degeneralis

Jun. 10., 2013 | 12:23 pm
No:: degeneralis

1) Nekādus draudus tajā ierakstā nesaskatu.

2) "Vienīgais, kas mani no tā attur — mana personīgā pieredze ar Latvijas Republikas policiju radījusi galvenokārt vilšanos"; šāda frāze man liek domāt, ka varbūt vispāŗ pajautā komūna jāatfrendo, jo ja vienīgais, kas attur Cibas lielākās komūnas moderatorus no mentu uzsūtīšanas (kas, ja policija to ņemtu nopietni, nozīmētu jūzeru IP adrešu meklēšanas, iespējams, kratīšanas un citas lietas, kar var skart ne tikai konkrētā cilvēka privātumu, bet arī manējo) par parasto tipveida Cibas diršanos citā komūnā, tad baidos šeit rakstīt. Lai gan cepiens ir par komentāru citā komūnā - tādēļ varbūt vispār cibā nerakstīt, jo nekad nezini, kurš kurā brīdī izdomās tavu dzīvi pačakarēt dēļ iedomāta vai reāla pāridarījuma.

Principā es gribu, lai Ciba būtu vieta, kur salīdzinoši brīvi var izteikties. Un "pakārt aiz pautiem pirmajā priedē" vai "you will die alone" varbūt ir infantili un stulbi komentāri, bet ja par tādiem grasās ziņot policijai, tad es nezinu, vai man vispār ir ko meklēt šādā interneta kopienā.

Vēl pie tam, zināmā mērā uz pajautā moderatoriem (un daļēji arī citiem "pazīstamiem" cibiņiem), manuprāt, attiecas tas pats, kas uz publiski pazīstamām personām - jāsagaida, ka par viņiem tiks rakstītas negatīvas lietas. Tas ir tas pats, kā komentāros rakstīt kaut ko par dekonolizācijas nepieciešamību Delfo rakstos par Ušakovu - tas nav forši, tas nav patīkami, ja ar ļoti lielu palielināmo skatītos, varbūt par varētu saredzēt iespēju izzīst pantu no teiciena, bet ar to ir jāsadzīvo, jo tā lietas vienmēr ir notikušas un turpinās notikt līdz laika galam. Ar trakiem tikai ar labu, tā teikt. Vārdu sakot - ja esi gatavs moderēt Pajautā, esi gatavs uz to, ka zināmā mērā kļūsi par publisku personu.

Paskaties uz to šādi - ja Tu būtu publicējis rakstu, piemēram, Dienā, kur kāds anonīms interneta komentētājs rakstītu "autoru pakārt aiz pautiem pirmajā priedē" vai "autors mirs viens", vai Tu par to vispār apsvertu ziņot policijai? Nē, Tu padomātu - internets ir idiotu pārpildīts un dzīvotu tālāk. (Vismaz es ceru, ka Tu tā darītu.)

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: