Okt. 16., 2015 | 03:23 pm
No:: ludza

piecus gadus nodzīvoju viena, piedevām gadu no tiem Norvēģijā, kur ārpus mājas ēst dārgi, tad nu šedevrus visādus samācījos, no kuriem top veselīgie/ātri mazai porcijai ir sekojoši:
1) bulgurs/kuskuss ar ķirštomātiem, mazajām saldētām garnelēm, drusku baltvīns un zilais siers - ātri, veselīgi, garšo gandrīz franciski, var uztaisīt mazu porciju un neizlietotās sastāvdaļas glabāt ilgi;
2) laša steiks ar kādu vārītu/ceptu kartupeli vai rīsiem - no viena laša steika šķēles sanāk precīzi viena porcija - ļoti viegli rēķināt un arī krietni lētāk kā laša fileja :)
3) vistas fileja gabaliņos, sasautēta katliņā ar vienu sagrieztu burkānu, ķimenēm un saldo krējumu - pietiek vienai vai divām (ja ar rīsiem) ēšanas reizēm;
4) omlete no divām olām, kur saliek iekšā visu. totāla gastronomiskā izvirtība bija ķirštomāti, kazas siers, mazie spinātiņi;
5) dažnedažādi smūtiji, kur sanāk precīzi glāze no 2 augļiem - piemēram, banāns un apelsīns;
6) pasta puttanesca - izklausās smalki, bet ir ārprātīgi ātri. uzvāra 1/4 paciņu makaronu, tikmēr uz pannas sacep vienu ķiploka daivu, kādu ēdamkaroti kaperu un kādas 10 melnās olīves + kādi 2-3 tomāti gabaliņos. sanāk nereāli garšīga mērcīte, kurā liek makaronus iekšā un tad sarīvētu sieru pāri. kaperus un olīves var glabāt ledusskapī diezgan bezgalīgi.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: