pajautaa

"atklāta vēstule" Sviesta Cibai

« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2013 | 12:07 am
posted by: pzrk in pajautaa

Šis ir mans personīgais jautājums Cibai kā sabiedrības kopienai, bet, šo lasot, paturiet prātā, ka esmu [info]pajautaa admins.
Daži Cibas lietotāji ir sākuši brīnīties par pazudušiem komentāriem, tāpēc paskaidrošu dažus apstākļus. Šai konkrētajā kopienā moderēšanas tiesības, tai skaitā komentāru dzēšanas iespējas, ir vairākiem adminiem, tāpat arī katra ieraksta autoram ir iespēja dzēst komentārus pie saviem ierakstiem šai kopienā, un arī katra komentāra autoram ir iespēja dzēst pašam savus komentārus. Tas nozīmē, ka var būt situācijas, kad arī kopienas adminiem nav zināms, kur pazuduši jūsu lieliskie, atjautīgie, pārdomātie, asprātīgie un/vai vēsturiski nozīmīgie komentāri.

Ņemot vērā, ka [info]pajautaa ir gara vēsture ar skandāliem un vētrām ūdensglāzē, provokatīviem izlēcieniem no jauniem gurķiem un argumentētām pretenzijām no dzīvespieredzējušiem bukiem (nekas personīgs, dārgie biedri), ir tikai normāli, ka Cibas populārāko kopienu moderē vairāki admini, kuriem ir dažādi uzskati par kārtību (un viedokļu atšķirība ir tikai normāla parādība), un zināmā mērā šos uzskatus ietekmē arī nebeidzamā (publiskā) diskusija par moderēšanas principiem, un pēdējā laikā dažādu šādu aspektu dēļ moderēšana ir kļuvusi mazāk stingra. Un tomēr es netaisos tolerēt citu cilvēku un sevis pazemošanu (kopija), draudēšanu un citus tamlīdzīgus izlēcienus.

Es ticu vārda brīvībai, bet esmu nelokāmi pārliecināts, ka viena cilvēka brīvība beidzas tur, kur sākas otra cilvēka brīvība. Viena cilvēka tiesības izteikties ir pretstatītas citu cilvēku tiesībām netikt aizskartiem, pazemotiem, apdraudētiem.

Šis ir mēģinājums rosināt sakarīgu diskusiju, lai gan zinu, ka pastāv sabiedrības daļa, ar kuru šāda veida komunikācija nav iespējama. Tāpēc esmu apsvēris dažos no šādiem gadījumiem iesaistīt policiju personas tiesību aizstāvēšanai. Vienīgais, kas mani no tā attur — mana personīgā pieredze ar Latvijas Republikas policiju radījusi galvenokārt vilšanos un es diemžēl neticu, ka Latvijas policija būtu aktīvi ieinteresēta konkrēto starpgadījumu risināšanā, tomēr, jo tālāk tas iet, jo lielāka man ir vēlēšanās pārbaudīt, vai šis risinājums strādātu.

Pārbaudām?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {61}

Kemune

from: [info]kemune
date: Jun. 10., 2013 - 12:19 am
#

Hm, nez, es tomēr uzskatu, ka aizskaršana, pazemošana ir lielākoties aizskartā un pazemotā lauciņā. Katrs pats lielā mērā ļaujas aizskarties vai neaizskarties. Tas, protams, ir slidens jautājums. Ja pārāk paplašina teritoriju, sākas daudzi nepatīkami jautājumi par politkorektumu un potenciāliem aizskārumiem. Varbūt nevajadzētu jautājumos lietot vīriešu dzimti, jo redz, sievietes varot apvainoties, u.tml.

Atbildēt | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 12:24 am
#

Es netaisos tam ļauties, es meklēju risinājumus, kā to novērst.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]divi_g
date: Jun. 10., 2013 - 09:49 am
#

es tomēr uzskatu, ka aizskaršana, pazemošana ir lielākoties aizskartā un pazemotā lauciņā. Katrs pats lielā mērā ļaujas aizskarties vai neaizskarties

Nu, ir arī tāda lieta kā aizskārēja vai pazemotāja nodoms. Ja kāds mēģina pazemot, bet viņam tas neizdodas, jo objekts neļaujas pazemoties, tas nemaina faktu, ka pazemotājam bija šāds nodoms, un viņš to mēģināja realizēt, kas ir agresīvs akts, par ko var arī saņemt sodu (teiksim, banu no kopienas).

