-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-04-28 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ēšanu
klau, kā ēst taisa normālie cilvēki? nu, tie, kas pamostas, aiziet uz darbu kopā ar bērniem (kuri iet uz dārziņu/skolu) un atnāk no darba kopā ar bērniem. ja tajā brīdī sāk taisīt ēst, tad vakariņas ir plkst 20. ja pirms tam padzīvojas ar bērniem ārā, tad vēlāk. bet mums tai laikā bērns jau jāliek gulēt. kurā brīdī un kas tiek gatavots? vienu nedēļu dzīvojām režīmā "gatavo A.", tagad, kad arī viņš sācis braukt ar mani uz ofisu, esam pārmetušies uz režīmu "negatavo neviens". šodien man tas jau bija apnicis, noliku bērnu un gāju vārīt zupu. bet ko tagad, katru vakaru šmorēt? a joga? a darbi? a atpūta? a miegs pirms pusnakts?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zetinja
2015-04-29 09:42 (saite)
Pirmkārt ir jāplāno lietas. Gatavojot lāča tiesu laika aizņem tieši sagatavošanas darbi - mizošana, griešana utt utt. Samest pannā un termiski apstrādāt jau ir sīkumi. Cilvēki dara visādi - saplāno, kas tiks pa nedēļu gatavots un piemēram nomazgā, nomizo un sagriež dārzeņus jau svētdien, tad tos pa maisiņiem un organizēti ledusskapī. darbadienu vakaros atliek tikai maisiņu saturu sabērt pannā vai katlā.

Otrs ir gatavot kvantumā. Mēs vienmēr cenšamies gatavot tā, lai pietiek vakariņām un otrā dienā pusdienām, ko līdz paņemt vai nākamās dienas vakariņām.

Trešais - darba dalīšana. Mēs gatavojam abi reizē. Piemēram, kamēr es mizoju tupeņus vai skaloju rīsus, draudziņš apstrādā gaļu un sagriež, kas nu vēl nepieciešams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:39 (saite)
mēs arī gatavojam pēc darba dalīšanas pricipa. viens šmorē, otrs ar bērnu :) citādi lāga neiet. bērns tajā laikā noguris un niķīgs. + ja taisa ēst vakarā, tad viņa ir tik badīga,ka sarijas kas pagadās un vakariņas tāpat neēd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2015-04-29 11:46 (saite)
Starp citu interesanti, 4 no 5 vakariem P pēc dārziņa neko neēd. Viņa vismaz laikam diegan pamatīgi bērnudārzā atēdas. Tik no rīta gan tad otrie vārdi (pēc "opiņā") ir "gribu ēst".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-04-29 11:50 (saite)
gatavot vakarā ir baigais čakars. Alise tad saēdas kkādus niekus un vakariņas neēd tāpat. bet nu jā, tā vien darīs, ka taisīs sagataves pa brīvdienām. īpaši Alisei. uztaisīt cupiņu ar biezpiena plācenīšiem, čupiņu ar pildītām pankūkām un čupiņu ar pelmeņiem, ko vilkt ārā no saldētavas, nav tik sarežģīti.
ik pa dažiem vakariem var patērēt laiku taisot ēst rītdienai.

Alise vakaros gan grib ēst, ja brauc pakaļ 17, tad ir ok, bet ja 18 vai vēlāk, tad līdzi jābūt kkam ēdamam, citādi bada niķis ir klāt :)

un no rīta arī viena no pirmajām lietām ir "ņamņam" :D tad parasti saliekam kko maisiņā, ko tad var ēst mašīnā, pa ceļam uz dārziņu. šorīt gan viņa dārziņā paziņoja, ka dārziņā brokastīs neēdīšot :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?