-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-04-28 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ēšanu
klau, kā ēst taisa normālie cilvēki? nu, tie, kas pamostas, aiziet uz darbu kopā ar bērniem (kuri iet uz dārziņu/skolu) un atnāk no darba kopā ar bērniem. ja tajā brīdī sāk taisīt ēst, tad vakariņas ir plkst 20. ja pirms tam padzīvojas ar bērniem ārā, tad vēlāk. bet mums tai laikā bērns jau jāliek gulēt. kurā brīdī un kas tiek gatavots? vienu nedēļu dzīvojām režīmā "gatavo A.", tagad, kad arī viņš sācis braukt ar mani uz ofisu, esam pārmetušies uz režīmu "negatavo neviens". šodien man tas jau bija apnicis, noliku bērnu un gāju vārīt zupu. bet ko tagad, katru vakaru šmorēt? a joga? a darbi? a atpūta? a miegs pirms pusnakts?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]oblica
2015-04-29 16:29 (saite)
Paveicies, ka no dārziņa ierodamies laikā no 18.00-18.30
Es diezgan plānoju, ko gatavot un kad.
Mums gan diēta, kur spiežam uz olbaltumvielām pārsvarā, visi miltu ēdieni un cieti saturošie (makaroni, rīsi, griķi, kartupeļi, bulkas, picas, pelmeņi utt.) netiek lietoti, kas procesu diez ko neatvieglo, bet es ļoooti daudz izmantoju cepeškrāsni, man nav nekas pret iepriekš saldētu vai atsildītu ēdienu un sagatavoju brīvdienās.
Šorīt no saldētavas izvilku pēdējo saldēto frikadeļu zupas porciju un cepeti.
Ikdienā tas ir apmēram tā - sestdien vai svētdien uz centrāltirgu pēc gaļas, zivīm un dārzeņiem, tad apmēram saplānoju nedēļas ēdienkarti un ķeros klāt - izcepu kotletes (daudz, daļu sasaldēju), kādu viltoto zaķi no tās pašas masas cepenē, izvāru lielo katlu zupas (ko neapēd, to sasaldēju), sarīvēju burkānus, sagriežu lokus, dilles salātus, sasālu lasi - nu, karoč, ņemos, salieku kārbās da traukos, saldēju un tad pa nedēļu līdz trešdienas vakaram apmēram par to nedomāju.
Bieži vnk ietinu folijā zivi un tad cepenē uz 15-20 min, gatavs. Vistas šķiņķus vai fileju cepammaisā, cepenē. Tad man pašai nav jāstāv pie tās pannas, pusstunda brīva. Pērku tās salātu lapas kārbās, lieku klāt kādas paprikas, gurķi, tomātu, vistas fileju vai kūpinātu girosu un ar balzāmetiķi.
Bet te gan jāņem vērā, ka man nenormāli patīk gatavot. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]oblica
2015-04-29 16:31 (saite)
ā, un saldētie dārzeņi - tie man vienmēr ir saldētavā. Vai nu pati paliekas visādas noblanšēju un sasaldēju porcijās, vai pērku tos, kas sapakoti.
Vienmēr jau paliek cepta ola un tomāti! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]oblica
2015-04-29 16:38 (saite)
Vēl es iemanos taisīt vienā reizē dažādas lietas - ja es nopērku vistu šķiņķus, tad tā labi daudz - lieku vārīt visus, daļu pēc tam izņemu, atkauloju un taisu vistu želejā turpmākām 2 dienām, otrai daļai pieberu rīsus, burkānus vai dārzeņus un taisu zupu.
Šitā es daros arī ar malto gaļu - daļu izcepu kotletēs, daļu viltotā zaķī, daļu izvāru frikadelēs buljonā. Tad es tās frikadeles saldēju un, kad galīgi nekā nav, nopērku kaut kādu burciņas boršču, kur mazāk kartupeļu un tad tās saldētās frikadeles iekšā, normāla zupa sanāk. :D
Pērku arī kalmārus, laša atgriezumus, mīdijas, garneles vai tos jūras kokteiļus saucamos. Salieku tā, lai ir maisījums, sasaldēju un tad, kad vajag, velku pa paciņai ārā un vai nu metu buljonā kā zupu, pieliekot kkādu Dzintars light un dārzeņus, vai pie pilngraudu makaroniem + lieso sieru. Aj, nu visādi atviegloju sev dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?