ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

telefontubbie

from: [info]telefontubbie
date: Okt. 7., 2015 - 09:06 am
#

Konservēto pupiņu salāti ar krējumu vai majonēzi un šķiņķi. Lai neliktos baigi smagie, var piegriezt klāt tomātus/gurķus.

No siera salātiem var riktīgi pierīties un sataisīt tieši tik, cik vajag. Ne pārāk liels siera gabals, majonēze, 1 burkāniņš un ķiploks pēc tā, cik atļaujies smirdēt. Ļoti sātīgs paēdiens.

Pelmeņi ar ceptiem šampinjoniem saldajā krējumā.

Rīsu-dārzeņu salāti. (dārzeņi pēc sezonas un vēlmēm)

Makaronu/olīvu/dārzeņu salāti.

Burgeri (nopietni). Bet ja patīk gaļa, nāksies līdzēties ar veikala gatavajām kotletēm vai tām kotletēm, kas jau gatavas un tik sildāmas. Tā kā es neēdu gaļu, kotletes vietā lieku iekšā "fish fingeri" :D Pēc 2 burgeriem nevaru pakustēties. Var paēst, ja taisa mājās burgerus, tiešām.

BURCIŅU ZUPAS. Kas nu sirsniņai labāk tīk - rasoļņiks, soļanka, kāposti, pupiņzupsis. Nulle piepūles un lēti (uz akciju 1 burka zem 1 euro, sanāk 2 porcijas, ja vien neesi galīgi izsalkusi)

Vārītas olas liec klāt dārzeņu salātiem - būs daudz mazāk jāgriež dārzeņi, jo olas dod sāta sajūtu.



Atbildēt | Iepriekšējais