Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2016-05-31 10:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man tiek doti 6 meenesi un 65%
manaa dzive jautriibas nekad nav truucis, luuk, peedejais staasts

peec 1 aatraas paliidzibas, 1 rentgena, 2 MRI, 4 aarstiem un 2 fizioterapeitiem, situacija saada:
mugura ir mazaa saapiigaa cupinjaa (tikai nevaag teikt, ka taas ir iedomas, tas ir herniated discs, protrusions, DDD, stenosis utt, ka teica, surace, nervi ir konfliktaa ar struktuuraam, nu un strukturam jau vienalga, bet nervi ir nervi un viniem nav vienalga)

Iespejas, kas tiek dotas:

1) OPERACIJA, kuras laika skriemeljus saskruvee - fusion, 2 skriemelju vieta rodas 1 (bet man taadi problematiski skriemelji ir kaadi 5)
it ka loti jauki, bet tomeer labaak izvairities, cik ilgi iespejams. kaapeec ?
Ta ir a major operation, protams, vispareja anestezija, protams, ilga atkopsanaas (no 6 meenesi - 2 gadi), protams, neveiksmju procents 5-15% (pie tam, neveiksme seit ir nevis neglita reeta, bet paralize vai muguras smadzenju iekaisums) un

galvenais, saskruuvesanas gaitaa mees neiegustam "normaalu" muguru - 30% gadijumu problemas tikai paariet uz blakus skriemeli - un VISUS skriemeljus nevar saskruuveet (kaut gan buutu jauki, no astes kaula lidz galvaskausam ieguustot metaala stieni, pa kuru skrien muguras smadzenes)

2) kas notiek, ja muguru nesaskruuvee ?

saapes, tas taa, + roku/kaaju vaajums, paralize, uriina nesatureesana, sexuaalo funkciju zudums utt
gribeeju, kaut ko jautru uzrakstit, bet issti negribas
operacija vai ratinjkreels, tada ir mana perspektiiva

detalja tadaa, ja uznaak paraliize, tad jaoperee 24-48 h laikaa, savaadaak taa paraliize paliek permanenta, ok, itaalijaa tas ir iespeejams, bet kur lai es nemu 24 h laikaa labu neirokirurgu teiksim Bora-Bora salaas vai Himalajos ?

3) DR.SURACE MAN DOD 6 MENESUS
(kaapee surace ? nu, mana izveele, vins ir sakariigs, vins ir gudrs, vins publice rakstinjus dotajaa teemaa, + vinam nav manis zeel - beediigas prognozes vins pazinjo ar siikiem smieklinjiem)

tatad, Surace dod 6 menesus, lai nomestu svaru un uztreneetu muskulus, ja nesanaak vai staavoklis neuzlabojas, tad jaaliek skruuves
Ideja taada, ja manu muguru ieteerptu dzelzs muskulju korsetee + neviena grama tauku - varbuut operaciju nevajadzeetu, bet tikai varbuut
Surace dod 65%, ka tas varetu stradaat, bet, vins ziimiigi piebilda, tas nav treninjs pusstunda nedeelja, tas arii nav stunda 3x nedeeljaa.

nu, man tie 65% biede.
bet, no otras puses, kam tad ir vairaak% ? es tagad eju peec kafijas, bet ir procents, ka es nekad neatgriezziisos pie sii PC, jo saaksies kodoltrauksme (mums te ir atomreaktors blakus) vai pasliideesu uz trepeem

