termostats

Jun. 10., 2013 | 01:18 am
No:: termostats

Pateikšu savu viedokli kā izbijis kāda foruma admins vairāku gadu garumā. Viss ir ļoti vienkārši - visās normālās interneta vietās (forumos / komūnās utt.) parasti viens no noteikumiem, ir - administrācijas lēmumus apspriest ir aizliegts.

Demokrātijas nav, un tai arī nav jābūt. Tas, cik saprotami vai jēdzīgi ir administrācijas lēmumi, ir pašas administrācijas problēma. Tāpat kā arī lietotāju reakcijas uz šiem lēmumiem. Attiecīgi smalkā māksla ir to visu administrēšanas procesu noturēt tādā līmenī, lai vajadzīgie cilvēki (ne vienmēr vairākums) būtu puslīdz apmierināti. Šo vajadzīgo cilvēku grupu (t.i. mērķauditoriju) definēt un administrēšanas vadlīnijas izdomāt, ir administrācijas, nevis lietotāju kompentence.

Ja lietotājam patiks, viņš te būs. Ja nepatiks, tad nebūs. Iespēja lietot kādu no Cibas komūnām (un visu Cibu) ir privilēģija, nevis tiesības. Vismaz tā būtu jābūt.

Bet - ja administrē, tad administrē... Nevis uztaisa kaut kādu vaļēju komūnu, kurā baigi tiek spriesta tiesa (bieži padarot pašus spriedējus un procesu par apsmieklu). Tāpat arī čekot citas komūnas, pavilkties uz tur esošo naidu un tad te izveikt kaut kādas diskusijas, nu tas ir tā, maigi izsakoties, dīvaini. Bet nu administrācijas lēmumus es neapspriedīšu. :))))

Šobrīd te notiek baigais sociālisms - nekas nekam nepieder, īsta saimnieka nav, ir tikai kaut kādi pašpasludināti līderi, kuri it kā mēģina tēlot saimniekus, bet tajā pašā laikā nespēj pieņemt konsekventus lēmumus, jo mēģina kādam izpatikt un spēlēt demokrātos.



P.S. Un par to zvanīšanu mentiem - nu ja gribi zvanīt, tad paņem un piezvani, tagad un tūlīt, nevis te kaut ko ņemies un draudi, ka kaut ko baigi apsver iesaistīt. Kaut kādas tavas retoriskās pārdomas par viņu teorētisko aktivitāti un tavu vēlēšanos ir vienkārši nožēlojamas.

P.P.S. Tā kā es te galvenokārt atbildu, nevis uzdodu jautājums, tad man principā ir vienalga, kas te notiek. Tā kā varat iepriekš uzrakstīto aizmirst un raut zarā tālāk.... ;))))))

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: