Mostly because fuck you, that's why

Recent Entries

2/27/20 11:14 am - Korova vīruss

Koronavīruss mani sevišķi nerausta. Ja nosprāgšu, priecāšos, jo eksistence beidzot būs over, ja ne, nieki vien, ne tādi sūdi vien ir pārdzīvoti. Bet, lasot soctīklu komentārus par šo pasākumu, gribas nosprāgt tāpat. Varētu izpausties, bet gan jau paši būsiet pamanījuši. Brīnos, kā vēl pirms brīža rasistiskākais, ko caur Rīgu uz Tallinu ceļojošajam irānietim veltītais apzīmējums bija "galvenais, lai neiet draudzēties ar saviem tautas brāļiem kebabu taisītājiem, tie visus aplaidīs".

Nezinu, kāpēc lienu, kur nevajag. Nav jau nekad tajos komentāros nekā laba.

2/27/20 09:54 am

Vakar biju Sapņos un kokteiļos, piespiedu kārtā. Šausmas kaut kādas. Pirmkārt, obligāti jānodod mēteļus garderobē, tas vēl būtu pārdzīvojams. Otrkārt, viss ir spoguļos, gaismiņās un mākslīgajos augos (pat ēdienkarte), laikam stils tāds. To arī varētu pārdzīvot. Spoguli tualetes griestos es arī varētu pārdzīvot. Bet mani piebeidza automāts "iemet 1 eiro un sasmaržojies", kas vismaz pēc nostāstiem ir tikai sieviešu tualetē. Vīriešiem jāstaigā dabīgi aromatizētiem.

Kas par piedzīvojumu. Vairāk gan neiešu, nepierunāsiet.

2/25/20 01:41 pm

Gatavojos Melomaniakiem un klausos visādus populāros hītus (jo tos neviens parasti neklausās). Neesmu pūriste, pops man tīri labi patīk, ja ir kārtīga izlase, bet psc, kādu mēslu cilvēki klausās lielos daudzumos. Nezinu, kā var atšķirt Dua Lipa no Arianas Grandes no Selēnas Gomezas no Kamilas Kabello. Tumšmates ar vienādu balsi un brūnām acīm, vienīgi Ariana ir sīka un kaitinoša.

2/24/20 09:06 am

Man ir piemeties kaut kāds gastrītam līdzīgs objekts. Jūtos slima un nabaga. Pēdējā laikā arī produktivitāte tāda, ka ja nesaņemšos, palikšu nabaga. Pilnīgi kā Ziemassvētkus gaidu 1. marta pusnakti, lai var iebāzt VIDam purnā deklarāciju. Es pat čekus jau esmu savadījusi, atliek tikai saspiest automātiskās podziņas un cerēt, ka 1) vispār būs atmaksa, jo ko ar šo valsti var zināt un 2) ar atmaksu pietiks, lai nosegtu otro semestra maksājumu.

Tam visam pa virsu šonedēļa jau rādās aizņemta, un ir tikai pirmdiena. UGH.

2/21/20 11:39 am

Man ir tāds nelāgs paradums ķengāt veikalu nosaukumus kā tādam bērnam.
Piemēram, Zara man ir Zaraza. Ksenukai ir sēņu kāja. Rimi, protams, ir rimčiks vai rimčegs, bet tas jau tā kā ierasts. Mini rimi ir mimi rimi. Double coffee jau sen ir dubļu kafija. Savukārt Narvesen man ir Narvesen, nevis narvītis.

Kā jūs ķengājat veikalus? :D

2/19/20 07:26 pm

Redzēju, kā notriec kaķīti. Dikti bēdīgi :( tieši ieminējos šoferei, ka te 50, jābrauc lēnāk, bet pretīmbraucošie šoferi un kaķītis nesaņēma memo, ka lēnāk :( nu kur tā jāskrien :( am sad now

2/18/20 04:29 pm

Kā izrādās, polenta maksā 1.16 par puskilogramu. No tā divi cilvēki var paēst trīs dienas. Jāskatās, ko vēl tādu jautru no šamās var uztaisīt bez cepeškrāsns.
Un Gemosā 550 g ķiploku pulvera maksā kādu piečuku. Ķiploku pulveris ir viens no labākajiem cilvēces izgudrojumiem. Kas vēl ir Gemosā, nezinu, uz turieni dodas tikai Vismīļākais, jo, ja mani tur ielaistu, mums nāktos dzīvot uz sausiņiem, jo visa nauda būtu iztērēta. Sausiņiem ar eksotiskām garšvielām, surely, bet sausiņiem :D

2/17/20 11:02 am

Tas ir tik dīvaini, kā reizēm mēdz uznākt tādas kā bezmaz ilgas, tāda kā kāre pēc ļoti konkrētām vietām. Šodien man, piemēram, ir ilgas pēc Pērnavas un Brīvības stūra. Es tur neesmu sevišķi daudz bijusi. Nozīmīgākais objekts ir tapešu veikals. Pēc tapetēm neilgojos. Bet pēc šīs vietas gan. Vēl mēdzu ilgoties pēc Vecāķiem, bet nevis pēc piejūras vai pie vietas, kur pirms pārvākšanās dzīvoja draudzene, vai kāpām, pa kurām tusējos ar pirmo boifrendu, bet pēc anonīmajām mājām dziļajos Vecāķos. Jums arī tā ir?

2/16/20 08:50 pm - virtuve, kas tad cits

Aplauzos. Sagatavojos ilgai polentas vārīšanai (nebiju nekad gatavojusi), receptē rakstīts, ka jāieber, pa piecām minūtēm maisot sabiezēs, tad vēl pusstundu jāvāra. Iebēru – un jau biezs, knapi var apmaisīt. Sāku ķibināt vaļā iepakojuma uzlīmi, kas bija noslēpta – nu protams, gatavošanas laiks 3–5 minūtes. Tāda lūk zibenīgā polenta. Protams, izjauca visu izplānoto darbplūsmu :D

Tā ka ja kādam vajag megafikso polentu, lūk, Gemosā šitādas dod.

Bet vai man garšo, figviņzin. Atgādina bērnudārzu. Bet nu pa 5 minūtēm un ņemot vērā to, ka šī piedeva dafiga porcijām izmaksāja kādus 90 centus max, why not.

2/15/20 09:13 pm

Šodien ciba tāda kulināra. Tad nu es arī. Vakar uztaisīju plucināto cūkgaļu. Ir ok, tikai kārtējo reizi pārliecinos, ka gaļa man patīk gaļas tekstūrā, nevis tik mīksta, ka tā vairs nav gaļa. Ja es gribu mīkstu, es taisu smūtijus. Bez gaļas :D

Rīt mēģināšu polentu. Ar normālu gaļu atsevišķi. Bet vispār psc, mēs tak nevienu dienu bez gaļas nepārtiekam, īpaši, kopš atklājām, ka mums īstenībā garšo cūka. Paretam iemaldās kāds tofu, bet reti. Varētu, protams, arī savādāk.

2/10/20 09:26 pm

Izrādās, ka rimčikā nopērkamās kartupeļu klimpas var ļoti forši uzcept bez iepriekšējas vārīšanas. Sanāk tik kraukšķīgi, ka žoklis sāp no ilgās košļāšanas, bet vispār forši.

Vēl man pēdējā laikā uznācis kaut kas uz kūpinātiem čili. Pāris reizes pamēģināju mango-čipotle mērci, šodien - no kaltētajiem kūpinātajiem pasille de oxaca pipariem uzmaucu adobo mērci. Asa bezjēgā, bet ne jau man jāēd :D

2/10/20 09:42 am

Bija man te pa virsu parastajām hroniskajām iesnām uznākušas neparastās, laikam kaut kādas nelāgas baktērijas un sinusīts. Pašas iesnas pamazām pāriet, bet sāka aizkrist ausis un kanāls, kas savieno degunu ar ausi. Skaidra lieta, jādzer kaut kāds attūskotājs. Reiz man lors bija izrakstījis tādu, kur ir antihistamīns ar pseidoefedrīnu, diezgan standarta kombinācija. Aptiekās ir pieejams uz pusi mazāk jaudīgs.

Tad nu lūk, bērni, nedzeriet pseidoefedrīnu. Es esmu izrijusi ķerrām tablešu savā mūžā un ne no vienām nav tādas blaknes bijušas kā no šīm :D pirmkārt, kādu pusstundu pirms iedzeršanas paliek auksti, tik auksti, ka nevar sasildīties (pseidoefedrīns ir vazokonstriktors jeb asinsvadu sašaurinātājs, varbūt tāpēc). Otrkārt, tā kā tas ir arī stimulants, esmu gulējusi caurākajā miegā vairāku pēdējo gadu laikā. Un vēl man ir iekritušas acis, kas ir, frankly, quite scary (baigo atšķirību pamanīt nevar, bet ir tāda pamatīga ēna ārējos acu kaktiņos).

Karoč, cerēšu, ka ar šito pietiks un pāries. Nedzeriet pseidoefedrīnu, lol nau vērc.

2/9/20 01:03 pm

Vakar ar māsasdēlu spēlējām "Kuģus" un atcerējos par spēlēm, kas man patika un joprojām patīk.

Bērnībā mīļākā spēle bija "Ģeogrāfiskā" – tur uz vienu alfabēta burtu bija jānosauc valstis, pilsētas, ūdeņi, augi, dzīvnieki, utt. kategorijas, kurš pirmais pieraksta, tas saka "stop" un tad jāskaita punkti. Labs treniņš gan atmiņai, gan paaaavisam drusciņ stratēģijas – ja diviem spēlētājiem ir vienāds punktu skaits, katrs dabū 5 punktus, bet par unikālajām atbildēm ir 10, tāpēc īsā laikā jācenšas izdomāt visādus viltīgus variantus.

Otra mīļākā spēle man ir "Alias" – tā tiešām nesusi daudzus episkus brīžus ballītēs, ko joprojām atceros. Vairāk tas, kā pāri ir uzķēruši maģisku, tikai viņiem saprotamu saikni "zagšanas" laikā (nav laika limita, mērķis – izskaidrot tā, lai saprot tikai biedrs, jo minēt drīkst visi). Piemēram, kad vēl strādāju fotoveikalā, brālēns skaidroja vārdu "process". Domāja šā un tā, beigās uz "kas ir C-41" (populārākais negatīvu attīstīšanas process) atbilde bija skaidra acumirklī. Vēl kāds hailaits ir no senseniem laikiem, kurā draugs centās izskaidrot vārdu "ratifikācija", sakot, ka šis vāŗds pēdējā laikā bieži parādās ziņās, bet viņš precīzi nezina, ko tas nozīmē. Es iedomājos par ratifikāciju, kam sekoja dziļa pārsteiguma pilnas sejas, jo atbilde bija pareiza.

Vēl mīļš brīdis bija "kā skaidrot vārdu puķīte".
1: Atceries Doom 2?
2: Nu jā.
1: Lūk, šitais tur nebija.

Nu un vēl visādas erudīcijas spēles. Citas galda spēles man akūti riebjas. Kad kāds uzaicina uz spēļu vakariem (paldies aicinātājiem, ka vēl aicina, varbūt neizklausās, bet es to novērtēju), nākas nopūsties un sākt domāt attaisnojumus, jo man besī stratēģiskas galda spēles. Nu vai lielākā daļa galda spēļu. Es gribu izklaidēties un maukt pa pogām, nevis domāt uz priekšu. Stratēģiskā domāšana nekad nav bijusi mana stiprā puse. Un kāpēc Katanā (kurā es parasti uzvaru, ja mani piespiež spēlēt) vēl kāds izdomājis Latvijas čempionātu, man nav skaidrs. Tā ir tik neticami garlaicīga!