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kaukau
date: Jun. 10., 2013 - 12:26 am
#

Es te no malas, bet man reizēm tiešām šķiet, ka iet pār strīpu. Varbūt ne līdz policijai, bet arī interneti nepacieš visu, un atsevišķiem subj. būtu jāzina un jācenšas ievērot pieklājības robežas, paliekot tām pieklājīgajā pusē. Vai arī iet uz mūsu pusi spēlēties, kaut kur tvnet virzienā.

Atbildēt


blond

from: [info]blond
date: Jun. 10., 2013 - 12:30 am
#

Es domāju - jā, jāpārbauda.

Atbildēt | Diskusija


sarkanvilks

100$

from: [info]sarkanvilks
date: Jun. 11., 2013 - 04:41 pm
#

Пожертвовавший свободой ради безопасности не заслуживает ни свободы, ни безопасности. Б. Франклин

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

Re: 100$

from: [info]begemots
date: Jun. 13., 2013 - 02:25 pm
#

O, Frankinla zaimošana. :) Labi, ka neesmu amītis.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Jun. 10., 2013 - 12:39 am
#

Tas jau paliek pārāk smieklīgi. Varbūt labāk nolīgstiet speciālo policistu par adminu, kas uzreiz pēc ip adresēm un vēl nez kā brauc arestēt katru, kā rakstītais cilvēkiem bez humora izjūtas, ar saasinātām nacionālām jūtām, ar pms, sliktu dienu darbā, seksa trūkumu, sāpošu zobu, paranoju, hemoroīdiem un citiem subjektīviem pārejošiem vai nepārejošiem traucējumiem rādās kā uzbrukums, draudi un vēl nez kas.

Atbildēt | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 12:54 am
#

Pārsteidzoši ātri Tu pārlec pie secinājumiem. (Iespējams, es pats arī.)

Atbildēt | Iepriekšējais


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 01:00 am
#

Bonusā paskaidrošu uz pirkstiem (ja tas nebija skaidri saprotams no manis augstāk rakstītā) — iekš [info]pajautaa nenotiek nekādas ne tuvu tamlīdzīgas kampaņas. Pat komentētāju IP adreses nav redzamas adminiem (bet, iespējams, uz servera tās tiek saglabātas).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jun. 10., 2013 - 01:15 am
#

starp citu, ja komūnas settingos ieslēdz ipadrešu rādīšanu, admini tās redz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 01:17 am
#

Tici man, es to zinu. Iekš pajautaa tas ir bijis apzināts lēmums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jun. 10., 2013 - 01:50 am
#

ok, pārpratu, nenolasījās apzinātais lēmums. bet, ja atgriežamies pie tēmas, uzrakstīts viss labi, tikai tā pēdējā rindkopa ir stipri lieka.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 01:53 am
#

Domāju, ka ir izdevies mans mēģinājums rosināt sakarīgu diskusiju, kas arī bija galvenais mērķis. Vismaz man ir izdevies uz situāciju paskatīties no citām pusēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


Kuets Kotkins

from: [info]felipe
date: Jun. 10., 2013 - 12:44 am
#

Vnk daži ir drusku stulbāki kā citi un ar to domājošiem cilvēkiem vajadzētu spēt samierināties. Policijas iesaistīšana šķiet drusku, lai neteiktu krietni, pārspīlēta. Ko tieši viņi atrisinās? Iemācīs manieres?

Atbildēt | Diskusija


A

from: [info]klusums
date: Jun. 10., 2013 - 01:22 am
#

+1
Banot vajadzētu (tā nav pārējo ļaužu problēma, ka šiem PMS, seksa trūkums vai sāpošs zobs), bet policija... ? Nu tad, ja manieres iemācītu...

Un jā, es atbalstu teicienu "Nekad nestrīdies ar idiotu, vispirms viņš novilks līdz savam līmenim, tad pieveiks ar pieredzi." Tādu draudu ņemšana vērā... nu nevajag ņemt tādu idiotismu pierē.

