Mostly because fuck you, that's why

Recent Entries

6/4/20 11:06 am

Šonakt kaut kā vispār nevarēju pagulēt mūsu lielajā, pēc ikejas labākajiem priekšrakstiem iekārtotajā gultā. Nekā nav ērti. Man ir aizdomas, ka vidēji stingrais matracis tomēr varētu būt par mīkstu, lai arī veikalā izmēģinot likās, ka stingrie taka būtu par stingru. Pārvācos uz dīvānu, kur no mīkstuma vispār ne miņas ne ziņas, un pašai par pārsteigumu saldi aizmigu līdz rītausmai.

Bet kā dzīvot tālāk?! Vai stingrs virsmatracis vispār is a thing? Vai tagad mest to visu ārā un braukt pēc koka dēļa, lai būtu labi stingrs? Opcija gulēt uz dīvāna permanenti nav opcija.

6/1/20 01:07 pm

Saulē kaltēti tomāti man tā īsti negaršo. Vai par skābu, vai kas.

Bet, ja bundžai saulē kaltētu tomātu nolej eļļu, ieliek pamērcēties karstā ūdenī uz 10 minūtēm, lai mīkstāki, nokāš, sablendē ar bišku tomātu pastas, pāris lielām ķiploka daivām, sāli un olīveļļu, tad gan ir ļoti garšīgi.

6/1/20 11:28 am

Reizēm ir vienkārši obidno, cik grūti būt sieviešu dzimuma. Ne tikai maksā mazāk/neuztver nopietni, bet vēl tik daudz vairāk detaļu, kas var randomā sabojāties un piebeigt visu. Un tieši sievišķās detaļas - olnīcas, dzemde, krūtis (jā, esmu informēta, ka arī vīrieši var noraut krūts vēzi, bet visai reti).

Nav jau grūti uztaisīt skrīningu. Un viss ir kārtībā. Sonogrāfijas gan parasti sanāk maksas, jo kas tad to var sagaidīt. Bet nu pizģec obidno.

5/31/20 10:11 am

Gribu māju mežmalā ar lielu dārzu. LCD, please provide.

5/29/20 07:35 pm

Kā revitalizēt ekonomiku? Vienkārši! Atvērsim:

Zemnieku saimniecību "Pohuj rudzi"
Mākslīgās apsēklošanas staciju "Pis tevi zirgs"
Intīmās lāzerepilācijas klīniku "Dirsā mati"

Laipni lūgti pievienot savus jaunuzņēmumus komentāros. Piegdienāh!

5/27/20 09:46 am

Esmu gan priecīga, gan diezgan fucking dusmīga.

Izbeidzās man šogad trešais Nasonex (deguna pūšamie steroīdi, kas bišku atvieglo pasākumu, bet līdz galam tāpat nepalīdz). Braukt nekur negribējās, atradu, ka viena klīnika piedāvā telefonisko konsultāciju, turklāt par lētu ciparu - 20 eiro.
Parunājos ar ārsti, izrakstīja man Dymista, kas ir steroīds + antihistamīns.
Ir otrā diena, un es neesmu aiztikusi parasto "kokaīnu", ko nevar lietot ilgāk par 7 dienām, bet kas bija vienīgais, kas līdz galam degunu attaisīja. Brīžiem drusku aiziet ciet, bet nekad tā, kā iepriekš.

Lūk, dusmu moments – huļi kopš septembra operējošā ārsta, kurš vēl mani ir vairākkārt apskatījis, par daudz lielāku ciparu, taktika ir "pūt nasonexu, kamēr sanāks"? Huļi uz jautājumu "vai ir citi līdzekļi" jāatbild, ka nē, nasonex labākais, pūt nasonexu, ja nesanāks, iesi uz fizikālo terapiju? Huļi? Kā tas nākas, ka ārsts, kas mani nav pat redzējis, tomēr atrod citu risinājumu, kas strādā un fucking uzreiz?

Prieks, protams, ka ar šitādu minimum effort atbilde ir atrasta un cerams, ka strādās ilgtermiņā. Bet nu čo za nahuj, pārdonmaifrenč, tas ir kas, veids kā turpināt padarīt cilvēkus nelaimīgus, nekompetence, vai kas?

Es kind of sāku saprast, kāpēc cilvēkiem ir problēmas ar neuzticēšanos tradicionālajai medicīnai. Jo viņi nonāk pie pārliecinātiem dulburiem.

5/25/20 01:14 pm

Kopš gatavoju lielākoties vienu eksotiku (lasīt – tērēju sojas mērci un rīsu vīna etiķi ar ievērojamu ātrumu), baigi garie nagi izauguši. Nekad man nav bijuši tik stipri nagi, parasti ir tā, ka es tos ne vīlēju, ne griežu, jo tie vienkārši noslāņojas/nolobās/atlūst paši. Turklāt nags ir relatīvi tālu no pirksta gala, tāpēc dabūt nagus pāri šim līmenim jau ir sasniegums.

Bet tagad. Tagad tādas ķetnas, ka brīžiem padrukāt grūti. Te tev bija "neveselīgā" soja (bullshit absolute). Bet varbūt pie vainas ir ievērojamais sāls daudzums un mums visiem vajadzētu sāls kluci virtuvē, kuru palaizīt, kad sagribas, kā lopiņiem.

5/22/20 10:12 am

Kā izrādās, jau kādu laiku pagalmā dikti dzied erickiņš. Briesmīgi skanīgs putns. Šodien arī dabūju labi apskatīt, kamēr bļaustījās uz vada. Precious <3

5/21/20 11:51 am

Kā izrādās, esmu Highly sensitive person. Būtu man teikšana, būtu citādi, es būtu tanks, kam viss vienalga. Vainoju veģetatīvo nervu sistēmu. Mums ļoti bieži atšķiras viedokļi par to, kas mūs satrauc.

5/17/20 01:26 pm

Pārsālīju lasi bišku :( laikam tāpēc, ka paturēju vairāk par 24h, jo tobrīd nevienam negribējās lasi. Bet kārtējās kulinārās brīvdienas – gurķu kimči, sālīts lasis, burvīga baltās šokolādes-aveņu kūka un mājas bauntiji.

Joprojām iedvesma ikdienas/pamatēdieniem ir ap 0, kas jau sāk besīt – man ir 101 dažāda garšviela un visādas mazāk izmantotas piedevas, bet jo vairāk taisi, jo vairāk sāk likties, ka nekā jauna šai pasaulē nav. Un man ne sevišķi patīk atkārtot receptes, ja vien tas nav kaut kas ūūūūūber garšīgs.

Negribas kārtējo spicy-sticky asian sauce, tomātu mērces apnikušas, kariji apnikuši, viss apnicis. Nu vai sanāk atrast tādas receptes, kur man kaut kā tomēr trūkst, piemēram, perillas lapas vai laima lapas. Vai svaiga citronzāle – mūsējā nav izaugusi tiktāl, lai varētu nošķīt tik lielu gabalu. Viena vienīga neraža, vai zinies.

5/15/20 01:48 pm

Jums pavisam noteikti ir jādzird, kā izklausās melnā klija. Brīnišķīgs putns.

Black kite

5/14/20 08:50 pm

Neatceros, vai šo jau jautāju, bet mani ļoti interesē - kā jums telefonā ierakstīts dzīvesbiedrs/-e vai partneris/-e?

Mums, kā izrādās, joprojām ir skaipa niki no 2010. gada. Kā bija, tā palika.

5/14/20 11:26 am

Uz vecumu sāku pārvērsties par Type A – man VISAM jābūt kastītēs, plauktiņos, ar marķējumu vēl nē, bet gan jau līdz tam tiksim.

Taču es dzīvoju ar trakā zinātnieka tipu, kam visneiedomājamākie, khem, materiāli sabāzti visos stūros, ka nevar normāli pieiet, kaut ko izņemt no plaukta, visur kaut kādas aizvēsturiskas detaļas, vadi, pilnīgas šausmas.

Un kā lai šitā dzīvo?

Vēl secināju, ka mani ļoti besī papīra formāts. Lai arī daļa no tā ir veidota apzināti, lai vieglāk pārskatīt 200+ lappušu standartus (slava tiem, kas taisa nekopējamus pdfus, sukas), bet tie papīru kalni vienkārši spiež man smadzeni. Un vēl vnk papīrs – visādas klades un citi papīra izstrādājumi. Briesmīgi, pretīgi, nevajadzīgi. Pierakstus var un vajag iznīcināt. Ir maz ticams, ka jebkas no manis darītā būs tik nozīmīgs vēsturē, lai tam būtu jāpaliek. Nav arī tā, ka es būtiskas darbības pierakstu, nē, visādas stulbas receptes, ko neviens nekad nav atkārtojis, īmo pieraksti, pilnīgas šausmas.

5/12/20 05:29 pm

Kopš pasūtīju visas tās eksotiskās lietas, gatavoju gandrīz tikai Āzijas ēdienus. Pat vakar kartupeļu pankūkas ēdu ar zemesriekstu satē mērci. Un daļu brīvdienu pavadīju, mērcot visādas lietas tempurā (dažas no tām nonāca suši – kurus pabeidzām ēst tikai šodien un vēl māsas ģimeni uzcienājām). Nez, kas nākamais.

Bet ir lietas, ko joprojām baigi grūti atrast. Mirin Cēzarā normālos iepakojumos joprojām izbeidzies. Bet, starp citu, arī vienkāršu popkornu cepšanai uz pannas, nevis mikrenē, nav nemaz tik vienkārši dabūt.

5/12/20 02:32 pm

Īsi par notiekošo jeb autobusā maskas joprojām neviens nevelk. Nav svarīgi, dod tās ko vai nē, jautājums par bezkaunību drīzāk.

5/7/20 09:52 pm

Kad jums ledusskapī nekā nav, uzlieciet vārīties lielu katlu sālīta ūdens.
Smalkās šķēlēs sagrieziet divus sīpolus un izsutiniet sviestā uz ļoti lēnas uguns, kamēr mīksti – tā, lai nerodas garoziņa vai brūnumi.
Kad ūdens vārās, ieberiet katlā divas pakas rimčika klimpu.
Turpiniet maisīt sīpolus.
Kad klimpas uzpeldējušas, lieciet sakarsētā pannā ar sviestu un mazliet eļļas.
Kad klimpas sāk iegūt krāsu, pielieciet kādas salvijas lapiņas un smalki sagrieztu bekonu. Cepiet, līdz klimpas zeltainas un bekons kraukšķīgs.
Kad sīpoli mīksti, sablendējiet ar 150 ml (augu) krējuma, pieberiet sāli un piparus, uzsildiet līdz burbulim.

Lūk, kad mājās nekā nav.

Bet ja nopietni x1, cenšos turēt klimpu pakas ledusskapī, jo tām ir visai ilgs derīguma termiņš. Tāpat kā bekonam un augu krējumam. Vegāni var izlaist bekona un sviesta daļu :)
Bet ja nopietni x2, es gribētu mācēt rakstīt receptes kā Naidžela Losone, viņai tā ir tīra dzeja. Šitā ir tāda vārga parodija.

5/6/20 11:57 am - Fuck this shit I'm out

Līdz ar vecumu mana stipri taukainā āda kļuvusi drusciņ mazāk taukaināka. Brīžiem pat reāli gribas kaut ko mitrinošu uzsmērēt, reizēm negribas, bet naktī smērēju normālu krēmu ar hialuronskābi un tamlīdzīgiem pribambasiem, dienā – tipa matējošo, lai speķis neizlien par daudz. BioDermo līmenī.

Āda uzvedas normāli un ir ok. Līdz mēģina uz tās kaut ko uzķellēt, ja kāda pumpa vai sarkanums par daudz, tas ir vienkārši pizģec. Šodien bija domāts, ka būs jāsēž videozvanā (beigās nebija), uzķellēju krēmu, pa virsu pūderi, "super noturīgo" tonālo un vēl vienu kārtu pūdera. Kādreiz šī metode (es to neizdomāju, bet daži to sauc par Wayne Goss method un tai esot jāstrādā) strādāja ļoti labi. Šoreiz – šeku reku, nav vēl pusdienas laiks jeb četras stundas pēc grimēšanās, viss ir speķis un pavelkot ar pirkstu pa seju varētu sienu nokrāsot, jo tas viss sūds nāk nost.

Es až nezinu, kur likties. Kā ādai uzliek kaut ko smagāku par SPF ar toni, viss aiziet pa skuju taku 3x ātrāk nekā bez grima. Problēma tāda, ka manam bālajam ģīmim nevar ieiet Drogās un nopirkt BB krēmu, kas šo problēmu varētu risināt, jo, kā smejas viss redits, tie man tiešām ir par tumšu un oranžu. Ar gaišāko Maybelline vēl kaut ko varēja pasākt, bet tas arī diezgan ātri gribēja pamest apstrādāto virsmu.

Ar pūderi iet drusciņ vieglāk, bet pūdera tonālie ar jēdzīgu sedzamību (man nevajag pilnu, ar pusi pietiek, bet nu bišķiņ vajag redzēt) ir reti un tāli, manu mīļāko vairs neražo, maitas. Reizēm tomēr prasās izskatīties mazāk no miskastes nākušai.

Like FUCK, kāpēc tas ir tik grūti. Ja jūs gribat nākt ar ieteikumiem, droši, bet zem 12 eiro, jo ir ļoti ticami, ka man nederēs un būs jāmet nahren ārā. Kā neskaitāmos meibelīnus, gošus, garņērus, the ordinarijus, mossas un man jau skaits nojuka. Biodermas un LaRošPosejus ģīmis vismaz neatgrūž, bet nu Biodermu vairs nepirkšu – krēms tāds nekāds, tonētais SPF par oranžu.

Paldies par uzmanību.

5/5/20 05:35 pm

Banka domā, ka esmu veca – atsūtīja, ka jāsāk krāt 3. līmeni vecumdienām. Nē nu paldies, vējamāt, paldies, bankomāt. My pension plan is dying!

5/4/20 03:39 pm

4. maijs un baltā galdauta svinību izlaišana ir labākais brīdis nākamajam Huļi: latviešu virtuves edition, vai ne?

Huļi latviešu virtuve vispār nesaprot mērces? Cik mums to ir, skābā krējuma mērce, saldā krējuma mērce, majonēze un tomātu mērce? Huļi! Es pat nerunāju par baigo eksotiku, ko ar uguni jāmeklē (čau, hoisin, beidzot tevi atradu), pat no sīpola var uztaisīt kaut ko interesantāku par ceptu sīpolu! Un zaļo mērci vai sarkano salsu var uztaisīt no normāla piemājas dārziņa produktiem, tikai lielākā daļa to nedara. Labi, pēdējos gados vismaz Spilva un Rundāle saņēmušies, piedāvā tomātu mērci vai majonēzi ar piedevām, urā :D

Huļi latviešu virtuve diez ko nesaprot garšvielas? Skaidrs, ka baigā eksotika, safrāns un vaniļas orhidejas mūsu platuma grādos neaug, bet zinot mīlestību uz ķiploku, varētu padomāt, ka vismaz ķiploku pulveris būtu iegājusies lieta. Vai sieramoliņš. Kaut papriku kāds būtu izkaltējis un samalis, nevis piebāzis ar malto gaļu un izvārījis! Huļi!

Vēl es izmantošu šo izdevību, lai kārtējo reizi parādītu ar pirkstu uz vietējo ražotāju pilnīgi neadekvātajām gaidām – lūk, ābolu sīrups, 0.4l par 21 eiro. Laikam sīrupu vārījuši doktora grāda īpašnieki ar Kostarikas jaunavu apraudātu brūno cukuru, jo citu attaisnojumu "rudenī savācam visādus saldskābus ābolus un savārām" un cenai es neredzu.

Tas arī viss, atpakaļ pie virpas, jāceļ ekonomika un tā

5/1/20 02:31 pm

Tā kā vakar saņēmos un pirmoreiz uztaisīju fritētu vistu, konkrēti Korean Fried Chicken (laba, bet vajag fermentēto čili pastu), šodien nācās taisīt pankūkas no pāri palikušajām paniņām, Murica-style. Nekāda vaina, lietas var darīt arī tā, sanāk tiešām ļoti mīkstas un pufīgas, bet man labāk patīk bišku stingrākas un nepatīk pirkt paniņas, so vēlreiz laikam netaisītu.
Powered by Sviesta Ciba