smth
pēc notikušā 
16th-Nov-2015 08:39 pm
Šodien sāk likties, ka tas, kas notika nedēļas nogalē bija vienkārši murgs.
Gribas pamosties.
Darbā vīrieškārtas kolēģiem joka pēc pajautāju, vai tagad viņi stāsies zemessardzē, bet viņi visi kaut ko vai nu neveikli atjokoja, vai teica, ka no tā liela jēga nebūs, vai vienkārši klusēja. Pavilku uz zoba ar jautājumu, kas tad mūs - meitenes - sargās, saruna tika novirzīta uz valstīm, kur sievietes dien.
Slīkstošā glabšana ir viņa paša rokās.
Comments 
16th-Nov-2015 10:05 pm
Я грудью стану!
за твоей спиной...
16th-Nov-2015 10:32 pm
Neviens no viņiem nav dienējis armijā. Tāpēc laikam arī tāda attieksme.
Man pašai prieks, ka brāļa vecākais dēls pats aizgāja uz Zemessardzi šī gada pirmajā pusē. Strādā algotu darbu un dodas arī tajos Zemessargu pasākumos. Neviens viņam to neborēja, nepieprasīja utt. Pats izlēma. Un šogad, manuprāt, bija pirmais gads, kad 11.novembri viņš sauca par saviem svētkiem.
Mājās savukārt man teica, ka mani iemācīs, ko darīt, ja nu karš.
Bet ko darīs "plānā galdiņa urbēji", kas tikai pildspalvas un pelītes rokās turējuši? Nezinu...
P.S. neceļu paniku, bet krietni vairāk domāju par šo visu pēdejā laikā..
16th-Nov-2015 10:43 pm
Ko darīs? Čemodan, vokzal, Jevropa.
Pilsētā švakāk jūt to zemi un valsti.
Mazāk piesaistes.
par dienestu... jā, es arī uzskatu ka dienestam armijā ir jābūt obligātam- bez izņēmumiem. Pārāk daudz mīkstčauļu apkārt.
16th-Nov-2015 10:52 pm
šobrīd gudrāk šķiet: čemodan, vokzal, ak tāles zilās, ak ezeri, pļavas un meži... jo tālāk laukos, ar savu saimniecību un iztikšanas iespējām, jo labāk, mierīgāk :)
(tas tā - es tik no malas... nezvai pati vairs savā dzīvvē saņemšos, bet būtu gudri...)
16th-Nov-2015 10:57 pm
Es jau vakar sāku runāt tieši tāpat, ka jābrauc uz vecāsmammas māju. Tur maz cilvēku, ir māja, zeme, mežs.. un zem grīdas ir pagrabi.
16th-Nov-2015 11:06 pm
karoče - ja tu nolemsi doties prom, es zināšu kur iekūņoties :D
un rakt un pļaut un zāģēt un mūrēt un vēžot un dzijas tīt :D
16th-Nov-2015 11:11 pm
Oi, tur vietas veselai komūnai būtu. Un darba arī! Māja būtu jāsaved kārtībā, jo vairāk nekā 10 gadus tur vairs neviens nedzīvo. Aka jāiztīra un jāizsmeļ, lai ūdens būtu dzerams. Pirtiņa jāatjauno un klēts. Toties kūts ir labulabā - vectēvs pats savām rokām katru akmeni tur ir ielicis.
Vārdu sakot, ja nu kas, tad ceļš ir skaidrs.
16th-Nov-2015 11:17 pm
Lūk!
(kā zinot es zemāk rakstīju :D - ja kas - tev būs iespējas... tev ir potenciāls, kur izveidot :) sev labi un citiem :) )
16th-Nov-2015 11:22 pm
:))
Nu, jā! Tas tiesa!
