-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-04-28 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ēšanu
klau, kā ēst taisa normālie cilvēki? nu, tie, kas pamostas, aiziet uz darbu kopā ar bērniem (kuri iet uz dārziņu/skolu) un atnāk no darba kopā ar bērniem. ja tajā brīdī sāk taisīt ēst, tad vakariņas ir plkst 20. ja pirms tam padzīvojas ar bērniem ārā, tad vēlāk. bet mums tai laikā bērns jau jāliek gulēt. kurā brīdī un kas tiek gatavots? vienu nedēļu dzīvojām režīmā "gatavo A.", tagad, kad arī viņš sācis braukt ar mani uz ofisu, esam pārmetušies uz režīmu "negatavo neviens". šodien man tas jau bija apnicis, noliku bērnu un gāju vārīt zupu. bet ko tagad, katru vakaru šmorēt? a joga? a darbi? a atpūta? a miegs pirms pusnakts?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2015-04-28 21:48 (saite)
Negatavo/ēd džanku/salātus

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-28 21:49 (saite)
bērns tad dabū mūžīgās bulciņas/vistu stilbiņus no rimī/cīsiņus? jo mums pagaidām tā arī sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-04-28 21:53 (saite)
Pelmeņi, cīsiņi, jogurti, maizītes - viss, ko prot gatavot Alvis :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-28 21:54 (saite)
o, biju aizmirsusi par pelmeņiem un jogurtiem. gribētos gan ko normālāku. bet nu labi. vai nu šmorēt vakaros, vai bulciņas/pelmeņi it is. mēs vispār pēdējā laikā iedodam ēdienu jau mašīnā, bet mājās gandrīz pa taisno gulēt :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-04-28 22:02 (saite)
Piena produkti ir labi, tur var variēt ar jogurtu veidiem, biezpienu, sieru utt bet pelmeņi un cīsiņi/nageti tāpat ir mūsu viss :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aktrise
2015-04-28 21:57 (saite)
mums arī tāpat - es mierinu sevi ar domu, ka mums dārziņā ir laba ēdienkarte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-04-28 22:00 (saite)
Mēs arī dzīvojam ar šo pašu plāksteri :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:25 (saite)
jep, the same here. citādi viņa no mājas ēdienkartes, man šķiet, jau sen būtu pedāļus atstiepusi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daciiit
2015-04-29 23:17 (saite)
The same here,pie tam es neesmu baigā meistare arī brīvdienās-ēst gatavošana ir traka padarīšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2015-04-28 21:57 (saite)
Receptes, kurās norādīts gatavošanas laiks - darbdienām tas, kas aizņem max 30-40 min., brīvdienām - pēc iedvesmas. Vai brīvdienās sagatavot vairāk un pirmās nedēļas dienas ēst brīvdienās gatavoto.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:25 (saite)
laikam būs jātaisa sagataves brīvdienās. jo darbdienu vakaros to 30-40 minūšu īsti nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2015-04-28 22:15 (saite)
Slow cooker un saldētie ēdieni.
Vīkendā uzvaru zupu, ēdam vēl pirmdien un varbūt otrdien.
Kuskuss ir viegli un ātri - parasti taisu ar dārzeņiem, bet daudz (un cep.krāsnī gaļu) - tad nākamā dienā piecepu klāt vistu vai zivi. Daudz gatavoju c.krāsnī - ieliec uz 1/2 stundu un tikmēr dzīvojies ar bērniem. Ā, un vienmēr var iztikt ar brokolis+ola. Biežas vakariņas :D