vardu sakot, ko jus domajat par siim 3 iespeejam, par siem 65% un pa manaam reaalajaam iespeejaam 6 meenesu laika nomest 20 kg un katru dienu vismaz 2 stundas treneet muskulus (tas ir orienteejosi, bet tas ir minimums)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2013-05-31 11:53 (saite)
6 mēnešu laikā nomest 20 kg tauku (starp citu, reāli daudz mazāk nekā 20) un 2 stundas dienā trenēties nav nekas nepaveicams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:04 (saite)
nu, diemzeel tie ir 20 kg, man ir 88-90 tagad - un man vajag peec BMI normalu svaru - bet zemaakajaa diapazona daljaa, tas ir zem 70.
Nu ja, neiespeejams ta snav, bet prasiis, taa teikt, paarkaartot prioritaates un, taa teikt, pacelt dibenu no kreesla. Nu bet paldies, apsveru iespeeju atveert blogu snorkes mugura un katru dienu raksttit svaru un treninjus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2013-05-31 12:07 (saite)
Ai, 90 tiešām ir padaudz, bet ar 70 Tev nevajadzētu būt problēmām.
Raksti gan to savu blogu, varbūt tas vēl kādu (piemēram, mani) samotivēs atraut pēcpuusi no krēsla un neaprīt kādu eklēru.:/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:12 (saite)
a tev ir tiiri geneetiski laba mugura ? tagad man skrobe, ka nepaarbaudiiju agraak ! principaa vareeju iedomaaties, ka taas muguras saapes nav tikai no iedomaam un kaut ko dariit agraak (abiem vecaakiem ir muguras probleemas un sitas naak drusku geneetiski, drusku no seedesanas)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2013-05-31 12:27 (saite)
Mamma ir kaut kad ar sāļu izgulsnējumiem (?) cīnījusies, bet citādi, tpu, tpu, tpu, it kā nekā tāda.
Man pašai masiere teica, ka ir šādi tādi šķībumi no ilgas sēdēšanas pie datora, taču uz vairuma laikabiedru fona nekas traģisks.
No pieredzes zinu, cik ātri muguras sāpes pārgāja, kad mācījos Austrumu dejas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]naivums
2013-05-31 11:54 (saite)
Un atkal jau manas problēmas paliek melnas un maziņas.
Es, kļūstot par veģetārieti un dzīvojot lielā emocionālā stresā pusotras nedēļas laikā bez speciālas kustēšanās pazaudēju 10 kg. Tā kā 6 mēnešos 20 kg ir pilnīgi reāli, par muskuļu treniņu lai teic muskuļainie.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lavendera
2013-05-31 12:18 (saite)
es tikko 10 dienu laikā esmu tikusi vaļā no 8 kg, bet savu metodi Snorkei noteikti neieteiktu. Drīzāk bodyism - tā lieliski darbojas un nav grūta. Latvijā nesen iznāca Hjū Grānta grāmata "Tīrs un slaids dzīvesveids".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:24 (saite)
es nakamnedelj eju pie salvena dietologa-endokrinologa -ebreja, jau tagad esmu noleemusi vinjam ticeet :) Paarak strauji ar nevaru mest, jo, aatri metot, zuud arii muskuli, bet to man toc nevajag

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2013-05-31 12:50 (saite)
tfu, man ar autoriem kaut kas sajuka :D
es domāju šo vienkāršo grāmatu: http://store.bodyism.com/product/13/Clean+and+Lean+Diet