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 10., 2013 - 01:18 am
#

Pateikšu savu viedokli kā izbijis kāda foruma admins vairāku gadu garumā. Viss ir ļoti vienkārši - visās normālās interneta vietās (forumos / komūnās utt.) parasti viens no noteikumiem, ir - administrācijas lēmumus apspriest ir aizliegts.

Demokrātijas nav, un tai arī nav jābūt. Tas, cik saprotami vai jēdzīgi ir administrācijas lēmumi, ir pašas administrācijas problēma. Tāpat kā arī lietotāju reakcijas uz šiem lēmumiem. Attiecīgi smalkā māksla ir to visu administrēšanas procesu noturēt tādā līmenī, lai vajadzīgie cilvēki (ne vienmēr vairākums) būtu puslīdz apmierināti. Šo vajadzīgo cilvēku grupu (t.i. mērķauditoriju) definēt un administrēšanas vadlīnijas izdomāt, ir administrācijas, nevis lietotāju kompentence.

Ja lietotājam patiks, viņš te būs. Ja nepatiks, tad nebūs. Iespēja lietot kādu no Cibas komūnām (un visu Cibu) ir privilēģija, nevis tiesības. Vismaz tā būtu jābūt.

Bet - ja administrē, tad administrē... Nevis uztaisa kaut kādu vaļēju komūnu, kurā baigi tiek spriesta tiesa (bieži padarot pašus spriedējus un procesu par apsmieklu). Tāpat arī čekot citas komūnas, pavilkties uz tur esošo naidu un tad te izveikt kaut kādas diskusijas, nu tas ir tā, maigi izsakoties, dīvaini. Bet nu administrācijas lēmumus es neapspriedīšu. :))))

Šobrīd te notiek baigais sociālisms - nekas nekam nepieder, īsta saimnieka nav, ir tikai kaut kādi pašpasludināti līderi, kuri it kā mēģina tēlot saimniekus, bet tajā pašā laikā nespēj pieņemt konsekventus lēmumus, jo mēģina kādam izpatikt un spēlēt demokrātos.



P.S. Un par to zvanīšanu mentiem - nu ja gribi zvanīt, tad paņem un piezvani, tagad un tūlīt, nevis te kaut ko ņemies un draudi, ka kaut ko baigi apsver iesaistīt. Kaut kādas tavas retoriskās pārdomas par viņu teorētisko aktivitāti un tavu vēlēšanos ir vienkārši nožēlojamas.

P.P.S. Tā kā es te galvenokārt atbildu, nevis uzdodu jautājums, tad man principā ir vienalga, kas te notiek. Tā kā varat iepriekš uzrakstīto aizmirst un raut zarā tālāk.... ;))))))

Atbildēt | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 01:37 am
#

Paldies par komentāru, lielos vilcienos piekrītu, bet, ja reiz Tu lieto tādu jēdzienu kā "pašpasludināti", iebildīšu, ka daži no mums nav prasījuši admina tiesības, bet, ja es reiz esmu kļuvis par tādu, tad cenšos pēc iespējas atbildīgi izturēties pret šo lomu.

Nesaprotu arī iebildumus par "vaļēju komūnu" — pārāk barga moderēšana, slikti; pārāk liela brīvība, atkal slikti. Te nevienam netiek maksāta alga par moderēšanu, tāpēc protams, ka tas ir līdzīgi sociālismam — neapmaksāts (un nepateicīgs) ieguldījums sabiedrības/kopienas labā un beigās izrādās, ka visiem viss ir vienalga.

Un nevajag arī to nosaukt par draudiem — es aicinu uz diskusiju, nevis vicinos ar iesnieguma tekstu.

Un atkārtošu vēlreiz — es netaisos tolerēt tādu attieksmi pret sevi vai citiem adminiem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 10., 2013 - 01:56 am
#

Nu bet tad netolerē un rīkojies. Šobrīd tu atkal filozofē un visiem stāsti, ko tu netaisies darīt. :)))))

Barga moderēšana, ja reiz administrācija tādu lēmumu ir pieņēmusi, nav slikti. Slikti ir baigi diskutēt lēmumus, kaut ko neveikli skaidrot, un padarīt sevi un visu administrāciju par muļķiem gan troļļu, gan dažu pārējo priekšā.