(Es jau gan neesmu visu dienu ofisā, tad tomēr grūtāk)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]daria
2015-04-28 22:48 (saite)
Par manu ()piebildi - ja tā godīgi, es arī nesaprotu, kā to visu dara cilvēki, kas strādā pilnu laiku. Kā tas ir iespējams, vēl tā, lai neiedzītu bērnu miega badā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2015-04-29 09:59 (saite)
Lūk, par šo es ļoti priecājos - vismaz par citu cilvēku sekmīgumu šajā jomā man ilūziju nekad nav bijis...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:26 (saite)
vai ne. mūsu mājsaimniecībā ir optimāli, ja bērns aizmieg 21, bet tādēļ jāsāk iet gulēt ne vēlāk kā 20.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:25 (saite)
jā, es arī sāku domāt, vai tik tāds slow cooker nav kaut kas ļoti nepieciešams :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2015-04-29 13:01 (saite)
LV var tādu nopirkt? Es tā arī neesmu sapratusi, vai tie multivārāmie ir tas pats, kas slow cooker

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 13:06 (saite)
es sapratu, ka ir tāds multi cooker un ir slow cooker. un multivārāmais laikam ir tas multi cooker, ne? tas tad nav viens un tas pats. latviski laikam slow cooker sanāk lēnvāres katls (http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=202497)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 13:10 (saite)
klau, bet ar to slow cooker, neapnīk visu laiku tik sautētu ēst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2015-04-29 17:47 (saite)
Dārzeņi apnīk, gaļa ir ok.
Es parasti tad taisu lielu gaļas kluci un dārzeņus vēlāk cepeškrāsnī piecepu klāt vai uztaisu salātus. Gaļa man riktīgi patīk tur. Bet es noteikti netaisu biežāk kā reizi nedēļā, tad droši vien noriebtos pamatīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2015-04-28 22:27 (saite)
Es šo to gatavoju uz priekšu (tjipa, lielais grāpis uz nedēļu). Nu, un izmantoju visādus pusfabrikātus. Rēžīms ar bērnu, darbu un trim mājās gatavotām ēdienreizēm dienā mani iedzītu kapā, domāju, divu nedēļu laikā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:27 (saite)
mmmhm, mums gan ar dažu apetītēm lielais grāpis ir 1,5 dienām, ja garšīgi un sabojājas, ja ne pārāk :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2015-04-28 22:38 (saite)
svētdienā lielais grāpis ar ēdienu nedēļas pirmajai pusei (zupa etc), kaut kad trešdien atkal. vai svētdien uztaisa divus ēdienus ko darbadienu vakaros var variēt, piemēram, kotletes vai karbonādes un tad darbadienu vakaros izvāra klāt rīsus/griķus etc.

cepeškrāsns arī ir glābiņš, iemarinē gaļu, notīra dārzeņus, ieliek un izņem kad ir gatavs

biezputras vakariņām? salāti un maizīte? vai bērnam vakariņās augļu/dārzeņu plate ar mērcīti un sieru vai kādu uzgriežamu gaļiņu? biezpiens ar zaļumiem vai ola ar zaļumiem uz maizītes. varbūt kādu dienu sacept daudz plāno pankūku un neapēstajās ielikt pildījumu un tās sasaldēt. es citreiz vakariņās ēdu musli ar auzu pārslām vai ātrās auzu pārslas apleju ar verdošu ūdeni un ēdu ar augļiem un ievārījumu/rozīnēm vai jogurtu

es jau nezinu ko jūs ēdiet

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:28 (saite)
jā, bet tas tāpat viss aizņem laiku. kartupeļi un burkāni krāsnī cepas vismaz 30-40 minūtes. augļu/dārzeņu plate ar sieru/gaļu izklausās ok. pildītās pankūkas arī, bet tas ir tikai bērnam. eeeh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2015-04-29 17:48 (saite)
Bet tās 30-40 minūtes var ņemties ar bērnu. Kamēr dārzeņi cepeškrāsnī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2015-04-28 23:26 (saite)
par normālajiem nezinu, bet principā šobrīd, kamēr I. dzīvojās pa laukiem, ritms tāds:

- bērns uz dārziņu --> viņam brokastis tur; ja kaut ko paspēj mājās vēl uztaisīt/apēst, tad kopīgi apēd, bet pamatā jau tā kāda sviestmaize.
- vakarā bērnu no dārziņa ap 1730-1745, tad pirms baseina mājās pelmeņi/makaroni vai kas tamlīdzīgs, 1845 jābūt uz baseinu.
pēc peldēšanas vēl kaut ko uzēd baseinā

