smth
par ceļošanu un pasi 
9th-Jan-2013 09:38 pm
Ja pasažieris ir Šengenas, ES, Eiropas Ekonomiskās Zonas pilsonis, tad var lidot līdz pases pēdējai derīguma dienai.
(kolēģi šodien noskaidroja)
Comments 
9th-Jan-2013 09:54 pm
Lidot kur? Tak ne jau no Dienvidamerikas uz Āfriku, ne tā?
9th-Jan-2013 09:57 pm
Jautājums bija par par pases derīgumu Šengenas valstu ietvaros - vai ir kāds ierobežojums, vai drīkst lidot līdz pases derīguma pēdējai dienai?
9th-Jan-2013 10:09 pm
un ko saka tās valstis, kurās ielido ar pasi, kur rīt beigsies?
-
/sprīdītis neaizlidoja vasarā uz DE pie tēta, jo pase beidzās augusta beigās (viņa Vācu pase) - un noteikumi bija neielidot (LV - nevarētu atgriezties) ar pasi, kurai beigu termiņš mazāks, kā 3 mēneši (tā vismmaz mums toreiz paskaidroja)/
9th-Jan-2013 10:12 pm
Hmmz..es pēdējā reizē uz BRU un atpakaļ lidoju un pasi reāli pārbaudīja tikai iekāpjot lidmašīnā (kopā ar biļeti). Nekur citur neviens neko nepārbaudīja vairs - staigā pa lidostu ar savu biļeti un miers..
9th-Jan-2013 10:20 pm
:) tavs pēdējais uz BRU bija pirms 3 nedēļām :D
Miks neiazlidoja pērnā gada jūnija sākumā ;)
9th-Jan-2013 10:23 pm
:)) Nu, iespējams, ka nākamnedēļ atkal būs BRU... Nevaru saprast-gribu vai negribu braukt :D Ja braukšu, tad atvaļinājums par nedēļu visdrīzāk tiks atlikts.. Ja nebraukšu, tad.. tad nebūšu kaut ko jaunu uzzinājusi..
vvz, kā lābāk..
9th-Jan-2013 10:27 pm
Brauc!
prom no vides, prom no stresa - un tuvāk gardiem saldumiem :DDD
bet nopietni - kas liek tev šaubīties?
ir iespēja izrauties no trulās vides = +
ir iespēja ko jaunu uzzināt, iemācīties = +
ir iespēja atslegt domas, pabūt vienam ar sevi, izbaudīt to = +
ir iespēja nešķūrēt sniegu! (kuru sola ļoti daudz tuvākā laikā) - ++ ;)

tagad pastāsti par mīnusiem ;)
9th-Jan-2013 10:29 pm
Agrs rīts un reiss, gara darba diena un vēls vakars. :D Kā 4:20-4:30 piecelies, tā līdz gandrīz pusnaktij, kamēr atkal tiec mājās atpakaļ :))
Tikai tas ;)
9th-Jan-2013 10:31 pm
bet - Cita vide, Citi cilveki, Cits dienas ritms - āra no rutīnas! ;)
Un NAV sniegs jāšķūrē :D
9th-Jan-2013 10:39 pm
SNIEGS vienalga būs kādu dienu jāšķūrē :D
Bet, ja nopietni, tad šobrīd viss atkarīgs no tā, kā rīt viss beigsies. Ja vadība akceptēs to, ko esam sastrādājuši, tad ir ļoti labi. Tad es varu cerēt, ka visu nokopšu līdz nākamajai ceturtdienai, lai piektdien jau būtu atvaļinājumā. Ja rīt sāk vilkt gumiju, tad (visdrīzāk) būs skaidrs, ka atvaļinājums varēs sākties tikai 25/01. Un ja tā, tad jau brauciens uz BRU neko nekaitēs nākamnedēļ.
Nepatīk man tas, ka boss šodien jau ieminējās, ka es varētu nevis tagad janvārī ņemt, bet feruārī.. Tas man dikti atgādina sarunu vēl jūnijā, kad tika sākumā teikts, ka varēšu paņemt atvaļinājumu septembrī, tad sekoja decembris, tagad janvāris un nu jau tiek minēts februāris.. Un gala rezultātā tas viss beigsies ar to, kā bija iepriekš -boss runā par to, ka tagad vēl šis ir jāizdara, jo steidzami un vēl tas.. Tā manas uz šo brīdi 93 atvaļinājuma dienas (no kurām reāli darba dienās būs 71 diena) tā arī nekad netiks "pakausētas" un gala rezultātā cietīšu jau es pati un mana veselība ;(
Vārdu sakot, šobrīd visu mēģinu darīt tā, lai jau nākampiektdien dotos atvaļinājumā uz 3 nedēļām.
9th-Jan-2013 10:55 pm
"SNIEGS vienalga būs kādu dienu jāšķūrē :D " - līdz nākamrudenim nebūs, ja nākamā dienā, kad atgriezīsies no BRU, izmantosi savu "līdzmaijam" atvaļinājumu un notīsies uz siltam zemēm ;) - nesaprotu, Kā šefs var ietekmēt to, kas likumā noteikts? (es arī gan nesaprotu Kā tā var uzkrāt atvaļinājumus - privātajā sektorā VID ko tādu nepieļauj :( (mega kaitinoši)

komandējums tak neskaitās pie atvaļinājuma? (oder es ko jaucu?)
9th-Jan-2013 11:02 pm
:D un vīrieti ar kaķi atstāšu mājās vienus :D
Ja godīgi, tad šobrīd kaut kā tā neskaidrība ar datumiem pat nedod iespēju īsti saplānot siltās zemes :))) Lai gan apsveru domu paskatīties kādu pēdējā brīža piedāvājumu - a ja nu, kas gana labs patrāpās :)

Par atvaļinājumiem..Zini, ir tā, ka tiklīdz vienu gadu sāc kaut ko atlikt, tā pēc tam ir sniega bumbas efekts. Un 2012.gads vispār sanāca izcils - 3 mēneši uz slimības lapas un.. tikai 2 kalendāra dienas atvaļinājums :>. 2011.gadā laikam kopā biju trīs nedēļas atvaļinājumā.. Un tā nu sanāk, ka šobrīd vēl uzkrājums ir par 2010.gadu.
Var jau būt, ka es arī pati esmu vainīga, jo neuzsitu ar dūri un nepasaku, ka man pienākas un punkts, jo saprotu, ka gala rezultātā jau neviens cits to darbu nedarīs un pašai vien būs jādara. Slodze ir gana liela, tāpēc jau manas slimošanas laikā darbinieki "pabira" kur nu kurais prom, jo vilkt to vezumu nav viegli - atnācu principā uz tukšu kabinetu.
Bet tagad esmu sākusi springt par šo visu. Tāpēc tagad tik ļoti daru visu, lai man nākampiektdien neviens neko nevarētu uzbraukt un pateikt, ka kamēr nebūs tas un šitais izdarīts, tikmēr neiešu atvaļinājumā.

