ēst gatavošana

« previous entry | next entry »
Okt. 6., 2015 | 09:28 pm
posted by: adelise in pajautaa

Zelta dzīve ir beigusies un vairs nevaru/negribu atļauties katru dienu ieturēt maltītes ārpus mājas, pēc tam, kad pagājušajā nedēļā jutu totālu spēku izsīkumu, sapratu, ka mans plāns neēst ārpus mājas, bet gatavot pašai, ir izgāzies, jo arī mājās neko negatavoju un vairāk vai mazāk pavadu laiku neēdot. Neprasiet kā tas ir iespējams, bet ir. Gribas ēst, negribu gatavot, ātri uzkožu ābolu un aizmirstu tad jau, ka gribējās ēst.
Bet saprotu, ka tā turpināt nevar, man patīk gatavot, bet ir pāris "bet":
1) visbiežāk ēst gatavoju tikai sev
2) es ēdu ļoti mazas porcijas
3) parasti nav laika, lai ilgi rosītos virtuvē
4) man netīk visu nedēļu ēst vienu un to pašu zupu/whatever ko, bet gatavot vienai reizei arī nav aršana

Tāpēc es prasu tiem, kas dzīvo vieni vai gatavo ēst tikai sev - ko jūs gatavojat un kā jūs gatavojat ēst? Priecāšos par ieteikumiem un arī reālām receptēm.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Okt. 6., 2015 - 09:44 pm
#

gatavoju tikai kaut ko vienu, bez piedevām. Ja nopērku, piemēram, 400 gr. vistas fileju, tad tikai to arī pagatavoju. Klāt nav ne kartupelu, ne rīsu, ne kā cita. Tāpat ar zivi. Tik daudz varu apēst vienā reizē un nekas nepaliek pāri. Vai arī taisu tikai salātus, ar fetas sieru, vai tunci, vai mocarellu. Galvenā doma - visu ēst pa vienam:)

Atbildēt | Diskusija


tati

from: [info]tati
date: Okt. 6., 2015 - 10:09 pm
#

wordword!
Ja ēd karpeļus, tad tikai karpeļus. Nevis karpeļus ar salātiem & gaļām. Nav iespējams uztaisīt tik mazu porciju vienai persōnai.
Vēl arī variants - uzcep vistu cepeškrāsnī & tad vienu dienu nojies kā cūka, un no pāri palikušā atdzisušā līķīša vairākas dienas var variēt ar salātiem (tur ar majonēzēm, vai salātlapām u.c.).
Un siermaizes ceptās cepenē. Ar karstu tēju - gluži kā siltais ēdiens ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Okt. 7., 2015 - 04:37 pm
#

Jā, labs variants ir vistas vai cits cepets, vienu dienu to, citā var likt pie pastas, uz maizēm, salātos utt.

Atbildēt | Iepriekšējais