- ja nav vakarā pulciņi/baseini, tad mājās ap 1815, vakariņas līdz 1930, gulētiešana 2030.

key lieta šeit ir jau no sākta gala bijusi, lai mājas un b/d ir 10min max ar kājām attālumā, uz ko arī savulaik tika spiests. baseins +15min no mājām ar mašīnu.

brīvdienās lēnās ēšanas svētki, saprotams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:29 (saite)
mums ir jāsāk viņa likt gulēt ne vēlāk kā 20:00, ja gribam, lai aizmieg līdz 21.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2015-04-29 16:52 (saite)
Hmm.

Varu tikai padalīties ar savu pieredzi.

Gulētiešanai ir rituāls, kad, protams, vispirms jānomazgā zobi, tad pašam jāsaģērbjas pidžamā un jāielien gultā; tad lasu priekšā aptuveni 1 nodaļu no kādiem Muminiem vai kā tāda. Pēc tam jāver acis ciet un jāguļ, tiesa gan es tai pašā istabā kaut ko parasti pie datora daru, bet principā vairs "nelieku gulēt", bet daru savas lietas.

Aizmieg kā kuro reizi, atkarībā, cik noguris pa dienu (fiziskās aktivitātes = must, lai gulēt gribētos; vai nu dārziņā vai peldēšanā vai kur 30m+ salīdzinoši intensīvas ņemšanās jābūt bijis): dažreiz aizmieg vēl, kad lasu, dažreiz vēl stundu knosās, bet nomodā vel neviens nav palicis.

Nu kaut kā tā.

Protams, pirms gulētiešanas nevar dot ēst šokolādes/saldumus/saldas sulas, nedz arī pirms gulētiešanas ļaut skatīties ūberaktīvās multenes vai spēlēt aktīvas spēles. Max 1-2 šokolādes konča vai kāds ekvivalents.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2015-04-28 23:27 (saite)
paldies par jaut. es plēšu dirsu pušu, liekot ar 1 roku lego, bet ar otru cepot un šaustot sevi, ka visi citi gan tā var.

lately gan vairs nesteidzos - iedodu sneku un tad viens no pieaugušajiem cep - vistas mērci vai laša gabaliņu. nav tik ilgi. ja sagurums, tad nagetus ar makaroniem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:30 (saite)
jā, mēs dodam kko graužamu jau mašīnā. reizēm visas viņas vakariņas ir tas, kas tiek dots mašīnā. tad parasti ir kāda bulciņa vai vistas kāja. bet nu fakts ir viens, ja dārziņā nebarotu normāli, tad šitā nevarētu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2015-04-29 11:35 (saite)
šeit dārziņos bieži vien viņi visu dienu ir ēduši tikai līdiz iedoto sviestmaizi.
mēs esam pierakstīuši uz siltām pusdienām, bet tās reizēm atceļas nedēļām streiku dēļ. Meža dienās un trešdienās nekad nav. un arī tad, kad ir, viņi netiek spiesti tās ēst, auklīte nemaz nezināja, ka mēs maksājam siltās, jo viņ sjau vienmē rejot kko ņemt no somas (kur ir sneks pēcstundām) utt utt. tāpēc es jūtu pienākumu noteikit taisīt normālu silto.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:39 (saite)
njā, tad gan.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2015-04-28 23:39 (saite)
Agrāk- arī vareņiki, kartupeļu biezputra no pakas, frī , sadētie dārzeņi.

