist" es gan labprāt aizietu :)
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:June 7th, 2011 - 10:50 pm
(Link)
es jūtos debīla pri debīla, bet man tomēr interesē - kādā veidā tas kļūs lētāk, ja visiem jāmācās latviski? bērnu no tā mazāk nepaliks. pamatizglītība ir obligāta visiem pēc likuma.
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:June 7th, 2011 - 11:01 pm
(Link)
viena lieta ir valoda visās valsts skolās - pilnīgi un pavisam cita: konkrētas skolas, kurās tiek pastiprināti mācīta arī cita valoda...
From:[info]twoflower
Date:June 8th, 2011 - 10:48 am
(Link)
ja man nebūtu tik skumji, es pasmaidītu par sekojošo:

ka tas pēkšņi ir referendums par naudu. a) kādā tieši absurdā veidā tas varētu ieekonomēt/nopelnīt valstij naudu? b) a ko, nodokļus maksā pēc valodas piederības? c) ja otrs referendums ir tieši par naudu, par apturētajiem sociālo pabalstu griestu likumiem, tur kāds arī pie reizes parakstījās?

ja referendums ir par izglītības kvalitāti, respektīvi, slavenais arguments „nesapratni rada tas, ka cilvēki nav iemācījušies latviešu valodu”: ar ko, ja likumā būs tā rakstīts, valodas zināšanas automātiski ienāks pirmklasnieka galvā? varbūt tad arī pieņemam likumu, lai arī ģimenē obligāti ir jārunā valsts valodā? vai tiešām nevienam VL-TB/LNNK metodes neatgādina slaveno ūsaino tēvoci Staļinu?

kruta. izauga jauna „domājošā”, cool, relaxed un pilnīgi brainwashed paaudze. ka ir tik ērti teikt attiecībā uz ne-latviešiem: „viņi”, „visi”, „urlas”, „nekad”, „nevar”, nevis domāt ar galvu. un attiecībā uz latviešiem: „skandināviem ir mugurkauls”, „mēs pakļaujamies”, ak, mēs upuri, vārdu sākot. ура, товарищи. uz gaišo nākotni! tak vieglāk kurināt naidu par prieku un peļņai radikāliem spēkiem no abām pusēm, nekā izdarīt pašam kaut ko, lai nodrošinātu multikulturālo (piedodiet, tā ir un būs realitāte. un tā ir bagātība, nevis lāsts.), normāli funkcionējošo valsti

hackers counter system