pzrk

"atklāta vēstule" Sviesta Cibai

Jun. 10., 2013 | 12:07 am
No:: pzrk

Šis ir mans personīgais jautājums Cibai kā sabiedrības kopienai, bet, šo lasot, paturiet prātā, ka esmu [info]pajautaa admins.
Daži Cibas lietotāji ir sākuši brīnīties par pazudušiem komentāriem, tāpēc paskaidrošu dažus apstākļus. Šai konkrētajā kopienā moderēšanas tiesības, tai skaitā komentāru dzēšanas iespējas, ir vairākiem adminiem, tāpat arī katra ieraksta autoram ir iespēja dzēst komentārus pie saviem ierakstiem šai kopienā, un arī katra komentāra autoram ir iespēja dzēst pašam savus komentārus. Tas nozīmē, ka var būt situācijas, kad arī kopienas adminiem nav zināms, kur pazuduši jūsu lieliskie, atjautīgie, pārdomātie, asprātīgie un/vai vēsturiski nozīmīgie komentāri.

Ņemot vērā, ka [info]pajautaa ir gara vēsture ar skandāliem un vētrām ūdensglāzē, provokatīviem izlēcieniem no jauniem gurķiem un argumentētām pretenzijām no dzīvespieredzējušiem bukiem (nekas personīgs, dārgie biedri), ir tikai normāli, ka Cibas populārāko kopienu moderē vairāki admini, kuriem ir dažādi uzskati par kārtību (un viedokļu atšķirība ir tikai normāla parādība), un zināmā mērā šos uzskatus ietekmē arī nebeidzamā (publiskā) diskusija par moderēšanas principiem, un pēdējā laikā dažādu šādu aspektu dēļ moderēšana ir kļuvusi mazāk stingra. Un tomēr es netaisos tolerēt citu cilvēku un sevis pazemošanu (kopija), draudēšanu un citus tamlīdzīgus izlēcienus.

Es ticu vārda brīvībai, bet esmu nelokāmi pārliecināts, ka viena cilvēka brīvība beidzas tur, kur sākas otra cilvēka brīvība. Viena cilvēka tiesības izteikties ir pretstatītas citu cilvēku tiesībām netikt aizskartiem, pazemotiem, apdraudētiem.

Šis ir mēģinājums rosināt sakarīgu diskusiju, lai gan zinu, ka pastāv sabiedrības daļa, ar kuru šāda veida komunikācija nav iespējama. Tāpēc esmu apsvēris dažos no šādiem gadījumiem iesaistīt policiju personas tiesību aizstāvēšanai. Vienīgais, kas mani no tā attur — mana personīgā pieredze ar Latvijas Republikas policiju radījusi galvenokārt vilšanos un es diemžēl neticu, ka Latvijas policija būtu aktīvi ieinteresēta konkrēto starpgadījumu risināšanā, tomēr, jo tālāk tas iet, jo lielāka man ir vēlēšanās pārbaudīt, vai šis risinājums strādātu.

Pārbaudām?

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: