ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

Pelēks krauklis

from: [info]far_away
date: Okt. 7., 2015 - 02:24 pm
#

Man patīk gatavot, un patīk ēdienu arī saldēt (zupas, sautējumus, čili, zinu, ka teici, ka tev tirpas metas, bet iesaku izmēģināt, dažreiz, kad visas pasaules nogurums, ir tik labi, ka vakariņām var uzsildīt mīļāko zupu :D), bet dažreiz gribas "kaut ko siltu" un "maksimāli maz mana ieguldījuma". Pēdējā laika top receptes šādiem mērķiem ir:
1) ātri vārāmās putras (auzu pārslas, piem.), aplej ar vārošu ūdeni, tā lai ūdens mazliet virs pārslām, uzliek šķīvi virsū, un atstāj uz 5min ievilkties. Pēc tam garšai klāt ko nu vēlas, ievārījums vai jogurts, ja galīgs slinkums, ja nav slinkums, tad uz pannas sacepts viens ābols ar brūno cukuru un kanēli.
2) karsta kliju tostermaize apsmērēta ar zemesriekstu sviestu un banānu ripiņām, es sildu cepeškrāsnī, bet mikroviļņos droši vien ātrāk.
3) makaronus viegli uzvārīt maz (it sevišķi, ja ir mazs katliņš), lai garšīgāk pēc tam uz pannas sacepu kopā ar tomātiņiem un jebko citu, ko sirds vēlas (kādu mērci. papriku, kukurūzu u.t.t.)
4) pākšaugi ir perfekti sātam, šis nav siltais ēdiens, bet spināti + tomāti + gurķi + turku zirņi + kaltēti tomāti eļļā (un mazliet eļļa no tomātiem, ar ko visu samaisa) ir mana go to salātu recepte. ja spināti paliek pāri (grūti nopirkt mazos iepakojumos), iemetu saldētavā priekšdienām smūtiju taisīšanai.
5) saldēto dārzeņu mikšļi ir laba lieta, uzsilda uz pannas (vai katlā, ja zupa), pieliek buljona kubiņu, mīļākās garšvielas un gatavs. arī viegli nokontrolēt, cik daudz taisi. vienmēr var pielikt klāt pupiņas (no bundžas), tomātus savā sulā vai ko tamlīdzīgu, ja gribas pamainīt.
6) dārzeņi cepeškrāsnī. nomizo tikai tik, cik vēlies, samet visu krāsnī un ēdiens gatavojas pats, galvenais atkal labas garšvielas, lai nav pliekani, un cept vai nu maisiņā, vai ieklāt cepešpannā cepamo papīru (tad atkrīt mazgāšanas problēmas, izmet maisiņu/papīru ārā un viss).

Principā galvenais vienam gatavojot ir +/- izdomāt ko ēdīsi tuvākajās dienās un censties sakombinēt receptes tā, lai produkti, kas ātri bojājas, ir vairākās receptēs (piem., ja pēc konservētas pupiņas, un vienai reizei vajag tikai 1/2 bundžas gatavo 2 ēdienus, kuros ir pupiņas, lai neizmantotā daļa nav jāmet ārā), bet makaroni, lēcas, rīsi u.tml. var glabāties ilgi, tāpēc tos nav jāēd 2 dienas pēc kārtas, ja negribās.

Tomātmaizēm principā nav ne vainas, ja laba maize, ja vēl apakšā uzsmērē saspaidītu avokado (gatavu, tādu, kas uz tausti mīksts) un uzkaisa garšvielas... :D

Atbildēt