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2013-05-31 11:59 (saite)
Man šķiet, ka ir labi, ja tu pati kaut ko vari to 65% labā darīt, nevis ir prognoze par izredzēm no zila gaisa un atliek tikai gaidīt, kā kauliņi sakritīs. Vienlaikus man būtu traki bail par to, ka krīze iestājas, esot jau minētajos Himalajos vai Bora Bora.
Ticu, ka vari tos 20kg nomest, tev ir iekšas. Katrā ziņā - novēlu tikt pie lēmuma un ar to būt mierā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:09 (saite)
paldies ! seit jau ar principaa jaagaida, kaa kaulinji sakritis, bet arii pats var drusku parosiities. pie tam beediigaakais, ka procesi ir neatgriezeniski un principaa mees runajama tikai par stabilizeesanu, paleeninaasanu un simptomu noveersanu, nevis izaarsteesanu.
Bet jaa, man ir iespeeja - vismaz bracuot uz operaacijas galda apzinaaties, ka esmu izdariijusi pilniigi visu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:14 (saite)
Aha, tā apziņa, ka viss ir izdarīts, ir laba, vismaz pats sevi nezāģē lieki.
Ar hroniskajām lietām smagākā ir tā apziņa, ka dzīve mainījusies, it īpaši, ja esi bijis traki aktīvs, man personīgi ar to ir ļoti grūti samierināties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:20 (saite)
nu, es nedriikstu nest mugursomu, jo man tie skriemelji jau taa sabiidijusies un jebkurs grams var buut likteniigs. Nu, biju domaajusi kaat himlajos ar backpaku. Nu, nebuus. Bet tas viss ir nieks, salidzinot ar ratinjkreslu (kaut vai motorizeetu). es meeginu uztvert so visu kaa iespeju, kaa jaunu liktenja paveersienu, kas iespeejams, aizvediis mani - nu, varbuut ne tur, kur plaanoju, bet varbuut veel uz forsakaam vietaam. OK, pie paralizes es nebuutu speejiiga domaat pozitiivi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:33 (saite)
Mjā, drausmas:/
Ja izdodas korseti nostiprināt, tev joprojām būtu tikpat lieli slodzes ierobežojumi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:44 (saite)
nu, nezinu, man taas neliekas drausmas ! es negribu paraliizi, visam paareejam es taa ka buutu gatava un mani tas paarak nesausmina. Varbut tapec, ka man tas kermenis nekad nav bijis nekads izcilnieks. Bet tavs jautaajusm - nu nezinu ! kaa jau zini, taa visa mediciina ir tada - nu meegiam sito, tad skatamies, ir prognzoes taadas un prognozes sitaadas, bet nekas nav skaidri zinaams !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:50 (saite)
Sore, es neprecīzi izteicos, škrobe par tiem Himalajiem:)
Attieksme tev sparīga, tas labi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:57 (saite)
man jau ir doma: atrast kaadu, kas nes - tibi sherpu. aj, nu tak visaadi cilveeki, tais pasos ratinkreeslos un akli trausas kalnos. Nu nav man spariga, bet ir man ieksaa taads avantuurists, kas saka: oj, sitaada diagnoze: dieva davana resnisiem ! oj, cik interesanti !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:59 (saite)
Ir tak arī ēzelīši vai mūļi, vai kā nu viņus tur sauc:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2013-05-31 13:05 (saite)
http://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy.html
apmēram 2:20 viņš tieši par paralīzi kā sliktāko scenāriju runā
(bet nu vispār jau viss ir must see)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]noisiite
2013-05-31 12:03 (saite)
Tie liekie kg patiesībā lielu lomu spēlē. No pieredzes varu teikt, ka ar lielāku svaru ir lielākas problēmas ar muguru.
Uz manu 160 man vislabākais svars ir 48 kg, pie 53 jau ir atkal klāt regulārās sāpes. (Pirms 12 gadiem mugurkaula plīsums bija, gandrīz pārlauzu+ skolioze ar rotāciju) Un ja ir vēl plus pieci kg, tad ir vēl trakāk.
Patiesībā tie 65% ir dikti daudz. Man teica, ka ir 20%, ka mani nebūs jādzelžo, bet re, jau padsmitais gads un vēl neesmu sadzelžota.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:06 (saite)
sitas ir dikti iedvesmojosi ! jaa, svaram jaabuut dikti mazam, es it kaa neesmu sausmiigi resna (hehe, kaa jau visi resniisi saka), bet visi aarsti blauj, ka man tas svars ir absoluuti par daudz un vajag riktiigi nomest (88 kg pie 1.79 m)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noisiite
2013-05-31 12:11 (saite)
Ar pareizu ēšanu un sportošanu tu to mierīgi izdarīsi. Tikai neieciklējies uz svariem, muskuļi ir smagāki nekā tauki.
Principā vislabāk pēdējo desmit gadu laikā es jutos, kad apkārtējie mani sauca par distrofiķi (44; 45 kg) visu vasaru noskraidījos atpūtos un nesūdzējos par muguru nemaz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:28 (saite)
wow 45 kg! nu uz mana auguma reekinot tas vareetu buut 60 kg! pat nevaru iedomaaties, kaa es tad izskatiitoes !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]noisiite
2013-05-31 12:32 (saite)
Kā pēc kā? Pēc skaistas distrofiķes ar lielisku augumu! :D
Un pie maza svara ir sajūtas, ka esi pūciņa, viss ir tik viegli.
Manuprāt, ļoti laba motivācija ēst veselīgi un daudz kustēties.

Lai izdodas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]romija
2013-05-31 12:07 (saite)
Snorke, Tavs glābiņš varētu būt peldēšana, peldēšana, peldēšana. Tas ir veids kā uzaudzēt muskuļu korseti (bez slodzes mugurkaulam).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:12 (saite)
jaa, man ne paraak nepatiik, bet jaa peldeet ir vislabaakais + pilates + speciaalie vingrojumi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2013-05-31 12:19 (saite)
2 h dienā tas nav maz. vingrot. tas nozīmē, ka pašam sevi jādisciplinē un jādara mājās. man ar šo ir visgrūtāk. Bet ja Tu saņemtos - es labprāt ar Tevi. :D man gan nav problēmas ar svaru, bet man ar nav muskuļu masas vispār. Līdz ar to man vajag vingrot, lai dabūtu muskuļus. kaut pusstundu dienā, bet baisi grūti atrast tam laiku. es, protams, par vingrošanu, jo tā ir vajadzīga šā kā tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:26 (saite)
nuja, prieks dzirdeet, ka kaads saprot. It kaa nekas netraucee vingrot, bet beigaas jau ir taa pati viina glaaze, spilveni un filma. bet domaju, ka sii operaacijas-paraliizes perspektiiva mani mazliet mobilizees. Varbuut.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

vaardu sakot,
[info]formica
2013-05-31 12:07 (saite)
domaaju, ka shopeecpusdien vareetu saakt iistenot 3. punktu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: vaardu sakot,
[info]snorke
2013-05-31 12:29 (saite)
12:45 man ir pilates ! es nezinu, ir doma so blogu paarvesrst par "snorkes mugura: kas un kaa" un garlaiciigi pierakstiit visu dariito un visus sleedzienus un paveersienus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2013-05-31 12:07 (saite)
ak vai...
bet, jā, tev jācīnās par tiem 65%. un bonusā tak vēl nāks smuka figūra:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-06-02 16:11 (saite)
!!! paldies, jau ciinos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nure
2013-05-31 12:08 (saite)
operēt vienalga uzspēsi arī ar satrennētiem musīšiem
Sāc trennēties

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:14 (saite)
es veel nevaru noorienteeties. Jo destrukttivaa dalja breec, ka sii ir lieliska iespeeja pavadiit 6 meenesus vieglaa reibumaa un ievelties pie suraces ar + 10 kg un teikt, lai skruuvee

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:17 (saite)
Varbūt ir vērts painteresēties, kāda pieredze ir bijusi citiem pacientiem? Jo ārstu teiktais bieži vien nosedz tikai praktiskos risinājumus, bet nerada priekšstatu par to, kādas ir ikdienas sekas/sajūtas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:22 (saite)
domaa, kaada forumaa ? nesmu veel tik taalu tikusi, jo sis naaca sameeraa strauji. Un sitaa diagnoze ir tada kompliceeta - taa teikt, katrs gadijums dzili individuaals, kas un ka tev tur saskiebies un nobiidijies un uz kuriem nerviem gul. Nu bet jaa, katra slimiiba ir drusku individuaala, pat iesnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2013-05-31 12:26 (saite)
Jā, kaut ko tādu. Forumos var būt daudz muļķību, bet man ir brīžiem baigi noderējuši, jo dabūju informāciju tieši par ikdienas problēmām/risinājumiem, par ko neviens nebrīdināja. Nebūtu zinājusi, tagad būtu vēl grūtāk.
Par individuālajiem gadījumiem tiesa, bet varbūt ir kādi kopsaucēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mmd
2013-05-31 12:10 (saite)
Mana vecmutere, ex. mākslas vingrotāja, paliekot vecāka sarāvas par vismaz 30 cm - tagad ir tada maza vecenite, ko viegli pasist padusē.

Muguras sāpes ir regulāras, tb. ikdiena. Kad bijam pie ārstiem, šamējie pateica - nah. neko neoperēsim tik vecam kraķim (pēc 80) un fakts, ka viņa vēl staigā ir tikai un vienīgi pateicoties trenētai muguras muskulatūrai.

Jā, viņa vēl aizvien ievēro diētu un viņa katru dienu vingro ... un reizēm bubina, ka apnicis dzīvot ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]viipsna
2013-05-31 12:12 (saite)
saulīt, ja tu katru dienu nopietni un pareizi vingrosi 2 stundas, no 20 kg pusgada laikā tā arī atvadīsies.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:13 (saite)
paldies :)) jaa, es saaku domaat par kaadu sexxigu personaalo treneri - beidzot man ir iemesls taadu iegaadaaties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2013-05-31 12:57 (saite)
ārstnieciskā vingrošana ar personālo treneri - ideāls variants.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]wowow
2013-05-31 12:23 (saite)
2 stundas dienā vingrošanas būtu lielisks iemesls noklausīties visas atliktās audiogrāmatas un podkāstus :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:27 (saite)
taa ir laba doma. savaadak maac skrobe par veltiigi izniekoto un truli pavadiito laiku. Audiograamatas !!! Audiograamatas ??? Vinjas kur perk ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2013-05-31 12:54 (saite)
Audible.com

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]planeeta
2013-05-31 12:38 (saite)
Oj, man tagad nav laika daudz rakstīt, un zinātniskos terminus neatceros, bet man kaut kas līdzīgs draudēja tīņu vecumā, kad satraumēju skriemeļus. draudēja skrūvēšanas, korsetes, seksuālās disfunkcijas, grūtniecības aizliegumi.

palīdzēja vingrinājumi. jā, vingrināju muskuļus (man gan palīdzēja tas, ka sāku trenēties šaušanai, precīzāk sakot, trenēšanās nevis, lai bēgtu no operācijas, bet pilnvērtīgi baudītu dzīvi)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ostrov
2013-05-31 13:52 (saite)
ar tavu pieredzi, vari ieteikt kaadus vingrojumus, pie aarstiem te neiteku un muguru ar negribas satraumeet.

(situaacija liidziiga.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:44 (saite)
apskatie www exercises herniated disc. Iisumaa: gul uz muguras, pievelk celi (1, 2., kopaa) pie veedera. Gul uz muguras, cel kaaju gaisaa, kustiibas it kaa miitu riteni. cel kaju gaisa, saliec taisna lenkii, izstiepj vertikali, visu vairaakas reizes, cel kajau gaisaa vertikaali, tad nolaiz sliipi, tur, pacel, tur, pacel. gul uz muguras, pacel dibenu, lai mugura-dibens-kaajas veido taisnu liiniju. Vispaar visas pilates der, it kaa arii joga (bet tur laikam jauzmanaas no dazama pozaam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ostrov
2013-05-31 16:11 (saite)
super, paldies.

veiksmi procesā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2013-05-31 15:46 (saite)
jaa jaa saka jau, ka tie garlaicigie vingrojumi darot brrinumus ! sasmeejos par "skrūvēšanas, korsetes, seksuālās disfunkcijas" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2013-05-31 12:40 (saite)
tavs koments par galvu laikam bija man domāts, tāpēc paskaidrošu. protams, to jau tikai ārsts zina, kas tev notiek mugurā, un apsolos vairs nepiesaukt psihosomatiku attiecībā uz tevi! bet piekritīsi, ka tas vienkārši ir interesants temats. te citāts no pavecas grāmatas, ko toreiz lasīju; es tikai gribēju padalīties, lai noslēgtu tēmu. muguras sāpes 90% gadījumā ir psihosomatiskas - bet atliek jau vēl tie 10%, un ja tajos iekļūst, tad jāklausa dakteriem uz vārda :(

===

Between 1976 and 1980 two Israeli physicians, Dr. A. Magora
and Dr. A. Schwartz, published four medical articles in the
Scandinavian Journal of Rehabilitation Medicine in which they
reported the results of studies they had done to determine whether
certain spinal abnormalities caused back pain. Their method was
to compare the X rays of people with and without a history of back
pain. If people with back pain had these abnormalities more
commonly, one could presume that the abnormalities might be the
cause of the pain.
They found no statistical difference in the incidence of
degenerative osteoarthritis, transitional vertebra, spina bifida occulta
and spondylolysis between the two groups. There was a small
statistical difference for spondylolisthesis. In other words, one could
not attribute back pain to these disorders, with the possible exception
of spondylolisthesis.
A similar study was conducted by an American radiologist Dr.
C. A. Splithoff and published in the Journal of the American
Medical Association in 1953. He compared the incidence of nine
different abnormalities of the end of the spine in people with and
without back pain. Again he found no statistical difference.
These studies suggest that structural abnormalities of the spine
do not generally cause back pain.


(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:53 (saite)
nu labi, bet vai vinji salidzinaja paralizeto un neparalizeeto cilveeku muguras ? arii tur nebija statistiski ticamu atskiriibu ? arii paraliize ir psihosomatika ?

Muguras saapes nav mans vieniigais simptoms. Diemzeel, ja es ruupiigaak butu ieveerojusi un izmekleejusi so simptomu, es, iespejams, buutu varejusi izvairiities no citiem. taa kaa domaaju, ka nevajag popualarizeet sito - ka 90% muguras sapes ir psihosomatika.

Man vispaar sie peetiijumi neliekas paarliecinosi. Muguras saapeem ir daudzi un dazadi iemesli ! Saakot ar ginekologiskaam kaiteem un beidzot ar muskulju sapringumu. Pie tam muguras struktuuras izmainjas atkal ir loti daudzveidiigas un individualaas: nav tik svariigi, ka ir vai nav, bet kaa pozicioneeti, uz kuraam nervu sakneem spiez utt. Tas jau nosaka saapes un citus sipmptomus, ne muguras struktuuras izmainjas per se.



es vienu dienu nevareju piecelties no gultas un kamer sito rakstu, man viena roka ir nejutiga. man sausmigi tacina vismaz sobriid sitas. man ir herniated discs, DDD un spinosis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2013-05-31 13:29 (saite)
es jau vairs nesaku, ka tev ir kas psihosomatisks. tikai mana pieredze - arī es reiz nevarēju piecelties no gultas pāris nedēļas un tad vēlāk ilgāku laiku nevarēju pastaigāt. tagad varu. tuvāko nedēļu laikā (bet ne tuvākajās 5 dienās) uzrakstīšu par savu gadījumu.