Administrācijai ir jābūt autoritārai. Tādai, kurai uzticas un kuru respektē auditorija, tādai, kura spēj pieņemt lēmumu, un to realizēt bez liekas ņemšanās, komentāriem un emocijām.

Šāds te debašu klubiņš nekādu respektu neveicina, drīzāk pretēji. ;)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 02:06 am
#

Jā, nu ok. Pēdējais precizējums pirms eju gulēt — administrācijas lēmums jau ir pieņemts vēl pirms šī ieraksta, un vairs netiek apspriests, neviens arī netaisās to grozīt.

Šī jau ir diskusija par vispārīgiem principiem (un manā skatījumā — par nepieciešamību iesaistīt policiju, par ko šī ieraksta rosinātās diskusijas rezultātā man ir tapis skaidrs, ka tas nav nepieciešams).

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]nulle
date: Jun. 10., 2013 - 01:23 pm
#

Šim gribas piekrist.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]fedrs
date: Jun. 10., 2013 - 07:16 am
#

Kalvītis arī teica, ka Vaškevics ir balts un pūkains, un ka katrs, kurš vēršas pret viņu, vēršas pret pastāvošo valsts iekārtu (tipa terorists, ja?), draudēja ar policiju, un ko tur vēl ne. Kā tur beigās viss izrādījās, mēs visi zinām.

Atbildēt


from: [info]unpy
date: Jun. 10., 2013 - 09:03 am
#

Par [info]pajautaa, nesaprotu problēmu. Kā jau pareizi teica [info]termostats, administrēšana ir administrēšana, banot vai nebanot, dzēst komentārus vai nedzēst, tās jau ir tās administratoru tiesības, tamdēļ jau tie administratori ir vajadzīgi.

Uztraukties par to, kas notiek kopienā [info]gribam_zinaat, savukārt, ir dīvaini. Tā taču ir "Kopiena stulbiem jautājumiem", proti, vietne, kuru neviens īpaši neadministrē un arī neņem par pilnu, vietējie Delfu komentāri, kur notiek ļoti brīva ālēšanās. Un te piepeši Tu iepeldi tur, sāc ar policiju draudēt. Tas ir apmēram tas pats, kad solīds kundziņš rūtainā kreklā, buktētās biksēs un pieklājīgu frizūru ieiet kādā panku ūķī un tur sāk draudēt ar policiju par necenzētu valodu.

Atbildēt | Diskusija


Pātaru Ansis

Khehe;)

from: [info]kuminjsh
date: Jun. 10., 2013 - 09:41 pm
#

"Gribam zināt" neviens neadministrē tādēļ, ka kaut kāda raka pēc es tur esmu palikusi vienīgais administrators, bet es esmu slinka kā maita + vispār reti pēdēja laikā Cibā, tā ka tas nav nekāds kopienas nopelns, bet mana nolaidība;>

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: Khehe;)

from: [info]unpy
date: Jun. 10., 2013 - 09:45 pm
#

Par šo Tavu nolaidību varu izteikt tikai paldies, nav redzēts, ka iekš "griibam_zināt" kāds būtu piedzīvojis nervu sabrukumu vai gauži raudātu par atbildēm, kas ne līdz galam atrisina problēmu:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Pātaru Ansis

Re: Khehe;)

from: [info]kuminjsh
date: Jun. 10., 2013 - 09:49 pm
#

Nu, vienreiz šie brēca nelabās balsīs, jo es ierados sliktā garastāvoklī un vienu pukstu izdzēsu. Tad arī piedāvāju par vīna pudeli notirgot savu statusu, tak neviens maita nenopirka!;(

Atbildēt | Iepriekšējais


x

from: [info]walkire
date: Jun. 10., 2013 - 09:58 am
#

Šis man izklausās pēc "es neiešu gulēt, kāmēr internetā kādam nav taisnība". "Ļ. cien. administrācija, ar šādiem tekstiem jūs veiciniet to, uz ko apzināti uzprasās nemiera cēlāji - barojiet troļļus. Ja banojiet- tad banojiet, bez komentāriem un attaisnošanās. Savukārt policijas peisaukšana rada kaut kādu bezspēcības iespaidu - izklausās pēc vecām tantēm, kas draud bērniem, kas skaļi kliedz zem logiem.

