-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-04-28 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ēšanu
klau, kā ēst taisa normālie cilvēki? nu, tie, kas pamostas, aiziet uz darbu kopā ar bērniem (kuri iet uz dārziņu/skolu) un atnāk no darba kopā ar bērniem. ja tajā brīdī sāk taisīt ēst, tad vakariņas ir plkst 20. ja pirms tam padzīvojas ar bērniem ārā, tad vēlāk. bet mums tai laikā bērns jau jāliek gulēt. kurā brīdī un kas tiek gatavots? vienu nedēļu dzīvojām režīmā "gatavo A.", tagad, kad arī viņš sācis braukt ar mani uz ofisu, esam pārmetušies uz režīmu "negatavo neviens". šodien man tas jau bija apnicis, noliku bērnu un gāju vārīt zupu. bet ko tagad, katru vakaru šmorēt? a joga? a darbi? a atpūta? a miegs pirms pusnakts?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ninona
2015-04-29 09:03 (saite)
Mēs, kad bija mans eksperiments, ieplānojām un darījām tā:
18:00 JĀbūt mājās, tad ir 30 minūtes gatavošanai, ar to pilnībā pietiek vienkāršām vakariņām. 19:00 visi paēduši :)
Gatavojoties tam laikam, pierakstīju visus ēdienus, ko varu 30 minūšu laikā pagatavot, daži no tiem bija ar priekšgatavošanos (nomizot burkānus, sagriezt dārzeņus, iemērkt griķus/rīsus, iemarinēt gaļu) iepriekšējā vakarā. Ideāli, ja gatavošana neprasa vaktēšanu pie plīts.

Ēdienkartē tad bija (joprojām ir) tādi ēdieni kā - piena zupa, makaroni ar sieru/kons.tomātiem, dārzeņu biezzupa, sautējums ar malto gaļu, rīsu sacepums, griķi ar aknu plācenīšiem, cepti kartupeļi ar svaigu kāpostu salātiem, makaroni ar vistas fileju, kartupeļi mundierī ar cepeti, tvaicēti dārzeņi ar kausēto sieru.

Visādas zupas, sautējumus, rīsus, griķus mēdzu gatavot līdz viršanai un tad sapakotu atstāt nogatavoties, tas risina jautājumu par padzīvoties vakarā ārā. Mēs gan ejam gulēt vēlāk, līdz ar to pēc vakariņām vēl ir laiks pa āru dauzīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 09:10 (saite)
Atslēga būtībā ir PLĀNOŠANĀ.

Plānoju ēdienkarti atbilstoši nedēļas ritmam - pieejamajam laikam un vajadzībām. Ideāli ir vēl arī plānot produktu apriti. Šovakar rīsi ar dārzēniem, rīt pāri palikušie rīsi zupā.

Šitā uztaisa ēdienkartes dažām nedēļām (cik kuram iedvesma, man ir 4 nedēļām), un laiž uz riņķi. :) Tad var ieplānot pietiekamu dārzeņu īpatsvaru, nepārmērīgu gaļas daudzumu utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-04-29 11:37 (saite)
diemžēl es nevaru ēst visus šitos viegli pagatavojamos variantus. ja es tos ēstu, tad šobrīd svērtu kādus 90kg (vismaz).

bet nu jā, būs jāiziet uz sagatavēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 11:43 (saite)
Takš sautējumus, tvaicētus dārzeņus un krēmzupas (bez saldā krējumuma un siera) vari, vaitad ne? :)
Sāc ar papīru, kur pieraksti, ko vari ēst, cik aizņem laiku to pagatavot, ko vari optimizēt. Kamēr baidās, tikmēr nekas nekustās, Tu taču zini!

Plus vienmēr ir iespēja daļu ēdiena tieši sev aizstāt ar ko vieglāku. Kaut ar svaigiem dārzeņiem, tas prasa 3 minūtes. Es regulāri sev šķīvī "publisko" gaļu aizstāju ar avokado/papriku/tomātu/tvaicētu burkānu un krējuma vietā pieleju kefīru :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?