ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]adelise
date: Okt. 7., 2015 - 12:18 am
#

Paldies par tik daudz ieteikumiem, re, ka cilvēki, kuri gatavo tikai sev, nav nemaz tik maz.

Aizmirsu laikam piebilst to, ka man ir kaut kāda psiholoģiska robeža pret uzsildītu/vairākkārtīgi ēdamu ēdienu. Protams, protams, nav jau tā, ka es to neēdu un mikrene tiešām reizēm ir labākais draugs, bet es kaut kā dodu priekšroku pirmreizēji gatavotam ēdienam, nevis atsildītam. Tāpēc mani ne visai sajūsmina tā ideja, ka uztaisi kaut ko un ēd vēl trīs dienas, jēj.
Turklāt, man pilnīgi zosāda uzmetās no domas vien, ka sasaldētu zupu ēstu vēl pēc divām nedēļām. :D
Bet nu tas tā, mani untumi ar kuriem tad jāsadzīvo.

Laikam jau tāda īsta zelta vidusceļa šajā jautājumā nav. Kaut kādas neērtības (piem. viens ēdiens trīs dienas no vietas) jāpiecieš.

Gatavot man patīk, šmorēt un ņemties, bet tur tā lieta, ka sevis dēļ cept, piemēram, sēņu pīrāgu, galīgi nav aršana. Bet klasika makaroni ar sieru jau arī "dedzina kuņģi". Aij. Laikam jāsaražo ātri prāvs bērnu pulciņš, lai ir kam gatavot :)

Bet pavisam noteikti gaidīšu vēl kādus ieteikumus, jo, kā rādās, neesmu vienīgā, kurai tie noder.

Atbildēt | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Okt. 7., 2015 - 04:41 pm
#

Tad vajag nopirlt MAZUS māla vai stikla trauciņus, kuros kaut ko gatavot, tādus kā lielajiem mafiniem. Un gatavo visas zupas no viena maza burkāna, kartupeļa utt.

Atbildēt | Iepriekšējais