16th-Nov-2015 11:15 pm
ar Tomu pirms gadiem četriem/pieciem jau runājām - viņš teica, ka jāmeklē zeme, jāskatās, ir jāveido tādas kā draugu/domubiedru 'kopienas" - kad apvienojas pa 6-10 ģimenēm/cilvēkiem - katram savs zemes strīķis, majele, puķudārziņš, bet arī katrs ko savu kopj (koki, dārzeņi, lopi utt.), saimnieko katrs, dalās savstarpēji (barteris), palīdz viens otram utt.

ne jau kolhozs vai tml. - reāli mazas cilvēku grupas - draugi, kas izveido tādu savu, funkcionējošu vidi, kur viens otru var nodrošināt...
16th-Nov-2015 11:18 pm
Nu, tas ko rakstīju - komunā. Vienam ir vienas zināšanas, citam - citas. Viens otram palīdz tikt uz priekšu, bet tajā pat laikā nav kāds viens visgalvenais - ja kādi jautājumi attiecas uz visu komūnu, to risina kopā.
Ideja jau man ir tieši tāda pati!
Es, piemēram, nevaru pat vistu nokaut. Bet pa dārzu šiverēt es varētu. :)
16th-Nov-2015 11:26 pm
mhm...
un šito, kas tagad notiek, Tomiņš toreiz jau kaut kā smuki aprakstīja, skaidroja un vispār, ja padomāju, nav nekas negaidīts...
un taisni tāpēc sāka interesēties par iespējām tāddu vidi veidot...
viņš ir ekstrēms kadrs jāatzīst, bet viņš kaut kā vienmēr trāpa ļoti precīzi - kas diemžēl arī jāatzīst :( (nezinu vai tas man bied un slikti, vai tomēr labi, jo sanāk kaut kāda zināšana uz priekšu... - otrais mani biedē - un parasti baida un noticēt nespēju... trūkst man tās izpratnes jā vēl un ar to saistītā miera... kas tavam Ž., kas Tomam)
16th-Nov-2015 11:35 pm
Bet zini, man šķiet, ka viņi abi ir no citas pasaules. Mēs ar Ž. par daudzām lietām runājām, un patiesībā viņš jau diezgan sen teica, ka labu galu tas neņems. Tāpēc arī ir tāda dīvainā sajūta - it kā jau šādu scenāriju savās sarunās jau bijām apspēlējuši, bet tagad tas notiek. Un tāpēc nespēj noticēt, ka tiešām tas notiek.
No otras puses-varbūt viss ir krietni vienkāršāk. Jo vairāk cilvēks zina, skatās, klausās, uztver (nav runa tikai par TV vai radio, bet par visu kopumu) un ja vien viņam ir gana attīstīta spēja salikt tās informācijas un zināšanu drupačas lielā skaistā bildē, ir lielāka iespējamība, ka viņš tiešām to bildi diezgan precīzi spēs uzmodulēt. Jā, kategorijas - man tas patīk/nepatīk un ir pieņemami/nav pieņemami, vienmēr jauc prātu. Bet.. emocijas pie malas un skatamies ar vēsu prātu uz apkārt notiekošo! Ieraudzītais un saprastais pārsteigs!

Bet par to komūnu.. Lai cik dīvaini nebūtu, netīšām pavilkos uz seriālu "Walking Dead". Tieši tādas "komūnas" veidošanas dēļ ir interesanti. Un secinu, ka neviļus domāju par to, ka man ir pieņemami un nav, veidojot šādu cilvēku sabiedrību, kas ir tie cilvēki, kuriem spētu uzticēt savu dzīvi un kuriem nē. Par vērtībām un pamatlietām, uz kā balstās dzīve.