Un vispār - tas, kas ir noticis ar mani, nav pareizi. Un tas ir ļoti slikti, ka tieši man tā ir noticis. Mums būtu bijis jābūt paraugam, kā ir jāievēro tie likumi, ko paši rakstām, bet patiesībā.. esam kauna traips.
9th-Jan-2013 11:12 pm
es vienkārši brīnos, ka kaut ko tādu pieļauj - tik ilga laikā krāt :/
un kāpēc noteikumi tik dažādi? - kāpēc valsts darbinieks to drīkst un kāpēc privuzņēmumos strādājošiem tas nav ļauts?
es 7!!! septiņus gadus (līdz pagajušai vasarai) netiku atvaļinājumos - darbs, nebija kas aizstāj utt. - man Nebija iespēja paņemt tādu, kas pa septiņiem uzkrāts - nebija arī iespēja dabūt izmaksātu :( viss nodzēsies - viss aizmirsts, pati vainīga un priecājies, ka nav dusmu lieta no VID piesieta, ka darbinieks bez brīvdienām strādājis :(((
škrobe riktīga, jo domāju arī esmu pelnījusi - nopelnījusi atpūsties - galugalā tai garajā laikā daudz naudas nodokļos esmu samaksājusi... :( man veselībai ar ļoti noderētu
9th-Jan-2013 11:16 pm
Arī valsts iestādījumā nedrīkst krāt. Ja es pasūdzētos VDI, tad viņiem būtu jānāk un jāsoda mans darba devējs. Bet es nesūdzos, jo..jo negribu raustīt kaķi aiz ūsām un atrauties attiecīgu attieksmi. Es jau tāpat neesmu mīluļu sarakstā, tāpēc lieki kacināt negribu.
Un valsts pārvaldē jau ātrāk var dabūt to vilka pasi - tikko sāc kasīties, tā nostrādā klusais telefons un visur nāksi ar slavu, ka esi "kasīklis".
Vienīgais - nesaprotu, kā tā dzēsts? Nekas nedzēšas. Tas, ka viens tiesas spriedums ir vienā konkrētā lietā, neko vēl nenozīmē. Ar VDI par šo runājām un viņi saka to pašu, ko mēs. Šobrīd arī grozījumos likumā ieliksim, ka nekas nedzēšas - viss paliek (uzkrājas).
9th-Jan-2013 11:02 pm
Un nē - komandējums nav atvaļinājums ;)
9th-Jan-2013 10:33 pm
Jūs droši vien šodien nelasījāt [info]pajautaa, vai ne?
9th-Jan-2013 10:35 pm
mēs šodien tikai tagad nesen Cibai vispār laiku atradām :)
/danke par linku - iesu ka pētīt :)/
9th-Jan-2013 10:43 pm
Man arī reizēm gadās tādas dienas, kad pat Cibai laika nava, bet nu šī nebija tāda diena. :)
9th-Jan-2013 10:45 pm
Vērtīga Diena! ;) :)
9th-Jan-2013 10:52 pm
Nerunā! Diena bija vērtīga un smieklīga :)
Pastaigājot pa dažādām valsts iestādēm ļoti daudz vērtīgu un interesantu novērojumu var uzkrāt :))
9th-Jan-2013 10:41 pm
Nea, nelasīju gan. Kolēģi twitterī pajautāja un saņēma atbildi šodien :)
Es jau darba dienās tikai vakaros un agros rītos pieslēdzos cibulim :( :) Citā laikā sanāk strādāt mellu muti :D
9th-Jan-2013 10:44 pm
Jautājums tāds stipri līdzīgs, varbūt kolēģis izrādās cibiņš?
9th-Jan-2013 10:49 pm
nezinu :))) Bet tas jau arī īpaši neuztrauc ;))
9th-Jan-2013 10:44 pm
mja, palasījos - paldies :)
būtu mēkraķi šito diskusiju jau pavasarī iemetuši - sīks būtu tētis apciemojis :D (pārlasot visu - sapratu, ka ir jēga riskēt - vienā vai otrā valstī gan jau būtu jaunietis :) vienā šim tētis, otrā mamma = abu valstu pases :D - lai kura būtu, jaunu varētu nesāpīgi uztaisīt :()
9th-Jan-2013 10:47 pm
Šādās lietās esmu kļuvis pilnīgs ES fans, tas ir tik ērti, ka nav nekādas baismīgas robežkontroles vai satraukumu par pasēm - ka principā pat ar ID karti var braukāt apkārt. Kur nu vēl vīzas, kas vēl deviņdesmitajos bija vajadzīgas, lai brauktu uz Eiropu...
9th-Jan-2013 10:49 pm
:) NU es umudrījos ES jau labu laiku padzīvot :D un nolāpītās naudas maiņas manā mūžā ar dikti daudz jau bijušas - tai skaita uz EURO - mani nekas nebiedē :) un būtībā atbalstu - sevišķi, kā uzņēmējs :)
9th-Jan-2013 10:52 pm
Es arī domāju, ka tieši uzņēmējiem jau tā vienotā valūta ir lielākais bonuss.
9th-Jan-2013 10:57 pm
ne tikai valūta (kaut gan tā ir viens no būtiskākajiem faktoriem) - darbības "zona" ar :) kaut tagad jau "bez robežām", bet tomēr bieži traucējoši...
9th-Jan-2013 10:51 pm
Par tām robežkontrolēm - tiešām ir tagad krietni, krietni, krietni vieglāk.
Atceros savus pirmos komandējumus, kur katrā lidostā tiku izvaicāta, kāds ir manas ierašānās mērķis..
Laikam jau aizmodīgi izskatījās, ka divdesmit ar astīti vecs zaķis saka, ka brauc uz konferenci vai darba grupu, vai ko citu tamlīdzīgu :D
9th-Jan-2013 10:58 pm
Cik fenomenāli burvīgs vārds: "aizmodīgi"!!!
/(c) Tu - "Laikam jau aizmodīgi izskatījās"/
9th-Jan-2013 11:03 pm
ak.. pirksti,pirkstiņi :) Tā iet, kad nepārlasa to, ko uzraksta! :)
Bet aizmodīgais man patīk!! Galvenais to paturēt prātā un pareizi likt vārdu vietā! :)
9th-Jan-2013 10:59 pm
p.s. īsto domu protams sapratu - bet jaunveidujams ir TIK burvīgs!
9th-Jan-2013 11:04 pm
Tev jau arī labs tikko sanāca - jaunveidujams :D
9th-Jan-2013 11:07 pm
mjā - tas izskatas ir lipīgi :D (tiš prom tu aplipekli!) ;D
9th-Jan-2013 11:10 pm
Es teiktu, ka vienkārši nogurums sāk piezgaties ;) Man jau gribētos iet gulēt, jo šonedēļ katru nakti gulēts pa 4-5 stundām, bet jāsagaida, kamēr maize būs gatava un ņemama ārā no krāsns.
Rīt jārok auto un jābrauc uz korporatīvo pasākumu Baltezerā, līdz ar to svarīgi ir izgulēties, lai vakara brauciens turp un atpakaļ ir mierīgs un labs ;)
9th-Jan-2013 11:14 pm
Saldus jaukā un marš migā!

http://youtu.be/Szj5Hefpy-U
9th-Jan-2013 11:17 pm
Man vēl 6 minūtes un maize gatava! :))
Un Tev arī jaukus un saldus! :)) :*
9th-Jan-2013 11:39 pm
jā nu - svaiga maize pusdivpadsmitos naktī ir neatņemama laba miega sastāvdaļa ;) :P
Saldus murmuli! (es ar krītu no kājām)
This page was loaded Jun 9th 2024, 5:06 pm GMT.