ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]ludza
date: Okt. 16., 2015 - 03:23 pm
#

piecus gadus nodzīvoju viena, piedevām gadu no tiem Norvēģijā, kur ārpus mājas ēst dārgi, tad nu šedevrus visādus samācījos, no kuriem top veselīgie/ātri mazai porcijai ir sekojoši:
1) bulgurs/kuskuss ar ķirštomātiem, mazajām saldētām garnelēm, drusku baltvīns un zilais siers - ātri, veselīgi, garšo gandrīz franciski, var uztaisīt mazu porciju un neizlietotās sastāvdaļas glabāt ilgi;
2) laša steiks ar kādu vārītu/ceptu kartupeli vai rīsiem - no viena laša steika šķēles sanāk precīzi viena porcija - ļoti viegli rēķināt un arī krietni lētāk kā laša fileja :)
3) vistas fileja gabaliņos, sasautēta katliņā ar vienu sagrieztu burkānu, ķimenēm un saldo krējumu - pietiek vienai vai divām (ja ar rīsiem) ēšanas reizēm;
4) omlete no divām olām, kur saliek iekšā visu. totāla gastronomiskā izvirtība bija ķirštomāti, kazas siers, mazie spinātiņi;
5) dažnedažādi smūtiji, kur sanāk precīzi glāze no 2 augļiem - piemēram, banāns un apelsīns;
6) pasta puttanesca - izklausās smalki, bet ir ārprātīgi ātri. uzvāra 1/4 paciņu makaronu, tikmēr uz pannas sacep vienu ķiploka daivu, kādu ēdamkaroti kaperu un kādas 10 melnās olīves + kādi 2-3 tomāti gabaliņos. sanāk nereāli garšīga mērcīte, kurā liek makaronus iekšā un tad sarīvētu sieru pāri. kaperus un olīves var glabāt ledusskapī diezgan bezgalīgi.

Atbildēt