smth
korekcijas ēdienkartē 
6th-Jun-2012 11:11 am
vakar palasīju un secināju, ka es jau tāpat daudz ko neēdu no tā, ko nevajadzētu/neiesaka ēst. ir gan pāris skumjās atklāsmes.. piemēram, piena produkti. saprotu, ka ieteicami ir tikai jogurti, bet man tik ļoti garšo biezpiens un siers, un pie kafijas patīk piešaut pienu. ak, jā - kofeīnam arī nē. olas tik un tā es daudz neēdu - tikai kā piedeva kaut kam, bet arī tas jāpieskata. protams, cukuri, medus, šokolāde, kūkas un maizes no baltajiem miltiem. lai gan baltos miltus es pēdējā laikā aizvien vairāk aizstāju ar pilngraudu miltiem vai smalkiem kukurūzas miltiem. vēl jau ir alternatīva - bezglutēna produkti. rīsi ieteicami tikai brūnie. nekādu konservu, ātro-ēdienu, jāizvairās no pārtikas, kur ir visādi "ēēēē" un, protams, alkohols.
vārdu sakot iesaka ēst dārzeņus, īpaši zaļā krāsā, augļus - sarkanus un zilus, auzu pārslas, jogurtus, zivis, riekstus un sēklas.
vakar jau mājās izsmējāmies, ka vajag divus ledusskapjus mājās. vienā (mazākajā)glabāsim to, ko drīkstu es ēst, bet otrā (lielākā) - tas, kas ir mīļotajam. es paķiķināju un pie sevis nodomāju, ka patiesībā jau ir tā, ka visdrīzāk sanāks, ka viņš agri vai vēlu pieslēgsies manai ēdienkartei, jo principā jau viņam jāēd līdzīgās lietas, lai cukurs nelēkātu :D
Comments 
6th-Jun-2012 11:28 am
kā var dārzeņus un augļus vērtēt pēc krāsas, tam ir arī kāds pamatojums?
6th-Jun-2012 11:36 am
nu par sarkanajām un zilajām ogām man jau agrāk dakteri bija teikuši, ka tās vairāk jāēd, tikai neatceros, kuras vielas dēļ.
bet par zaļajiem - nu, tie ir brokoļi, briseles kāposti, kabači, gurķi, pētersīļi un selerijas (arī visas saknes) utt. Tas viss ir lai līdzsvarotu hormonu līmeni.
6th-Jun-2012 11:40 am
6th-Jun-2012 11:48 am
mjā.. rakstiņš interesants. ir par ko padomāt..
saldos jogurtus, kuros ir cukuri un ciete, un "ēēēē", un krāsvielas, es jau tagad reti lietoju. negaršo tā cietes piedeva.
baltie gan man labi iet pie sirds - ieberu pašgatavoto musli un mmmm...sāta sajūta uz 4 stundām. īpaši patīk mammas gatavotais jogurts. kad aizbraucu uz laukiem, tad mamma uztaisa man pāris litrus jogurta no svaigā piena.
bet vispār... piena produkti laikam šobrīd tiešām ir tas, no kā būs visgrūtāk atteikties pavisam. :(
6th-Jun-2012 09:52 pm
a kas Tev kkāda laktozes nepanesamība vai kā?
6th-Jun-2012 09:53 pm
nea. jāizvairās no produktiem, kas provocē sāpes + produkti, kuros ir noteiktas vielas
6th-Jun-2012 12:42 pm
a nafig tad dzīvot!?! ;)
6th-Jun-2012 12:49 pm
:D nē, nu lielākoties jau es esmu augļu un dārzeņu ēdājs, tā ka šie ierobežojumi mani īpaši neuztrauc. sāpe laikam tiešām ir tiekai par tiem piena produktiem. :)
bet ko tad tu nedarīsi veselības labad? labāk nedaudz ierobežot, bet ar augstāku veselības kvalitāti, nekā ēst ko gribas un tad sūdzēties, ka nav labi. :)
jebkurā gadījumā pieturos pie principa - jebkura pārmērība ir kaitīga - gan ēšana, gan kaut kā neēšana. pieņemu, ka ar nazi neko nost negriezīšu - vnk samazināšu daudzumu un paskatīšos, kā būs.
turklāt tiešām piederu vairāk tai cilvēku kategorijai, kuri ēd, lai dzīvotu, nevis dzīvo, lai ēstu.
This page was loaded Apr 19th 2024, 7:34 pm GMT.