16th-Nov-2015 11:52 pm
viņi, kā jau kaut kad ieminējos, ir ar pieredzi - no citām dzīvēm, ar zināšanām utt. (un ir tādi, kā Miks - pirmo reizi, no citām "pasaulēm", kas visu uztver, kā pirmo reizi un ar lielām acīm :D )

nezinu kā tev, bet man tas regulāri uzjundī protestētāja garu, kas gatavs uz ugunskura uzcept johaidī, cik nokaitinājuši un tad pēkšņi mierīgi, argumentējot, paskaidrots tiek - tu saproti un patiesībā aptver: bāc jau gadiem to Zini... un zināji kā būs, jo tev tak paskaidroja...
un tas ir labi - es dusmās reizēm esmu gatava tomam atslēgt tv dāčā un internetu (maksāju par to es) (un ja varētu plāksteri mutei resnu uzlikti), jo nesaprotu attieksmi... un tad tu palasi, ko rakstījis, ko saka... atceries, kas runāts utt. un saproti - čort - priecājies tak, ka zini laicīgi...
17th-Nov-2015 09:07 am
Man reizēm arī ir līdzīgi, ka gribas plāksteri līmēt mutei virsū, lai paklusē. Bet, kad emocijas pāriet, tad saproti, ka viss jau ir pareizi pateikts, tikai mans prāts to visu laiku stūmis kaut kur vistālakajā nostūrī. ;))
17th-Nov-2015 12:03 am
p.s. nekad neesmu skatījusies nevienu filmu par zombijiem, miroņiem, šausmenes utt.
es zinu, par ko tu stāsti, jo tas ir kā ar končām kas man ļoti negaršo, bet vaikstoties vienmēr pagaršoju, lai zinātu, ko tie bērni ēd... tāpat šitos visus murgus - vismaz 10 min esmu redzejusi no katra un netā visu iespējamo info izlasījusi, lai būtu lietas kursā - bet - nesaprotu nu nekādi, kā kādu var aizraut šausmu filmas, filmas ar miroņiem staigājošiem, ar dzīviem miroņiem utt utjp. - tur navne mazākā satura - tikai pretīgums... brrr... (pat ne bailes - pretīgums - tas man tā)
17th-Nov-2015 09:09 am
Es pāris gadus atpakaļ kliedzu, lai to filmu slēdz ārā. Bet kaut kā netīšām sanāca, ka ieraudzīju pirmo sēriju un sākumā pat īsti nesapratu, ko skatos. Ievilka! Vairs tos šausmoņus neredzu. Redzu tikai cilvēku savstarpējās attiecības ļoti sarežģītos apstākļos.
Vispār jau es arī neesmu nekāda šausmeņu cienītāja. Un trilleru ari nē. Reizēm pat vakaros pačīkstu ar jautājumu - vai tiešām nav nekā priecīgāka, ko skatīties tv. :D
17th-Nov-2015 01:30 am
https://www.facebook.com/ilzeikalna/posts/10208068052725380?pnref=story
tur zemāk - komentāru diskusija - riktīgi laba :)
17th-Nov-2015 09:11 am
Toms tak saka tieši to, kas patiesībā ir!
Laba diskusija!
17th-Nov-2015 06:21 pm
un tā ir tikai viena no :)
jā viņš labi skaidro, kaut reizēm skarbi
17th-Nov-2015 07:29 am
:) kamēr jūs vēl domājat- es jau.
māja ar dzelzbetona pagrabu, 1,5 ha zemes, traktors un viss dzīvei nepieciešamais. ;)
17th-Nov-2015 09:12 am
Izklausās visnotaļ labi! :)
Mežs arī ir blakus, lai malku var sagādāt? :D
17th-Nov-2015 09:47 am
Ir, ir! Un zāģi ari ir uzasinati )
17th-Nov-2015 06:22 pm
cik labi, ka esi tuvumā un mēs zinām (aptuveni :D ), kur tu dzīvo :D
17th-Nov-2015 08:58 pm
LAi jūs ciemos sagaidītu laikam tiešam karam ir jāsākas ))
18th-Nov-2015 01:26 am
klak klak ZaČīt :) :*
18th-Nov-2015 08:43 am
Nu tak varbūt beidzot kādā jaukā sestdienā varam beidzot saorganizēties? ;)))
17th-Nov-2015 06:22 pm
tāpēc jau saku, ka tas ir gudri un pareizi :)
16th-Nov-2015 11:01 pm
Leo, Tu esi cīnītājs. Un, ja godīgi, spēju Tevi iedomāties prom no pilsētas, ja dzīvē būtu tāda vajadzība.
16th-Nov-2015 11:03 pm
protams tiktu galā - tu zini to... un man nav ne mirkli no tā bail... un rokas man ir, un gana uzņēmība - es noteikti nepazustu...
bet vai labprātigi (kas būtu gudri) no pilsētas ērtībām izkūņošu laukā - nezvai... tik, ja dzīve liks... esmu pilsētnieks cauruncaur...
16th-Nov-2015 11:15 pm
Oi.. jācer, ka nepienāks tāds laiks, ka būs jāmūk pa galvu, pa kaklu. Es vakar sēdēju un domāju, kas būtu tās lietas, ko, ja nu kas, ņemtu līdzi. Sapratu, ka daudzas lietas, kas šobrīd svarīgas, ekstrēmās situācijās var izrādīties vien nieks. Un secināju, ka kaķi laikam es nevarētu pamest - ņemtu viņu līdzi.
16th-Nov-2015 11:18 pm
nu ja - adāmadatas, pasi un kaķi! - svēta lieta!
16th-Nov-2015 11:19 pm
Nē, pirmajā vietā - nazis! :) Un katls, lai var i gatavot, i ūdeni smelt!
16th-Nov-2015 11:22 pm
Cirvis pirmā vietā! ar to var gan grizt, gan skaldīt, gan medīt, gan asināt utt...
Bet no mājām KO tu glābtu (tev tur laukos nav ne naža, ne katla?)?
tevi zinot, gan jau vīrišķi, tad kaķi, kam zobos cirvis (vai nazis) un uz elkoņa lielo grāpi :D
16th-Nov-2015 11:28 pm
No tās mājas pēc vandāļu iebrukuma izvedām visu vērtīgo (kas nebija saplēsts, salauzts, sasists). Mammai mājās viss ir, tāpēc tos 4 km no mammas līdz vecāsmammas mājām jau visu varētu atvest.
Nazis un katls ir gadījumam, ja jāiet prom "uz mežu", ja nevar līdz tiem laukiem aizdoties.
Bet nu jā, vīrišķis tak pirmajā vietā - lai mūs ar kaķi sargā un medījumu nes mājās. :)Medījums jāgatavo, tāpēc grāpis arī jāņem! Bet kaķis tak ir īstens pilsētnieks, jāņem līdzi, lai varbūt izdzīvotu kopā ar saimniekiem. :))
16th-Nov-2015 11:33 pm
domāju, ka Duksis būtu jums ļoti labs sargs - viņs nudien reaģētu uz jebkuru svešinieku ;) tā kā - arī kaķīšam ir savs darbs :) (vajag tik iedrošināt :DD )
16th-Nov-2015 11:37 pm
Viņš pat savējos iekausta! :D Viņu uz to nav jāiedrošina! :D
Kā smējos draudzenei - man ir dzīvokļa kaķis ar meža kaķa raksturu. :) Bet pati es tādu gribēju. :)))
16th-Nov-2015 11:54 pm
nu ka saku - Māju nosargās no Visiem! :D
16th-Nov-2015 11:00 pm
Tieši šī mīkstčaulība arī biedē.
Man kaut kā skumji šodien darbā palika pēc šīs sarunas. Tiešām viss, ko šobrīd jaunēkļi vecumposmā 25-40 spēj tikai atjokoties un paklusēt?
17th-Nov-2015 12:01 am
Latvijā sievietes dienē – lielākais īpatsvars NATO.
17th-Nov-2015 09:12 am
Nopietni?? Nemaz nezināju! Un nemaz tik bieži sievietes formā neesmu redzējusi staigājam pa Rīgu. ;(
This page was loaded May 5th 2024, 3:25 pm GMT.