ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

smille

from: [info]smille
date: Okt. 6., 2015 - 10:23 pm
#

Variants ir pārējo pa porcijām sasaldēt. Es tā mēdzu darīt ar zupām, bet amerikāņu internetos ir visai pilns ar receptēm, kuras var kautkādā stadijā sasaldēt. Amerikāņi parasti gatavo visai nedēļai vai mēnesim krājumus, bet mans variants strādātu aptuveni sekojoši - pirmdien uztaisa zupu, atstāj divas porcijas, ko ēst pirmdien un otrdien, pārējo sasaldē pa porcijām. Trešdien taisa ko citu, atkal divas porcijas atsāj, pārējo sasaldē. Pēc laika pa vidam var vilkt ārā to, kas iepriekš sasaldēts. Zupām būtisku kvalitātes kritumu pa pāris nedēļām nenovēroju, no citiem ātri pagatavojamiem ēdieniem saldējusi esmu tikai viltoto zaķi (klaipiņus, kas tikai jāieliek cepeškrāsnī) un dažreiz vistas fileju jau iepriekš sagriežu.

Vēl - putras nevāru, bet apleju, omletes, pelmeņi, puslīdz labi fishfingeri no filejas ir tādi, kas neprasa ilgu gatavošanu un dabonami mazās porcijās.

Atbildēt