Atbildēt


Andris

from: [info]degeneralis
date: Jun. 10., 2013 - 12:23 pm
#

1) Nekādus draudus tajā ierakstā nesaskatu.

2) "Vienīgais, kas mani no tā attur — mana personīgā pieredze ar Latvijas Republikas policiju radījusi galvenokārt vilšanos"; šāda frāze man liek domāt, ka varbūt vispāŗ pajautā komūna jāatfrendo, jo ja vienīgais, kas attur Cibas lielākās komūnas moderatorus no mentu uzsūtīšanas (kas, ja policija to ņemtu nopietni, nozīmētu jūzeru IP adrešu meklēšanas, iespējams, kratīšanas un citas lietas, kar var skart ne tikai konkrētā cilvēka privātumu, bet arī manējo) par parasto tipveida Cibas diršanos citā komūnā, tad baidos šeit rakstīt. Lai gan cepiens ir par komentāru citā komūnā - tādēļ varbūt vispār cibā nerakstīt, jo nekad nezini, kurš kurā brīdī izdomās tavu dzīvi pačakarēt dēļ iedomāta vai reāla pāridarījuma.

Principā es gribu, lai Ciba būtu vieta, kur salīdzinoši brīvi var izteikties. Un "pakārt aiz pautiem pirmajā priedē" vai "you will die alone" varbūt ir infantili un stulbi komentāri, bet ja par tādiem grasās ziņot policijai, tad es nezinu, vai man vispār ir ko meklēt šādā interneta kopienā.

Vēl pie tam, zināmā mērā uz pajautā moderatoriem (un daļēji arī citiem "pazīstamiem" cibiņiem), manuprāt, attiecas tas pats, kas uz publiski pazīstamām personām - jāsagaida, ka par viņiem tiks rakstītas negatīvas lietas. Tas ir tas pats, kā komentāros rakstīt kaut ko par dekonolizācijas nepieciešamību Delfo rakstos par Ušakovu - tas nav forši, tas nav patīkami, ja ar ļoti lielu palielināmo skatītos, varbūt par varētu saredzēt iespēju izzīst pantu no teiciena, bet ar to ir jāsadzīvo, jo tā lietas vienmēr ir notikušas un turpinās notikt līdz laika galam. Ar trakiem tikai ar labu, tā teikt. Vārdu sakot - ja esi gatavs moderēt Pajautā, esi gatavs uz to, ka zināmā mērā kļūsi par publisku personu.

Paskaties uz to šādi - ja Tu būtu publicējis rakstu, piemēram, Dienā, kur kāds anonīms interneta komentētājs rakstītu "autoru pakārt aiz pautiem pirmajā priedē" vai "autors mirs viens", vai Tu par to vispār apsvertu ziņot policijai? Nē, Tu padomātu - internets ir idiotu pārpildīts un dzīvotu tālāk. (Vismaz es ceru, ka Tu tā darītu.)

Atbildēt | Diskusija


watt

from: [info]watt
date: Jun. 10., 2013 - 01:18 pm
#

rekur Edžus, jeb devour paša bilde, no viņa "blogerasts" video podkāsta profila - blogerasts.blogspot.com/ (pēc video var izspriest ka profile bildē redzamais jaunietis ir viņš. nu ok, pēc video var arī izspriest ka viņš tāds tirliņš ir, bet nūja ir arguments. pēc tāda sekas ir kā uz AB dambja).

