ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]pickle_jar
date: Okt. 6., 2015 - 09:37 pm
#

Gatavot vienam cilvēkam ir reāli pain in the ass, jo vienmēr tās paikas ir krietni par daudz un apmierinājuma pēc gatavošanas ir pagalam maz, ja to porciju vienītī tāpat notiesā pie kompja. Tāpēc izlīdzos ar dažas stundiņas briedinātiem griķiem ar salātiem vai rīsiem ar lēcām vai vistas fileju, kaut ko tādā garā. Pārējā laikā kaut kādas visādas biezpiena, tomātu maizes, āboli, banāni. Bet tā laikam sanāk tāda kā ne-atbilde - ēst negatavoju, nahuj.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Okt. 6., 2015 - 09:42 pm
#

Nu perfekti mana situācija! Tjipa gribas ēst - aizbāzīšu to sajūtu ar divām tomātmaizēm. Tad vairs negribas. Vai aizraušos internetā un vispār aizmirsīšu, ka jāēd, bet - nāk ziema un vajag enerģiju un tas pain in the ass ir tieši tas, ka es neēdu nekādu silto ēdienu, kuru reāli prasās (jā, neesmu nekāda svaigēdāja). Ok, pat ne siltu ēdienu, bet kaut ko, ko var nosaukt par "ēdiena porciju".

Atbildēt | Iepriekšējais


kants

from: [info]kants
date: Okt. 6., 2015 - 09:40 pm
#

ceptas olas! tāpat ātri un maz var viegli pagatavot kuskusu. ja ir drusku ilgāk laiks - novārīt un uzcept griķus. kamēr vārās un cepās, sarīvēt būrkānu (un gabalu selerijas saknes, un pusābolu, sajaukt ar skābo krējumu un kādām sēklām)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Okt. 6., 2015 - 09:42 pm
#

olas jau ir apriebušās
bet paldies par griķu ieteikumu, nekad neesmu mēģinājusi uzcept, noteikti noprovēšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Okt. 6., 2015 - 09:44 pm
#

gatavoju tikai kaut ko vienu, bez piedevām. Ja nopērku, piemēram, 400 gr. vistas fileju, tad tikai to arī pagatavoju. Klāt nav ne kartupelu, ne rīsu, ne kā cita. Tāpat ar zivi. Tik daudz varu apēst vienā reizē un nekas nepaliek pāri. Vai arī taisu tikai salātus, ar fetas sieru, vai tunci, vai mocarellu. Galvenā doma - visu ēst pa vienam:)

Atbildēt | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Okt. 6., 2015 - 10:09 pm
#

wordword!
Ja ēd karpeļus, tad tikai karpeļus. Nevis karpeļus ar salātiem & gaļām. Nav iespējams uztaisīt tik mazu porciju vienai persōnai.
Vēl arī variants - uzcep vistu cepeškrāsnī & tad vienu dienu nojies kā cūka, un no pāri palikušā atdzisušā līķīša vairākas dienas var variēt ar salātiem (tur ar majonēzēm, vai salātlapām u.c.).
Un siermaizes ceptās cepenē. Ar karstu tēju - gluži kā siltais ēdiens ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Okt. 7., 2015 - 04:37 pm
#

Jā, labs variants ir vistas vai cits cepets, vienu dienu to, citā var likt pie pastas, uz maizēm, salātos utt.

Atbildēt | Iepriekšējais


silent wings

from: [info]sw
date: Okt. 6., 2015 - 09:58 pm
#

ō, tik pazīstami, arī manā pusē ēdāju, maigi sakot, maz un gatavot trīsstāvīgus kulinārus šedevrus nejūtu ne baudu, ne piepildījumu.

olu kultenis ar saldo krējumu (kaut kas uz quiche pusi), var gāzt klāt arī šķiņka gabaliņus, dārzeņus - kas ir mājās; pelmeņi (cenšos pirkt ekošmeko); biezpienplācenīši - pa vienu LNT prime time reklāmas pauzi var dabūt gatavus, ja necep daudz; ja salāti, tad veikala salātlapu mix (jau sagriezts) + cherry tomātiņi un vēl kkas pēc garastāvokļa; siļķe (gatava no burciņas) ar karpeļiem un biezpienu. ja sagribas kko nopietnāku, tad maltā gaļa (ekošmeko, @RIMI klēts) ir mūsu viss, mērci var uztaisīt baigi ātri. cepetis - izklausās kruta, bet īstenībā iemet gaļu ar garšvielām un pāris dārzeņiem cepamajā maisā un tad cepeškrāsnī un uz stundiņu aizmirsti, gatavs. nu kkā tā, lai veicas! saprotu sāpi.

Atbildēt


from: [info]pashizgaazeejs
date: Okt. 6., 2015 - 10:09 pm
#

tieši pirmo nedēļu kā dzīvoju pilnīga vienītī bet cenšos pati taisīt ēdienu jo vienkārsi no gatavās veikala kulinārijas, ko mēdzu darba laikā paķert aiz slinkuma, paliek diezgan riebīgi. parasti apcepu visādus dārzeņus - nu tur sīpols, kabacis, daži tomāti, ķiploks, var pierīvēt burkānu un tajā visā iemočīju vai nu griķus vai makaronus, pie buržuāzīgākas situācijas kādu fistas fileju, ja atrodas karijs vai kkāda čili mērcīte ko pielikt klāt - vabše skaisti. sanāk reāli vismaz 2 ja ne 3-4 ēdienreizēm tāds mišungs. ja ēd maz, tad jau nav problēmas atlikt un piebeigt citu dienu, tik ātri jau arī nenomaitājas tads paēdiens. vienmēr var jau arī salātus kaut kādus - nu tur tomāts+gurķis+burkāns+sīpols mazliet olīveļļā/ etiķī.

jāskatās, mož pēc laika apniks, bet pagaidam neapnīk šādi.

Atbildēt


smille

from: [info]smille
date: Okt. 6., 2015 - 10:23 pm
#

Variants ir pārējo pa porcijām sasaldēt. Es tā mēdzu darīt ar zupām, bet amerikāņu internetos ir visai pilns ar receptēm, kuras var kautkādā stadijā sasaldēt. Amerikāņi parasti gatavo visai nedēļai vai mēnesim krājumus, bet mans variants strādātu aptuveni sekojoši - pirmdien uztaisa zupu, atstāj divas porcijas, ko ēst pirmdien un otrdien, pārējo sasaldē pa porcijām. Trešdien taisa ko citu, atkal divas porcijas atsāj, pārējo sasaldē. Pēc laika pa vidam var vilkt ārā to, kas iepriekš sasaldēts. Zupām būtisku kvalitātes kritumu pa pāris nedēļām nenovēroju, no citiem ātri pagatavojamiem ēdieniem saldējusi esmu tikai viltoto zaķi (klaipiņus, kas tikai jāieliek cepeškrāsnī) un dažreiz vistas fileju jau iepriekš sagriežu.

Vēl - putras nevāru, bet apleju, omletes, pelmeņi, puslīdz labi fishfingeri no filejas ir tādi, kas neprasa ilgu gatavošanu un dabonami mazās porcijās.

Atbildēt


karmena

from: [info]karmena
date: Okt. 6., 2015 - 10:30 pm
#

Šajā gadalaikā daudz taisu visādas biezzupas- receptes parasti ir tādas, ka ēdamais pietiek divām vai pusotrai dienai, tātad neapnīk, tas ir arī veselīgi , var ātri uzsildīt, viegli glabāt ledusskapī. Nu, piemēram, šī ir ļ. laba http://allrecipes.com/recipe/107501/sweet-potato-and-carrot-soup-with-cardamom/?internalSource=recipe%20hub&referringId=17305&referringContentType=recipe%20hub

Atbildēt


vinny

from: [info]vinny
date: Okt. 6., 2015 - 10:31 pm
#

Off-topic - es nespēju noticēt, ka ir vēl tādi paši cilvēki, kā es :)
Apkārt, cik paklausies, visur lieliskās pavāres un mājsaimnieces!
Super, paldies par ieteikumiem, man ļoti noderēs :)

Atbildēt


from: [info]uzpurne
date: Okt. 6., 2015 - 10:35 pm
#

Var sataisīt lielu bļodu ar tunča konservu-makaronu-majonēzes salātiem un ēst pāris dienas visās ēdienreizēs. Man garšo. Vārīti kartupeļi ilgi stāv ledusskapī, tiem var kaut ko piedomāt klāt, piemēram, žāvētu gaļu.

Atbildēt


--

from: [info]ripp
date: Okt. 6., 2015 - 10:51 pm
#

man gan šķiet, ka taisīt vienam ir baua. var taisīt tieši to, ko gribās un nav jāpavada ilgu laiku sagatavošanas darbos. sagribas ceptus kartupeļus vai kartupeļu pankūkas - nomizo 2 vidējus kartupeļus un gatavs. grib makaronus, izvāra 1/4 paciņas, saliek ar kādu tomātu un zilā siera gabaliņu un ēd.

krāsnī cepti dārzeņi - fiksi nomizo sagriez un aizmirst uz 40 minūtēm.
jau pieminētais kuskuss, var ar mazliet gurķa/tomāta/kazas siera/zaļumiem
pilngraudu makaroni ar tomātiem un jebko, kas garšo
biezzupas
jau pieminētā vistas fileja visdažādākos veidos, fiksi sacept ar ko gribās
vārīti rīsi - sacep ar dārzeņiem un ēd.
jau pieminētā saldēšana ir baigi forši.

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 6., 2015 - 10:52 pm
#

es nez, lai kā es necenstos, man nekad neizdodas pagatavot ne vienu, ne pat tikai divas porcijas. vienmēr ir tā ka diviem cilvēkiem jāēd divreiz. tas ir drausmīgi

Atbildēt | Diskusija


from: [info]malafemmina
date: Okt. 7., 2015 - 01:13 am
#

High five, tikai man tas nešķiet drausmīgi :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Okt. 6., 2015 - 11:18 pm
#

Visas te baigi pavilkušās uz nopietnu gatavošanu, atstāj uz stundiņu, lol. Un ko to stundu darīt, interesanti?

Lai nu kā, pirmkārt, vajag nopirkt alu, jo ar to viss garšo labāk, otrkārt, var ēst desmaizes, pelmeņus, makaronus ar malto gaļu, fiksi uzcept kaut kādus marinētus vistas izstrādājumus, tāpat arī Spilva un Salvest burkās tirgo plovu un vēl šo to vienkārši uzsildāmu, lielākā daļa no tā garšo tīri okei. Vēl ir arī pildītās pankūkas dabūjamas utt utt. Protams, jebkas garšo labāk, ja tam pa virsu uzrīvē sieru.

Nu un ceru, ka tev ir mikrene.

Protams, tas viss izklausās samērā nožēlojami, bet ja padomā, tad arī vientulība ir tieši tāda pati. Aizvadīju tā divus gadus, un zinu, par ko ir runa. Tāpēc bieži labākais risinājums ir garšīgi čipši un vēss alus. ;)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Okt. 7., 2015 - 12:14 am
#

Haha, es ceru, ka tu netēmē uz to, ka es būtu vientuļa. Tā nebūt nav. Tāpēc negribu arī savu ēdienu nožēlojamu. :)

Tur tā štelle, ka visi tie pusfabrikāti un pusgatavie ēdieni man jau ir apnikuši, cik var stumt māgā pelmeņus, pildītās pankūkas un burciņzupas. Gribas kaut ko.. savu, īstu, garšīgu.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]adelise
date: Okt. 7., 2015 - 12:18 am
#

Paldies par tik daudz ieteikumiem, re, ka cilvēki, kuri gatavo tikai sev, nav nemaz tik maz.