Tā kā gaļu nelietoju, tad - dārzeņi vai rīsi gatavojas pietiekami ātri.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:31 (saite)
itkā jā, tomēr tās ir savas 30 minūtes. un ja mājās ir pēc 19, tad trūkst arī šādi laika resursi. laikam būs jāgādā sagataves brīvdienās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2015-04-29 00:19 (saite)
es arī šito nesaprotu. un vēl galīgi nesaprotu, kā pat vienkāršāko pusdienu pagatavošana prasa vismaz pusstundu. un katru dienu šitā!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:32 (saite)
nu, pusdienās var vakardienas vakariņas vai kādus salātus, tie prasa mazāk laika. bet jā, čakars katru dienu domāt "ko lai ēd" ir mežonīgs. īpaši, ja neēd parastākos ogļhidrātu avotus (kartupeļi, miltu produkti blabla) un negrib visu laiku rīt gaļu (2-3x dienā)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smille
2015-04-29 08:30 (saite)
Mums tas tikai tagad sāksies, bet pēc M 99% gadījumā eju es un tad sanāk nedaudz līdzīgi.
Ātrie ēdieni vakariņām, ko gatavot uzreiz: omlete, griķu putra (vnk vārīti griķi ar sviestu) un salāti, var arī makaronus (var makaronu piena zupu, var ar sieru, vai plikus ar tomātu salātiem). Zivi uzcept ir ļoti ātri un viegls vakariņu paēdiens. Piena produkti ir labi un sātīgi - biezpiena plācenīši (pankūkas), jogurts ar kautko, karstās siermaizes.

Teorētiski jau vislabāk noziedot vienu vakaru (kad neaizmiegu ar bērnu) un sataisīt ēdamo 2-3 dienām - zupu, auksto gaļu, lielāku cepeti, mērci. Zupu var arī saldēt - lai nav jāēd trīs dienas viena un tā pati, tad daļu sasaldē, un tās vietā apēd iepriekš sasaldēto. Es vakar sacepu "viltoto zaķi" no 1kg maltās gaļas, pusi diemžēl jau apēdām vakar :D
Reku arī šeit visādas idejas, kas der arī lielākiem: http://krista.lv/2013/02/elzas-otra-gada-edienkarte/ Kad izdodas saldētavā salikt sagataves, tad ir laba nedēļa, bet nu tad tam regulāri jāziedo viens kārtīgs vakars nedēļā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:33 (saite)
jā, laikam būs jāpievēršas sagatavju gatavošanai brīvdienās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mirdzums
2015-04-29 08:46 (saite)
Man vēl aktuāls jautājums būtu pa kuru laiku un ko gatavot nākamās dienas pusdienām līdziņemšanai? Ja būtu miljons viss būtu fantastiski viegli un ēst varētu kafejnīcās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 08:52 (saite)
Mūsu ģimenē uz darbu līdzi ņem to pašu, kas gatavots vakariņās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:34 (saite)
vakardienas vakariņas, kā saka ninona un/vai kkādi viegli sastiķējami salāti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2015-04-29 09:02 (saite)
ir kaudze ātri pagatavojamu ēdienu.
piemēram, vistas gaļas plovs vai slinkie tīteņi. rīsus var iemērkt katliņā jau no rīta, izvārīsies ātrāk.
bet es ik pa laikam ietaisu "sagataves" nākamajai dienai.
bet principā bērni būtu ar mieru ēst spageti ar sieru vai katru dienu:)P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:35 (saite)
vistas gaļas plovs vai slinkie tīteņi ir vismaz 40 minūtes, ja atmiņa mani neviļ :> mums nav tik daudz laika, ja negrib, lai bērns aiziet gulēt ap 22.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2015-04-29 09:03 (saite)
Mēs, kad bija mans eksperiments, ieplānojām un darījām tā:
18:00 JĀbūt mājās, tad ir 30 minūtes gatavošanai, ar to pilnībā pietiek vienkāršām vakariņām. 19:00 visi paēduši :)
Gatavojoties tam laikam, pierakstīju visus ēdienus, ko varu 30 minūšu laikā pagatavot, daži no tiem bija ar priekšgatavošanos (nomizot burkānus, sagriezt dārzeņus, iemērkt griķus/rīsus, iemarinēt gaļu) iepriekšējā vakarā. Ideāli, ja gatavošana neprasa vaktēšanu pie plīts.