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 01:29 pm
#

Ak, dieviņ, Watt, kāds tu esi kļuvis pendža. No nūjas pēkšņi "izspried" par iespējamo slepkavu, kā argumentu izmantojot kaut kādu rakstu. Edžus ir, pirmkārt, Affair mazais, neaptēstais brālītis, tāpēc par viņa spējām un nespējām var jautāt viņam. Tāpat tepat Cibā esošajām vismaz 2 Devour bijušajām draudzenēm var pajautāt par viņa mazo krāniņu un personības attīstības līmeni, ko viņš te nepārtraukti cenšas kompensēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 01:32 pm
#

P.S. Paldies dieviņam, neesmu redzējusi viņa krāniņu, neesmu dzirdējusi par to, bet liekas tikai loģiski.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]divi_g
date: Jun. 10., 2013 - 02:05 pm
#

Nu un ko Tu zini par otru jaunieti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 02:14 pm
#

Kuru otru? Par citiem troļļiem neko nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Jun. 10., 2013 - 02:17 pm
#

Žēl, bet nu tad piekrīti, ka zināms pamats satraukumam varētu arī būt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 03:07 pm
#

Savādi, ka tu tā interpretēji manis teikto. Es tieši uzskatu, ka nevajag satraukties, jo ir visas iespējas pārliecināties, ka Devour ir nekaitīgs, kaut arī ir lohs, un to pašu visticamāk var secināt arī ar pārējiem "nemiera cēlājiem".

Atbildēt | Iepriekšējais


mafia

from: [info]mafia
date: Jun. 10., 2013 - 11:41 pm
#

jā, noteikti ir pamats satraukties! pārbaudi, vai aizslēdzi durvis!

Atbildēt | Iepriekšējais


× ! Edge ! ×

from: [info]xdevourx
date: Jun. 10., 2013 - 10:11 pm
#

Vo vo!
Bet man liekas ir biš vairāk Cibas lietotāju, kuras var apgalvot par manu miniatūro krānu...

Ierunājās [info]aluka kura pati neko 100 gados nespēja izdomāt :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 11:28 pm
#

Tu vēl arvien domā, ka tas, ka zini manu veco jūzerneimu, ir kaut kas kompromitējošs? : D

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 11:29 pm
#

Also, tas, ka tavas meitenes lielākoties ir nākušas no Cibas, nudien nerunā tev par labu : DDDD

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


× ! Edge ! ×

from: [info]xdevourx
date: Jun. 10., 2013 - 11:49 pm
#

Nē, nē. Nebija domāts kā kompromitējošs. Vairāk kā vienkārši, ka atceros laikus, kad pati mēdzi kko rakstīt un tā. Bija kruta.

Nē nu. Otro komentāru es tīri vai varētu ņemt pie sirds. Bet okz. Tur tipa vairāk bija, ka es rakstīju cibā, tad blondā_meitene redzēja, ka es rakstu un sāka to darīt. Un pēc tam arī miss_friday tāpat. Par pārējām, kuras redzējušas manu krāniņu ir kaut kādā līmenī no draugu lokiem un ta :) .
Vai es saklausu draudus Tevis teiktajā, jo tūlīt jau skriešu uz DP!!!!?!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 11:52 pm
#

Double Penetration tev nudien piestāvētu : >

Atbildēt | Iepriekšējais


arturs

from: [info]arturs
date: Jun. 10., 2013 - 03:21 pm
#

kas ar tevi nav kārtībā? tu atradi internetā bildi, kurā viņš tur rokās nūju, un no tā secini, ka viņš izsaka draudus, kuru novēršanai būtu jāiesaista policija? man ir grūti noticēt, ka tāds nopietns un cienījams cilvēks kā tu var spriest tik bērnišķīgi.

Atbildēt | Iepriekšējais


× ! Edge ! ×

from: [info]xdevourx
date: Jun. 10., 2013 - 10:06 pm
#

es protams ļoti atvainojos, Valter, neuztver šo tikai kā draudus un tā, bet... ej un izdrāz sevi.
Lūk, kur arī ir kopbilde no kuras ir ņemts blogerasta avatars http://klab.lv/users/devour/754283.html
Skrien un pasūdzies vel dzīvnieku tiesību aizstāvjiem.
Man patīk, ka Tu lieto vārdu ''tirliņš'' :) .