Aizmirsu laikam piebilst to, ka man ir kaut kāda psiholoģiska robeža pret uzsildītu/vairākkārtīgi ēdamu ēdienu. Protams, protams, nav jau tā, ka es to neēdu un mikrene tiešām reizēm ir labākais draugs, bet es kaut kā dodu priekšroku pirmreizēji gatavotam ēdienam, nevis atsildītam. Tāpēc mani ne visai sajūsmina tā ideja, ka uztaisi kaut ko un ēd vēl trīs dienas, jēj.
Turklāt, man pilnīgi zosāda uzmetās no domas vien, ka sasaldētu zupu ēstu vēl pēc divām nedēļām. :D
Bet nu tas tā, mani untumi ar kuriem tad jāsadzīvo.

Laikam jau tāda īsta zelta vidusceļa šajā jautājumā nav. Kaut kādas neērtības (piem. viens ēdiens trīs dienas no vietas) jāpiecieš.

Gatavot man patīk, šmorēt un ņemties, bet tur tā lieta, ka sevis dēļ cept, piemēram, sēņu pīrāgu, galīgi nav aršana. Bet klasika makaroni ar sieru jau arī "dedzina kuņģi". Aij. Laikam jāsaražo ātri prāvs bērnu pulciņš, lai ir kam gatavot :)

Bet pavisam noteikti gaidīšu vēl kādus ieteikumus, jo, kā rādās, neesmu vienīgā, kurai tie noder.

Atbildēt | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Okt. 7., 2015 - 04:41 pm
#

Tad vajag nopirlt MAZUS māla vai stikla trauciņus, kuros kaut ko gatavot, tādus kā lielajiem mafiniem. Un gatavo visas zupas no viena maza burkāna, kartupeļa utt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Okt. 7., 2015 - 08:52 am
#

Tajos laikos, kad vajadzēja tikai sevi aprūpēt, klasika bija makaroni. Vai arī griķi ar tušonku. Ja ir saldētava, tad pelmeņi rullz, jo var gan vārīt gan cept. Kartupeļi cepti ar sīpoliem.
Tagad ... ja pusfabrikāti nav šķērslis, tad veikalu plauktos pilns ar visādām gandrīz gatavām zupām. Žēl, ka tās zupas nebija tad, kad dzīvoju viens. Tās zupas arī tagad šad tad ģimenei ņemam, jo ir ātri un garšīgi.

Atbildēt | Diskusija


telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Okt. 7., 2015 - 09:06 am
#

Konservēto pupiņu salāti ar krējumu vai majonēzi un šķiņķi. Lai neliktos baigi smagie, var piegriezt klāt tomātus/gurķus.

No siera salātiem var riktīgi pierīties un sataisīt tieši tik, cik vajag. Ne pārāk liels siera gabals, majonēze, 1 burkāniņš un ķiploks pēc tā, cik atļaujies smirdēt. Ļoti sātīgs paēdiens.

Pelmeņi ar ceptiem šampinjoniem saldajā krējumā.

Rīsu-dārzeņu salāti. (dārzeņi pēc sezonas un vēlmēm)

Makaronu/olīvu/dārzeņu salāti.

Burgeri (nopietni). Bet ja patīk gaļa, nāksies līdzēties ar veikala gatavajām kotletēm vai tām kotletēm, kas jau gatavas un tik sildāmas. Tā kā es neēdu gaļu, kotletes vietā lieku iekšā "fish fingeri" :D Pēc 2 burgeriem nevaru pakustēties. Var paēst, ja taisa mājās burgerus, tiešām.

