-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-04-28 21:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par ēšanu
klau, kā ēst taisa normālie cilvēki? nu, tie, kas pamostas, aiziet uz darbu kopā ar bērniem (kuri iet uz dārziņu/skolu) un atnāk no darba kopā ar bērniem. ja tajā brīdī sāk taisīt ēst, tad vakariņas ir plkst 20. ja pirms tam padzīvojas ar bērniem ārā, tad vēlāk. bet mums tai laikā bērns jau jāliek gulēt. kurā brīdī un kas tiek gatavots? vienu nedēļu dzīvojām režīmā "gatavo A.", tagad, kad arī viņš sācis braukt ar mani uz ofisu, esam pārmetušies uz režīmu "negatavo neviens". šodien man tas jau bija apnicis, noliku bērnu un gāju vārīt zupu. bet ko tagad, katru vakaru šmorēt? a joga? a darbi? a atpūta? a miegs pirms pusnakts?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]helvetica
2015-04-29 16:46 (saite)
garos ēdienus un dalītās/kombinējamās sastāvdaļas.
Piemēram, uztaisa tādu palielāku zupu vai sautējumu, kas velk uz pāris dienām.
Putru taisa - vakarā aplej auzpārslas, līdz rītam tās ir sasūkušās un uzvārās 2 minūtēs, lieto brokastīm VISIEM, vakariņās dažiem, varbūt pat nākamās dienas brokastīm un vakariņām (sakombinējot ar medu, augļiem, ievārījumiem u.c., kas 'daudzveidīgo garšu').
pavalgi (rīsi, griķi u.tml.) arī savārīti uz vairākām dienām, kuriem var piekombinēt klāt kādu zivs gabalu, salātu ķesku.

ik pa brīdim, brīvākā laikā sataisa ģimenes ēst taisīšanas dienu, fokusējoties uz saldētiem produktiem. Mājas picas, mājas pelmeņi u.tm.

vispār saldētava ir mūsu viss - tajā vasarā saliek augļus pa porcijām, kurus gada vidū var saldēt vaļā un smūtijot. Sasaldēts porcijās buljons, sagriezti un saporcēti dārzeņi un citas sastāvdaļas nākotnes sautējumiem un zupām - tas viss top augstākminētajās ģimenes dienās.

ā, vēl "vasara burciņās". Taisām nevis ievārījumus, bet gan "vīriešu zaptes" u.c. sautētas sagataves, kuras var vai nu piejaukt zupām, izmantot kā sautējumus, kā piedevas pie pavalgiem, vai galīgā krīzes variantā likt uz maizes un štopēt iekšā (bet maizītēs mēs cenšamies neiebraukt pārāk).

daudz augļi un dārzeņi svaigi uz galda defoltā, lai var grauzt bez izmēra, tiklīdz sajūta, ka gribas ēst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helvetica
2015-04-29 16:47 (saite)
+ vēl ir labi, ka ir vecāki, kuri reizēm pagādā kko "mājīgāk" pagatavotu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?