tevis pieminētais muskuļu saspringums ir tas, par ko raksta tie psihosomatikas piekritēji - tas akurāt ir tas, kas nāk no galvas. bet nu katram savs gadījums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2013-05-31 13:31 (saite)
nu resp tev šī pieeja neliekas lāgā un mani atkal savukārt tā ļoti interesē, un vieniem nevajag uzmākties otriem un otrādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2013-05-31 13:40 (saite)
un jā, diezgan daudzos gadījumos šie galvinieki ir izcēluši arī pie gultas piekaltus cilvēkus. bet tā kā pati neesmu bijusi paralizēta, tad savas pieredzes nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2013-05-31 13:44 (saite)
bet tas nozīmē, ka no paralīzes ir ceļš ārā. es to uzņemtu kā cerību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:48 (saite)
sorry, ka atbildeju paaraak asi, nu saproti, esmu stresaa un man konkreetas struktuuras sagaajusas konkreetaa deelii !!! sorry sorry :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2013-05-31 15:51 (saite)
neko asu nemanīju, patiešām. ar šīm lietām laikam kā ar reliģiju, ir kas tic un ir kas nē, un katram sava aizmugure.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]plauksta
2013-05-31 12:45 (saite)
Izklausīšos naivi, bet Dievs dara brīnumus!
Mana omīte ar parastām ikdienas vingrošanām ir tikusi cauri visādām briesmīgām veselības kaitēm. Bet viņa joprojām vingro katru dienu (86 gadi!!!). Viens no vingrojumiem, kas viņai dikti palīdzot mugurai - četrrāpus pa dzīvokli izstaigā vairākus rinķus - izskatās traki smieklīgi, bet tas viņai palīdz.
Protams, ne jau viss der visam un ārsti/fizioterapeiti/treneri utt. zinās ieteikt pareizos vingrojumus.
Arī mans muguras ārsts man visu laiku saka, lai eju uz baseinu (tikai ar piebildi, ka jāpeld arī pareizi), manai kolēģei ieteica nūjošanu vai baseinu. Kolēģe pievērsās nūjošanai un tagad ir daudz labāk.
Galvenais apņemties un nepadoties - jo no sākuma vējš ir burās, bet tad nāk lūziens. Lūziena brīdī uzreiz lūgt draugus pēc motivācijas, stiprinājuma.
Galvenais pašai ticēt, ka izdosies! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:55 (saite)
nuja,,, jaatiek paari visaadaam emcionaalaam reakcijama un jaasaak darboties dotajaa virzienaa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tipa75
2013-05-31 12:48 (saite)
Kas es ar Laimu 3 stadijā gulēju slimnīcā, ārsts ieteica toreiz vēl līgavainim nopētīt ratiņkrēslu un zāru cenas. Ārsts deva 95% ka mans tālākais ceļš ir starp tiem diviem un tikai 5% ka vēl būs dzīve. Bet es tak spriņģoju un vēl meita piedzimusi un kas tik vēl nav piedzīvots un netiks.
Kad puika 3 nedēļu vecs bija reanimācijā kāds ārsts ieteica rakstīt atteikšanos, jo bērns pēc 15 h skābekļa bada smadzenēm toč nekad nestaigās, nerunās, nevienu nepazīs. Es ticēju, ka viss vēl būs. Un ir - čalis ģimnāziju beidza ar vidējo atzīmi virs 6 un ar teorētiskām zināšanām var sacensties ar ne vienu vien mūsdienu enciklopēdiju.
Tāpēc, mīļā Snorke, 65% ir vēl trejdeviņas dzīves - izturies pret sevi atbildīgi, tici visam labajam, kas vēl būs. Un būs!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 12:58 (saite)
Tu gan esi ists brrinums !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2013-05-31 13:00 (saite)
Man šķiet, ka šitais ir no-brainer, ibo pat tajos 35%, ja ar svara nomešanu + muskuļu trenēšanu nekas nebūs līdzēts; tu tāpat negribētu ar 90 kg dzīvsvara un bez stipriem muskuļiem dzīvot ratiņkrēslā - jo tas viss svars taču tev pašai būtu ar rokām jāizcilā.

Bet 20 kg tauku sešos mēnešos nomest ir pilnīgi reāli.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 13:09 (saite)
no-brainer :))) nuja, surace ar saka, arii sliktaakaa scenaarija (ko mees vardaa nesaucam) svaru vajdzes nomest un (paarpalikusos) muskuljus vajadzes treneet

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2013-05-31 13:10 (saite)
P.S. Es jūtu līdzi, tas nekas, ka tā neizklausās - man vnk pašai uz traumējošām ziņām parasti ir šāda veida reakcija, un uķipuķings nekad tā īsti nesanāk, tāpēc pat necenšos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:40 (saite)
nene,, tavs koments bija pat loti optimistisks -tibi, jaavingro saa vai taa jo ratinkreeslus jau ar razo ierobezotos izmeeros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2013-05-31 13:15 (saite)
Mīļā Snorke!!!..