Kaut kā tā. Kādas jums attiecības ar galda/ballīšu spēlēm, draugi?

2/8/20 04:09 pm

Es parasti esmu par visa anglicizāciju, bet viena lieta gan mani derdz – kad zefīrus sauc par maršmeloviem un (šis vairāk krieviem raksturīgs) pankūkas par pankeikiem. Tam jau ir nosaukums! Un šis nav īsāks vai labskanīgāks! Can you not!

2/5/20 01:33 pm

Being a dickhead may not be cool anymore, but this song still is:
New age fun with a vintage feel

1/30/20 12:40 pm

Secināju, ka nu jau ļoti ilgu laiku neesmu veikusi kādreiz ierasto ciklu melni-sarkani-melni mati. Bišku niez nokrāsot matus ļoti tumši brūnus. Tie, kas atceras, kā aptuveni izskatos, thoughts?

1/28/20 07:37 pm

Ar to savu The Ordinary režīmu esmu nodzīvojusies tā, ka mana āda varbūt vairs nav tik taukaina, bet tā vienkārši ir fakin spīdīga. Nezinu, vai to pat varētu saukt par mirdzošu, tā ir spīdīga. Atstaro lampu. Kā cilvēkam ar taukainu ādu, mani tas nenormāli kaitina. Un šitais ir tāds spīdīgums, ko pat tā īsti ar pūderi nenomaskēsi, bet ikdienā gluži smago artilēriju negribas bāzt.

Nezinu, vai izskatās veselīgi, zinu, ka man ļoti nepatīk. First world problems? Jums arī ir spīdīga āda?

1/28/20 10:55 am

Rīgas gaisma pārbauda gaismas, viss rajons oranžās ielu gaismās, bet man sirsniņā tikai
No light, no light

1/27/20 04:58 pm

Nevaru nepadalīties ar pēdējā laika mīļāko kulināro atklājumu – soubise jeb sīpolu mērci. Viss ir ļoti vienkārši – trijās ēdamkarotēs sviesta (pieņemu, ka var ņemt veg sviestu, neesmu mēģinājusi) maisot izsutina līdz pilnīgam mīkstumam plānās pusšķēlēs sagrieztus divus sīpolus, skatoties, lai nepiedeg (bez brūnuma!), sablenderē ar 200 ml saldā krējuma (again, visticamākais, der arī augu krējumi), pieber sāli-piparus, uzsilda un viss. Mežonīgi gardi. Varētu no bļodiņas dzert. Man pēdējā laikā vispār ļoti velk uz sīpoliem, nez, ko tas varētu nozīmēt (ja kādam vajag gardu marinēto sīpolu recepti 2 minūtēs, dodiet ziņu)

1/26/20 10:12 pm

Laikam vakardienas foršajā ballītē būšu sakasījusi pietiekami daudz dopamīna, jo, lai arī pamodos sāpošu galvu, tā bija priecīga poha. Diena turpinājās ar daudz lieliska seksa, mazdrusciņ darba (jo gribējās, termiņš vien otrdien), ļoti ērtas snaudas un izcilām vakariņām. Baudpilni un es jau sen biju šādu brīvdienu pelnījusi.

Ja kāds izlasīja tālāk par TMI, joprojām spēlējos ar domu iegūt profesionāla pavāra izglītību. Skaidrs, ka šobrīd laika tam nav, bet vispār man patīk gatavot lielisku ēdienu. Vai tā arī sanāktu, ja tas būtu jādara profesionāli, nezinu. Bet tā, iespējams, ir pirmā izglītība mūžā, ko gribas, nevis ko vajag.
Powered by Sviesta Ciba