Bet ja kkas. Tad ar mani var īzī sakomunicēt iekš skajpa kā edzus.klavis, vai arī draugos kā Edžus Kļavis, vai arī feisbukā Edžus Kļavis, vai arī inboxā iekš edzus.klavis.
Pašreizējā atrašānās vieta ir 15 Gillett Ave London E6 3AW, UK.
Ja vēlies uzrakstīt kādu protokolu.
Droši.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Jun. 13., 2013 - 09:29 am
#

Parādu piedzinēji berzē rokas. :D
/nu, ja kādam esi parādā, protams/

Atbildēt | Iepriekšējais


François Pignon

from: [info]pinjons
date: Jun. 10., 2013 - 10:10 pm
#

+1

Visai neadekvāta adminu reakcija uz dažu jauniešu infantilajiem izlēcieniem. Tikai pielej eļlu ugunī.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]affair
date: Jun. 10., 2013 - 10:59 pm
#

Redz kur Valtera (vai kā viņu tur), paša watt video video no kaut kurienes. Viņš nekādā gadījumā nav tirliņš, tomēr - brilles ir arguments. Pēc tādām sekas ir kā tiesas zālē.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]huinja
date: Jun. 10., 2013 - 01:24 pm
#

Cibai jau gana daudz "mediju" un policijas uzmanības savā laikā ir ticis. Nevajag taisīt traci, citādi "mediji" vēl uzzinās un uztaisīs šo par teroristu un killeru vietni vnk tāpēc, ka viegls mērķis un tad man nebūs, kur postēt debilas bildītes.
Devour ir sūdīgs un nesmieklīgs trollis, tāpat tie tur pārējie un nevajag viņus pagodināt un atalgot ar uztveršanu nopietni.

Atbildēt


arturs

from: [info]arturs
date: Jun. 10., 2013 - 03:25 pm
#

nepietiek ar to, ka komūnu vadītāji kaitinošā veidā ir ieņēmuši bargu audzinātāju lomu (kā kaut kādā skolā vai bērnu dārzā), tagad vēl tiek pieminēta policija. vienkārši nožēlojami.

Atbildēt


arturs

from: [info]arturs
date: Jun. 10., 2013 - 03:30 pm
#

kopumā es domāju, ka administratoriem ir "sakāpis galvā"

Atbildēt


Santa

from: [info]santa_be
date: Jun. 10., 2013 - 05:10 pm
#

C'mon! Nē, nopietni? Ieraksts taču ir citā komuna, kas tieši šādiem trolligiem ir paradzēta, ne?

Atbildēt | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 10., 2013 - 05:15 pm
#

Ciba nav gluži sadalīta autonomās teritorijās, kas viena ar otru nepārklājas. Uz pirmo manu komentāru iekš [info]gribam_zinaat man atbildēja anonīms lietotājs pie manas personīgās cibas jaunākā ieraksta. Uz kuras kopienas noteikumiem nez tāds komentārs attiecināms? (Tas ir retorisks jautājums.)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Jun. 12., 2013 - 01:05 pm
#

Ō, pērle! Pēc šāda uzstādījuma, tātad, tu varētu nobanot no šīs komūnas ikvienu, kas tev netīkamus uzskatus pauž pats savā personīgajā cibā. Mnja?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 12., 2013 - 02:14 pm
#

Loģiskā ķēdīte, kā tu nonāc pie šādiem pieņēmumiem, ir interesanta. Tad jau tev noteikti ir arī citi gatavi pieņēmumi, piemēram, kādi ir man netīkami uzskati?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Jun. 12., 2013 - 02:36 pm
#

Ķēdīte ir vienkārša kā siena - tas ir uzreiz nākamais solis pēc uzstādījuma "Ciba nav gluži sadalīta autonomās teritorijās, kas viena ar otru nepārklājas .. ". Vai tad ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 12., 2013 - 03:35 pm
#

Neapstrīdu, tikai brīnos, cik viegli tā var nonākt pie savdabīgiem secinājumiem.

Mana doma bija tāda, ka šī kopiena nav hermētiski noslēgta telpa, ko neietekmē apkārtējā vide vai darbības citās kopienās.