Ēdienkartē tad bija (joprojām ir) tādi ēdieni kā - piena zupa, makaroni ar sieru/kons.tomātiem, dārzeņu biezzupa, sautējums ar malto gaļu, rīsu sacepums, griķi ar aknu plācenīšiem, cepti kartupeļi ar svaigu kāpostu salātiem, makaroni ar vistas fileju, kartupeļi mundierī ar cepeti, tvaicēti dārzeņi ar kausēto sieru.

Visādas zupas, sautējumus, rīsus, griķus mēdzu gatavot līdz viršanai un tad sapakotu atstāt nogatavoties, tas risina jautājumu par padzīvoties vakarā ārā. Mēs gan ejam gulēt vēlāk, līdz ar to pēc vakariņām vēl ir laiks pa āru dauzīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 09:10 (saite)
Atslēga būtībā ir PLĀNOŠANĀ.

Plānoju ēdienkarti atbilstoši nedēļas ritmam - pieejamajam laikam un vajadzībām. Ideāli ir vēl arī plānot produktu apriti. Šovakar rīsi ar dārzēniem, rīt pāri palikušie rīsi zupā.

Šitā uztaisa ēdienkartes dažām nedēļām (cik kuram iedvesma, man ir 4 nedēļām), un laiž uz riņķi. :) Tad var ieplānot pietiekamu dārzeņu īpatsvaru, nepārmērīgu gaļas daudzumu utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:37 (saite)
diemžēl es nevaru ēst visus šitos viegli pagatavojamos variantus. ja es tos ēstu, tad šobrīd svērtu kādus 90kg (vismaz).

bet nu jā, būs jāiziet uz sagatavēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 11:43 (saite)
Takš sautējumus, tvaicētus dārzeņus un krēmzupas (bez saldā krējumuma un siera) vari, vaitad ne? :)
Sāc ar papīru, kur pieraksti, ko vari ēst, cik aizņem laiku to pagatavot, ko vari optimizēt. Kamēr baidās, tikmēr nekas nekustās, Tu taču zini!

Plus vienmēr ir iespēja daļu ēdiena tieši sev aizstāt ar ko vieglāku. Kaut ar svaigiem dārzeņiem, tas prasa 3 minūtes. Es regulāri sev šķīvī "publisko" gaļu aizstāju ar avokado/papriku/tomātu/tvaicētu burkānu un krējuma vietā pieleju kefīru :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savanna
2015-04-29 09:41 (saite)
Daudzu manu paziņu vakariņu atslēga ir multivārāmais katls.
Tas nozīmē, ka no rīta tajā tiek samesti rīsi, dārzeņi utt - jebkas, ko gribas vakariņās un - uzstādīts taimeris, ka vakariņām jābūt uz 18:00 vai nu pēc vajadzības.

Ienāc mājās, noģērbies, atver katlu un ēd ko pasūtīji - zupu, plovu, putru, sautējumus...

Ja nu es reiz saņemšos vēl kādam bērnam, tad pirmais pirkums būs šāds katls.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:37 (saite)
jep, es arī sāku par tādu domāt :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-04-29 22:28 (saite)
ērti, jo ir atliktā funkcija, bet biezputru ar to katlu mans tēvs vāra stundu!
toties sautējumi ļoti ļoti garšīgi sanāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-04-29 22:34 (saite)
izlasīju visu un atcerējos, ka mēs vēl taisam frikadeles un sasaldējam. ja nav slinkums, tad kopā ar notīrītiem, sagrieztiem burkāniem, lai ātrāk zupa gatava

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]degeneralis
2015-04-29 14:55 (saite)
Wow, katls ar taimeri!? Tas izklausās super :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]savanna
2015-04-29 15:20 (saite)
'Te kā piemērs. Bet cenas ir dažādas, atkarībā no funkciju daudzuma.

http://220.lv/lv/sadzives_tehnika/maza_sadzives_tehnika_virtuvei/taukvares_katli/multivaramais_atrvaramais_katls_ves_sk_a18_melns?id=693683

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2015-04-29 09:42 (saite)
Pirmkārt ir jāplāno lietas. Gatavojot lāča tiesu laika aizņem tieši sagatavošanas darbi - mizošana, griešana utt utt. Samest pannā un termiski apstrādāt jau ir sīkumi. Cilvēki dara visādi - saplāno, kas tiks pa nedēļu gatavots un piemēram nomazgā, nomizo un sagriež dārzeņus jau svētdien, tad tos pa maisiņiem un organizēti ledusskapī. darbadienu vakaros atliek tikai maisiņu saturu sabērt pannā vai katlā.