BURCIŅU ZUPAS. Kas nu sirsniņai labāk tīk - rasoļņiks, soļanka, kāposti, pupiņzupsis. Nulle piepūles un lēti (uz akciju 1 burka zem 1 euro, sanāk 2 porcijas, ja vien neesi galīgi izsalkusi)

Vārītas olas liec klāt dārzeņu salātiem - būs daudz mazāk jāgriež dārzeņi, jo olas dod sāta sajūtu.



Atbildēt | Iepriekšējais


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Okt. 7., 2015 - 10:13 am
#

PS: pēdējā laika superstārs ir tostermaizes (ne baltās) ar kausēto sieru. Kad sīkie atnāk no skolas vai pašiem gribas kaut ko fiksi iekost, tad tas viņiem iet uz urrā - silti, ātri, garšīgi. Un kausētie sieri ir visādu marku un garšu.

Atbildēt | Iepriekšējais


meitene_miglā

from: [info]little_black
date: Okt. 7., 2015 - 12:26 pm
#

saldētie dārzeņi visādās variācijās man iet uz urrā :) bieži gatavoju arī vārītu biešu salātus ar ķiplokiem un mayo(var arī krējumu), ātri, lēti un garšīgi.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Okt. 7., 2015 - 12:42 pm
#

es nedzīvoju viena, bet nupat sāku atklāt paikas saldēšanu. Nu sataisi vairākām porcijām un sasaldē. (man gan maza pieredze, nupat esmu sasaldējusi zupu, pildītos piparu un boloņas mērci, bet neko vēl neesmu saldējusi vaļā :)

(un man ar patīk apēst sieriņu un aizmirst par pusdienām, vienīgi ģimene šo īsti neļauj.

Atbildēt


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Okt. 7., 2015 - 01:00 pm
#

ja man būtu jāgatavo tikai sev un uz vienu ēdienreizi, es iepriekš iepirkto gaļu sagrieztu nelielās ~200g daļās un sasaldētu
attiecīgi gatavošanas reizē būtu jāatsaldē tikai mazs gabaliņš un ar to pagatavo, ko vien sirds kāro

Atbildēt | Diskusija


from: [info]adelise
date: Okt. 7., 2015 - 01:31 pm
#

jā, tā es esmu darījusi :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


soul_embraced

from: [info]soul_embraced
date: Okt. 7., 2015 - 01:40 pm
#

un kāda vaina?

Atbildēt | Iepriekšējais


Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Okt. 7., 2015 - 02:24 pm
#

Man patīk gatavot, un patīk ēdienu arī saldēt (zupas, sautējumus, čili, zinu, ka teici, ka tev tirpas metas, bet iesaku izmēģināt, dažreiz, kad visas pasaules nogurums, ir tik labi, ka vakariņām var uzsildīt mīļāko zupu :D), bet dažreiz gribas "kaut ko siltu" un "maksimāli maz mana ieguldījuma". Pēdējā laika top receptes šādiem mērķiem ir:
1) ātri vārāmās putras (auzu pārslas, piem.), aplej ar vārošu ūdeni, tā lai ūdens mazliet virs pārslām, uzliek šķīvi virsū, un atstāj uz 5min ievilkties. Pēc tam garšai klāt ko nu vēlas, ievārījums vai jogurts, ja galīgs slinkums, ja nav slinkums, tad uz pannas sacepts viens ābols ar brūno cukuru un kanēli.
2) karsta kliju tostermaize apsmērēta ar zemesriekstu sviestu un banānu ripiņām, es sildu cepeškrāsnī, bet mikroviļņos droši vien ātrāk.
3) makaronus viegli uzvārīt maz (it sevišķi, ja ir mazs katliņš), lai garšīgāk pēc tam uz pannas sacepu kopā ar tomātiņiem un jebko citu, ko sirds vēlas (kādu mērci. papriku, kukurūzu u.t.t.)
4) pākšaugi ir perfekti sātam, šis nav siltais ēdiens, bet spināti + tomāti + gurķi + turku zirņi + kaltēti tomāti eļļā (un mazliet eļļa no tomātiem, ar ko visu samaisa) ir mana go to salātu recepte. ja spināti paliek pāri (grūti nopirkt mazos iepakojumos), iemetu saldētavā priekšdienām smūtiju taisīšanai.
5) saldēto dārzeņu mikšļi ir laba lieta, uzsilda uz pannas (vai katlā, ja zupa), pieliek buljona kubiņu, mīļākās garšvielas un gatavs. arī viegli nokontrolēt, cik daudz taisi. vienmēr var pielikt klāt pupiņas (no bundžas), tomātus savā sulā vai ko tamlīdzīgu, ja gribas pamainīt.
6) dārzeņi cepeškrāsnī. nomizo tikai tik, cik vēlies, samet visu krāsnī un ēdiens gatavojas pats, galvenais atkal labas garšvielas, lai nav pliekani, un cept vai nu maisiņā, vai ieklāt cepešpannā cepamo papīru (tad atkrīt mazgāšanas problēmas, izmet maisiņu/papīru ārā un viss).

