zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jun. 7th, 2011|12:33 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]usne
Date:June 7th, 2011 - 12:50 pm
(Link)
savukārt par valodām, žēl to latviešu jauniešu kuri vairs neprot krievu valodu, jo daudz palaiž garām, jo krieviski ir daudz vairāk labas literatūras nekā latviski un lētākas ar tās grāmatas.
From:[info]zirka
Date:June 7th, 2011 - 01:01 pm
(Link)
+ miļļons.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:June 7th, 2011 - 02:04 pm
(Link)
vai šī nožēla ir saistīta ar to ka šajā valstī mācības pamatā varētu būt latviešu valodā?
kā krievu skolu likvidācija varētu ietekmēt latviešu skolu audzēkņu krievu valodas prasmi?
minu, ka portugāļu, mandarīnu, hindu un spāņu valodās ir vēl vairāk labas literatūras nekā krieviski un tur tās grāmatas ir vēl lētākas. skaidrs, ka nacionālā kultūra mazai tautai ir dārga pa galviņām izdalot. man jau arī šķiet, ka būt latvietim ir nepraktiski. LV kā vienīgā valsts latviešiem ir kļūda un pārpratums. vajag iekļauties kādā impērijā, tur uzreiz pieejams neizmērojams kultūras, literatūras un finanšu resurss. un vajag lai impērija paplašinās ar jauniem iekarojumiem, tad lētāku grāmatu pieejamība vēl paplašināsies.
[User Picture]
From:[info]usne
Date:June 7th, 2011 - 02:47 pm
(Link)
šāda nožēla ir saistīta ar to, ka ,man riebjas angļu valoda :), bet franču esmu par neaptēstu un man patīk tikai tie franči kuri izskatās pēc britiem :).
protams visa tā krievu ieriktēšanās šeit kā mājās ir netaisnīga, bet taisnības kā tādas nav un mēs esam un arvien vairāk būsim izmirstoša tauta un mūs aizstāvēs viss, kas ir par daudzveidību, kā sarkanās grāmatas augu un dzīvnieku sugas. savukārt dabiskā izlase jau sen norāda mūsu vietu un diez vai būs labāk.
jā, pēc taisnības izjūtas esmu nacionālsite, bet ja jāatbild uz jautājumu, kas gan ir tas, kāpēc šai tautai ir jāpastāv, es nezinu, it īpaši ja nozīme ir katram cilvēkam kā indivīdam.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:June 7th, 2011 - 03:36 pm
(Link)
Oi, ja jāizvēlas, vai labi iemācīties angļu vai krievu valodu, daudz lietderīgāka gan ir angļu. Un, ja jāizvēlas starp angļu un vācu vai angļu un krievu, atkal noderīgāk būs angļu un vācu. Un vispār man žēl to cilvēku, kam vienīgā svešvaloda ir krievu. Lielākā pasaules daļa viņiem diemžēl paliek slēgta.

Starp citu, par grāmatām -- krievu valodā nemaz nav tik daudz labas oriģinālliterātūras (jā, jā, izņemot daiļliterātūru, protams). Un lasīt angļu grāmatas krievu tulkojumā ir kaut kā stipri zapadla.
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:June 7th, 2011 - 11:22 pm
(Link)
nav ko žēlot - kas grib, tas iemācās - te iespēju netrūkst...
un tie, kas nevēlas mācīties (kas nesaprot, ka valoda ir vērtība), tie labu krievu literatūru tāpat nelasīs...
dod dies, lai šie trīs grāmatas latviski "izurbtu"...

hackers counter system