Otrs ir gatavot kvantumā. Mēs vienmēr cenšamies gatavot tā, lai pietiek vakariņām un otrā dienā pusdienām, ko līdz paņemt vai nākamās dienas vakariņām.

Trešais - darba dalīšana. Mēs gatavojam abi reizē. Piemēram, kamēr es mizoju tupeņus vai skaloju rīsus, draudziņš apstrādā gaļu un sagriež, kas nu vēl nepieciešams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:39 (saite)
mēs arī gatavojam pēc darba dalīšanas pricipa. viens šmorē, otrs ar bērnu :) citādi lāga neiet. bērns tajā laikā noguris un niķīgs. + ja taisa ēst vakarā, tad viņa ir tik badīga,ka sarijas kas pagadās un vakariņas tāpat neēd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 11:46 (saite)
Starp citu interesanti, 4 no 5 vakariem P pēc dārziņa neko neēd. Viņa vismaz laikam diegan pamatīgi bērnudārzā atēdas. Tik no rīta gan tad otrie vārdi (pēc "opiņā") ir "gribu ēst".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:50 (saite)
gatavot vakarā ir baigais čakars. Alise tad saēdas kkādus niekus un vakariņas neēd tāpat. bet nu jā, tā vien darīs, ka taisīs sagataves pa brīvdienām. īpaši Alisei. uztaisīt cupiņu ar biezpiena plācenīšiem, čupiņu ar pildītām pankūkām un čupiņu ar pelmeņiem, ko vilkt ārā no saldētavas, nav tik sarežģīti.
ik pa dažiem vakariem var patērēt laiku taisot ēst rītdienai.

Alise vakaros gan grib ēst, ja brauc pakaļ 17, tad ir ok, bet ja 18 vai vēlāk, tad līdzi jābūt kkam ēdamam, citādi bada niķis ir klāt :)

un no rīta arī viena no pirmajām lietām ir "ņamņam" :D tad parasti saliekam kko maisiņā, ko tad var ēst mašīnā, pa ceļam uz dārziņu. šorīt gan viņa dārziņā paziņoja, ka dārziņā brokastīs neēdīšot :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2015-04-29 16:29 (saite)
Paveicies, ka no dārziņa ierodamies laikā no 18.00-18.30
Es diezgan plānoju, ko gatavot un kad.
Mums gan diēta, kur spiežam uz olbaltumvielām pārsvarā, visi miltu ēdieni un cieti saturošie (makaroni, rīsi, griķi, kartupeļi, bulkas, picas, pelmeņi utt.) netiek lietoti, kas procesu diez ko neatvieglo, bet es ļoooti daudz izmantoju cepeškrāsni, man nav nekas pret iepriekš saldētu vai atsildītu ēdienu un sagatavoju brīvdienās.
Šorīt no saldētavas izvilku pēdējo saldēto frikadeļu zupas porciju un cepeti.
Ikdienā tas ir apmēram tā - sestdien vai svētdien uz centrāltirgu pēc gaļas, zivīm un dārzeņiem, tad apmēram saplānoju nedēļas ēdienkarti un ķeros klāt - izcepu kotletes (daudz, daļu sasaldēju), kādu viltoto zaķi no tās pašas masas cepenē, izvāru lielo katlu zupas (ko neapēd, to sasaldēju), sarīvēju burkānus, sagriežu lokus, dilles salātus, sasālu lasi - nu, karoč, ņemos, salieku kārbās da traukos, saldēju un tad pa nedēļu līdz trešdienas vakaram apmēram par to nedomāju.
Bieži vnk ietinu folijā zivi un tad cepenē uz 15-20 min, gatavs. Vistas šķiņķus vai fileju cepammaisā, cepenē. Tad man pašai nav jāstāv pie tās pannas, pusstunda brīva. Pērku tās salātu lapas kārbās, lieku klāt kādas paprikas, gurķi, tomātu, vistas fileju vai kūpinātu girosu un ar balzāmetiķi.
Bet te gan jāņem vērā, ka man nenormāli patīk gatavot. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]oblica
2015-04-29 16:31 (saite)
ā, un saldētie dārzeņi - tie man vienmēr ir saldētavā. Vai nu pati paliekas visādas noblanšēju un sasaldēju porcijās, vai pērku tos, kas sapakoti.
Vienmēr jau paliek cepta ola un tomāti! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2015-04-29 16:38 (saite)
Vēl es iemanos taisīt vienā reizē dažādas lietas - ja es nopērku vistu šķiņķus, tad tā labi daudz - lieku vārīt visus, daļu pēc tam izņemu, atkauloju un taisu vistu želejā turpmākām 2 dienām, otrai daļai pieberu rīsus, burkānus vai dārzeņus un taisu zupu.
Šitā es daros arī ar malto gaļu - daļu izcepu kotletēs, daļu viltotā zaķī, daļu izvāru frikadelēs buljonā. Tad es tās frikadeles saldēju un, kad galīgi nekā nav, nopērku kaut kādu burciņas boršču, kur mazāk kartupeļu un tad tās saldētās frikadeles iekšā, normāla zupa sanāk. :D
Pērku arī kalmārus, laša atgriezumus, mīdijas, garneles vai tos jūras kokteiļus saucamos. Salieku tā, lai ir maisījums, sasaldēju un tad, kad vajag, velku pa paciņai ārā un vai nu metu buljonā kā zupu, pieliekot kkādu Dzintars light un dārzeņus, vai pie pilngraudu makaroniem + lieso sieru. Aj, nu visādi atviegloju sev dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]helvetica
2015-04-29 16:46 (saite)
garos ēdienus un dalītās/kombinējamās sastāvdaļas.
Piemēram, uztaisa tādu palielāku zupu vai sautējumu, kas velk uz pāris dienām.
Putru taisa - vakarā aplej auzpārslas, līdz rītam tās ir sasūkušās un uzvārās 2 minūtēs, lieto brokastīm VISIEM, vakariņās dažiem, varbūt pat nākamās dienas brokastīm un vakariņām (sakombinējot ar medu, augļiem, ievārījumiem u.c., kas 'daudzveidīgo garšu').
pavalgi (rīsi, griķi u.tml.) arī savārīti uz vairākām dienām, kuriem var piekombinēt klāt kādu zivs gabalu, salātu ķesku.

ik pa brīdim, brīvākā laikā sataisa ģimenes ēst taisīšanas dienu, fokusējoties uz saldētiem produktiem. Mājas picas, mājas pelmeņi u.tm.

vispār saldētava ir mūsu viss - tajā vasarā saliek augļus pa porcijām, kurus gada vidū var saldēt vaļā un smūtijot. Sasaldēts porcijās buljons, sagriezti un saporcēti dārzeņi un citas sastāvdaļas nākotnes sautējumiem un zupām - tas viss top augstākminētajās ģimenes dienās.

ā, vēl "vasara burciņās". Taisām nevis ievārījumus, bet gan "vīriešu zaptes" u.c. sautētas sagataves, kuras var vai nu piejaukt zupām, izmantot kā sautējumus, kā piedevas pie pavalgiem, vai galīgā krīzes variantā likt uz maizes un štopēt iekšā (bet maizītēs mēs cenšamies neiebraukt pārāk).

daudz augļi un dārzeņi svaigi uz galda defoltā, lai var grauzt bez izmēra, tiklīdz sajūta, ka gribas ēst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-04-29 16:47 (saite)
+ vēl ir labi, ka ir vecāki, kuri reizēm pagādā kko "mājīgāk" pagatavotu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?