Varētu salīdzināt ar valstīm - ja es no savas atrašanās vietas kritizēju kaimiņvalsts diktatoru, vai man var piešūt bumbas? It kā jā, it kā nē. Bet ja es internetā apmānu kaimiņvalstī dzīvojošu tantiņu un izkrāpju no viņas naudu, vai es esmu vainīgs, ja manā valstī ir anarhija un tantiņu apkrāpšana nav aizliegta?

Ja par tēmu - par *uzskatiem* es nebanoju un domāju, ka arī citi to nedara šai kopienā. Arī pats savā cibā nebanoju cilvēkus, kuru viedokļiem es nepiekrītu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Hedera helix L.

from: [info]hedera
date: Jun. 12., 2013 - 03:58 pm
#

Ir grūti nenonākt pie iepriekš manis izteiktā savdabīgā loģiski izrietošā secinājuma. Ja "traucē" citas komūnas (un reaģēšana uz to tiek šādi leģitimizēta), tātad "traucē" arī citas cibas (un reaģēšana uz to var tikt leģitimizēta tieši tādā pašā veidā). Uz kāda pamatojuma tad tu te novelc kaut kādu robežu?

Un kas tad tie bija, ja ne uzskati, par kuriem šajā komūnā tika nobanoti abi jaunieši, kuri savus uzskatus, turklāt, izteica vispār citā komūnā? Nepatika uzskatu izteikšanas forma? Un kurš tad šīs komūnas adminus ir iecēlis par viscibas labā stila policiju?
Vot, es jau saprotu, ir grūti atzīties, ka pa lielam šis viss notikums bija tādēļ, ka daži te sataisījušies būt vienlīdzīgāki par citiem. Bet nesmuki, nesmuki gan.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nenopietns cilvēks

from: [info]pzrk
date: Jun. 12., 2013 - 04:49 pm
#

Ok, argumentu saprotu.

Abi jaunieši netika nobanoti no zila gaisa, iepriekš ir bijuši brīdināti (par kopienas noteikumu pārkāpumiem) un iepriekš ir bijuši banoti (par atkārtotiem pārkāpumiem). Man nav skaidrs, kāpēc tas ieraksts iekš gribam_zinaat tika rakstīts tieši tur, bet principā to var uzskatīt par pretenziju par pajautaa moderēšanu - uzskatu tomēr, ka tas tiešā veidā attiecas uz šo kopienu, bet saprotu argumentu, ka robeža tur ir grūti novelkama. No Cibas kopumā viņi nav nobanoti, un te toties ir robeža par to, par ko man nav jātaisnojas.

Atsauce uz vienlīdzīgākumu gan atkal ir pieņēmums.

Atbildēt | Iepriekšējais


izkapts

from: [info]izkapts
date: Jun. 10., 2013 - 10:21 pm
#

[quote]NB: pajautaa nav vieta, kur izgāzt savu aizvainojumu uz visu pasauli. Rupjības tiek strikti apkarotas. Īpaši stūrgalvīgos ne tikai palūgsim pamest kopienu, bet varam pat parūpēties, lai netiek atpakaļ.[/quote]

Kam ir šī komūna domāta? Ja es vēlos rakstīt savu atklāto vēstuli SC, tad es to arī drīkstu šeit ielikt?

Atbildēt


from: [info]randomerror
date: Jun. 10., 2013 - 10:45 pm
#

Ja ir ko dzēst, dzēs. Ja ir ko banot, bano. Ja kādam tiek izteikti komentāri kas viņam/viņai liek justies apdraudētam, aizskartam, sajust nepareizu enerģijas auru, liek domāt netīras domas, nosauc viņa/viņas kaķa vārdu nevietā un piesauc nepareizo no visiem iespējamiem dieviem - lai cilvēks pats raksta kam grib. Policijai, delfiem vai tv3.

Atbildēt


porkus

from: [info]porkus
date: Jun. 11., 2013 - 08:06 am
#

(rakstu un paturu prātā)

es domāju, ka kopienai, sabiedrībai un cibai kopumā ir ļoti paveicies, ka ir tādi noraizējušies un nelokāmi admini
+ moderēšanai pilnīgi noteikti ir atkal jākļūst stingrai

Atbildēt


lost in translation

from: [info]khosmos
date: Jun. 13., 2013 - 02:03 am
#

Atbildēt