Principā galvenais vienam gatavojot ir +/- izdomāt ko ēdīsi tuvākajās dienās un censties sakombinēt receptes tā, lai produkti, kas ātri bojājas, ir vairākās receptēs (piem., ja pēc konservētas pupiņas, un vienai reizei vajag tikai 1/2 bundžas gatavo 2 ēdienus, kuros ir pupiņas, lai neizmantotā daļa nav jāmet ārā), bet makaroni, lēcas, rīsi u.tml. var glabāties ilgi, tāpēc tos nav jāēd 2 dienas pēc kārtas, ja negribās.

Tomātmaizēm principā nav ne vainas, ja laba maize, ja vēl apakšā uzsmērē saspaidītu avokado (gatavu, tādu, kas uz tausti mīksts) un uzkaisa garšvielas... :D

Atbildēt


devian

from: [info]devian
date: Okt. 8., 2015 - 09:08 pm
#

ah man patika ēst gatavoju tikai sev! re ku var smelties idejas http://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/meals-one

Atbildēt


from: [info]ludza
date: Okt. 16., 2015 - 03:23 pm
#

piecus gadus nodzīvoju viena, piedevām gadu no tiem Norvēģijā, kur ārpus mājas ēst dārgi, tad nu šedevrus visādus samācījos, no kuriem top veselīgie/ātri mazai porcijai ir sekojoši:
1) bulgurs/kuskuss ar ķirštomātiem, mazajām saldētām garnelēm, drusku baltvīns un zilais siers - ātri, veselīgi, garšo gandrīz franciski, var uztaisīt mazu porciju un neizlietotās sastāvdaļas glabāt ilgi;
2) laša steiks ar kādu vārītu/ceptu kartupeli vai rīsiem - no viena laša steika šķēles sanāk precīzi viena porcija - ļoti viegli rēķināt un arī krietni lētāk kā laša fileja :)
3) vistas fileja gabaliņos, sasautēta katliņā ar vienu sagrieztu burkānu, ķimenēm un saldo krējumu - pietiek vienai vai divām (ja ar rīsiem) ēšanas reizēm;
4) omlete no divām olām, kur saliek iekšā visu. totāla gastronomiskā izvirtība bija ķirštomāti, kazas siers, mazie spinātiņi;
5) dažnedažādi smūtiji, kur sanāk precīzi glāze no 2 augļiem - piemēram, banāns un apelsīns;
6) pasta puttanesca - izklausās smalki, bet ir ārprātīgi ātri. uzvāra 1/4 paciņu makaronu, tikmēr uz pannas sacep vienu ķiploka daivu, kādu ēdamkaroti kaperu un kādas 10 melnās olīves + kādi 2-3 tomāti gabaliņos. sanāk nereāli garšīga mērcīte, kurā liek makaronus iekšā un tad sarīvētu sieru pāri. kaperus un olīves var glabāt ledusskapī diezgan bezgalīgi.

Atbildēt