ļoti turēšu īkšķus par tevi!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:49 (saite)
paldies,,, es te tagad rakstisu katru dienu un visiem noriebsos liidz brosai :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puce
2013-05-31 17:11 (saite)
Mīļā Snorke, pieņemu, ka tavi apraksti par vingrošanu, ēšanu, lieko svaru un muguru būs vienalga krietni interesantāki par lielu daļu manas frendlistes ierakstu :)))) saprotu, ka citi rakstīšanas iemesli būtu pacilājošāki, bet labāk man frendliste ar Snorkes muguru nekā frendliste bez Snorkes vispār. Vismaz priekš manis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lietuts
2013-05-31 13:33 (saite)
Man mammai opereeja skriemeli, jo palika nejuutiigi pirksti un toka saapeeja, tagad roka nesaap, bet pirkstu paraliize palika, plus saakas pamazaam muskulju atrofija rokai.
Naakamaas saak saapeet kaajas, jo tikko:-)vienu skriemeli aiztiek, saak jukt aaraa citi. Izdomaaja nedariit neko, gaaja labaak vingrot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:39 (saite)
vo-vo. tiesi taa, labaak neopereet, jo taa nav nekaada panaceja. veel arii, iisti eniznu, tevi kremee: luuk sauja pelnu un cupinja skrruvju, kauka neveikli paliceejiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lietuts
2013-05-31 21:39 (saite)
Da beidz ;-) sasmeejos par skruuveem!
Ja nopietni, tad es ceru uz tiem 65% un ticu, ka tas ir iespeejams ar gruutu darbu. Bet galvenais apnjeemiiba un pozitiivs skats uz dziivi. Iedomaajies, Tev spiid jauna garderobe ;-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2013-05-31 14:03 (saite)
vingrošana dara brīnumus ar mugurām.
man mammai izgrieza nodilušo disku (vai divus,neatceros) pirms padsmit gadiem, pēcoperācijas laiks,kad var vai nu stāvēt vai gulēt pusgadu bija ļoti grūts, pēc kāda laika atkal viss sāka sāpēt, bet vingrojot, kaut tikai padsmit minūtes no rītiem, viņai izdodas to čupu saturēt kopā, tiko palaižas un nevingro, tā atkal uz pretsāpju tabletēm jāsēž.
Lai izdodas!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2013-05-31 15:50 (saite)
paldies :) sitaadi staasti iedvesmo - laikam tai vingrosanai ir kaada apsleepta jeega

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]8
2013-05-31 21:11 (saite)
Visi par sekaam runaa, a kaa tev taa sanaca sachakaret muguru?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lietuts
2013-05-31 21:40 (saite)
Seedoshs darbd plus beeni dara savu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2013-05-31 22:44 (saite)
seedoss dziives veids plus vaaji muskulji plus geneetiskas noslieces,, bet arii fizisks darbs un smagumu celsana ir slikti,, nuprincipaa kaa daudzas lietas tas vienkaarsi notiek,, kaa saka dakteri un raksta gramatas - no wear and tear -' mugurkaula lietosanas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]m_x
2013-06-07 21:59 (saite)
te jaunākajā Shape žurčikā tieši ir raksts par vienu bijušo akrobāti, kurai ir trīs mugurkaula disku trūces. pazīstami bodībilderi viņai ieteica mākslīgo mugurkaulu - stiprus vēderpreses un muguras muskuļus. un viņa saka, ka to nostiprināšana padarīja viņu veselu (nav gan rakstīts, cik ilgā laikā). tā ka tev viss izdosies!

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?