smth
un atkal pirmdiena 
12th-Feb-2018 09:37 pm
0212

Lai arī vakar nolīdu diezgan laicīgi gulēt, pat nenoskatījos filmu par ātrajiem igauņu puišiem, lai gan šķita pietiekami interesanta. Nogurums pa nedēļas nogali tomēr bija iekrājies, tāpēc bija labs, ilgs, dziļš un nepārtraukts miegs. Šobrīd esmu apsolījusi sev gulēt pēc iespējas normālāk - tomēr aizkasīties gulēt pirms 23. Zombijot nav nekāda jēga un labuma arī nav nekāda.
Lai arī piecēlos laicīgi, tomēr nespēju izkasīties savlaicīgi no mājām. Pat īsti nesapratu, kā laiks izkusa. Es vienmēr smejos, ka tajos rītos, kad jānes ārā miskaste, es vienmēr lēnāk sapošos iziešanai. :D
Darbā šodien kaut kā lēnām ieskrējāmies. Ilgu brīdi nebijām visi tikušies, tāpēc sanāca vairāk pārrunāt dažādas lietas, gan notikušās, gan to, ko plānojam. Tiesa, negatīvais ir tas, ka Līga un boss abi pusslimi. Ceru, ka tomēr viņi mani neaplipinās, ka mana imūnsistēma tomēr tiks galā ar kolēģu pārnēsāto vīrusu.
Dienas prieks, kā jau parasti pirmdienās - zaļumi. Atkal kastīte kaķim, vairākas kastītes mums pašiem. Joprojām mani iemīļotākie zaļumi ir rozā redīsi, brokoļi un rukola. Ik pa brīdim gan paņemu arī kaut ko citu, tomēr regulāri atgriežos pie šī komplekta. Šodien pagaršoju gurķu mētru. Nav slikti, izteikti garšo pēc gurķu mizām. Iespējams, ka kādu reizi paņemšu, kad kārosies gurķzaļums. ;)) Bet vispār, kopš ziemā esam sākuši aktīvi audzēt sīpollokus, kāre pēc zaļuma vairs nav tik baisa. Kādreiz pirmos ziemas sīpolus noēdām pa tīro un ar nepacietību gaidījām nākamos, bet tagad pavasarī jau rāmāk spējam skatīties uz zaļumiem, jo visu ziemu regulāri ir loki. :)
Arī ar pulveriem sāku vairāk eksperimentēt. Melleņu pulveris jau ir mana ikdiena. Saprotu, ka šovasar būs jānopērk mellenes lielā daudzumā, lai katru rītu būtu brokastīs ko pie mušļa likt klāt. Tomātu, biešu pulveris jau arī ir iekarojuši savu vietu - zupās vienkārši ideāli. Ar gaileņu pulveri man ir īpatnējas attiecības - it kā ir gards, bet tomēr lietoju reti. Tagad nolēmu pamēģināt zāļu pulverus - nātru un pieneņu. Ceru, ka ar kefīru būs gardi. :)
Pēc darba, atnākusi mājās, ķēros pie šmorēšanas, jo vakar vakarā neko vairs negribējās gatavot. Šodien gan kāpostus sasautēju, gan buljonu uzvārīju, lai zupu varētu uzvārīt. Kad mājās smaržo ēdiens, tad ir mājīgāka sajūta. ;)
Bet Puša un Triša piepilda māju ar prieku. :) Šodien bija pirmā reize, kad redzēju, ka Triša ierāda Pušai vietu. Sakāvās abas - viss bija pa īstam - ar rūkšanu, pieglaustām ausīm un nemierīgu asti. Tiesa, kautiņš ilga pāris minūtes tikai. Pasmējāmies, ka Trišai vienkārši gribējās pārliecināties, ka viņa joprojām ir alfa. :D Puša jau tikai kažoka dēļ izskatās lielāka, ja noskūtu, tad tāds žurkulēns vien būtu.
Abi norunājām, ka labi vien bija, ka paņēmām abas, jo katra ir savādāka. Labi, ka abas vēlas komunicēt ar cilvēku. Toties ēdiena ziņā abas ir interesantas. Puša ēda gandrīz visu, ko piedāvā, Triša ir izvēlīgāka, bet abas krietni labprātāk ēd sauso barību nekā konservus. Tiesa, joprojām ekperimentējam ar papildus lietām - esam devuši gan gaļu, gan lasi, gan biezpienu, gan olu. Ēda visu :). Foršas viņas ir, labi, ka viņas abas ir. Jā, vēl ik pa brīdim uznāk skumja par Duksi, bet prieka šobrīd mūsu mājās ir krietni vairāk. :)
Comments 
13th-Feb-2018 09:58 pm
šovakar pa TV1 būs igauņi - filmas atkārtojums (ja ir iespējams, uzliec TV ieraksta iespēju, rīt noskatīsies ;) )

https://tv.lattelecom.lv/raidijumi/interaktivie/ltv1/atrie_igaunu_puisi_komedija_atkartojums_6517326778821

Klau - cik tev skaitās ilgais, dziļais, pareizais miegs? cik ilgi jams pēc kārtas?
(man te var sagadīties, ka migs dziļais gandrīs 3h (man daudz), bet sadalījies sešās stundās piem., katra daļa ap 10 minūtēm - pilnīgs murgs... (tas man ikdienā tāds stulbs miegs - jēga nekāda) )
13th-Feb-2018 10:22 pm
Igauņus tiešām ierakstā gribu noskatīties, jo sākums patika. :)) Būs jāielien arhīvā! :) Vispār pēdējā laikā daudz labu filmu ltv sāk parādīties! :)

Par miegu.. Man visādi ir. Piemēram, vakarnakt dziļais miegs 1 stunda 52 minūtes no kopējām 6 stundām un 46 minūtēm. Pašā sākumā veselu stundu dziļā miegā nogulēju, bet tad pa nakti vēl ir bijuši trīs īsāki posmi. Ir naktis, kur viss tā skaisti pa posmiem ir vienādi sadalījies, ir naktis, kad ir viens, divi garāki dziļie gabali. Esmu secinājusi gan vienu lietu, ka tad, kad dziļais miegs ir zem divām stundām, tad jūtu, ka esmu ne cepts, ne vārīts.
Vispār kaut kur lasīju, ka pilnais miega cikls ir pusotra stunda. Līdz ar to, ja guli sešas stundas, tad sanāk ka noguli četrus ciklus.
13th-Feb-2018 10:30 pm
es laikam ne tā izteicos/uzrakstīju - igauņi būs šovakar, 23:45 pa LTV1 - baigi vēlu, tapēc teicu: ja tev ir iespēja ierakstīt (man mājā prasts tvdekoderīts, bet viņam var iespraust usb un iestatījumos varu uzštellēt lai ierakta, ko velos, ja pati neesmu klāt vai jau baigi vēls - vecmodīga, arhaiska sistēma (tagad jau kruta - paši TV netos dzīvo un izklaidējas, man pa vecai modei :D ) - bet immerhin - variants, lai redzētu igauņu zēnus no 80ijaiem ;) (es skatījos un aizmigu vidū kaut kur, pārgurums bija :D )

-
par miegu - man reali škrobe un tā ar jūtos, ja dziļais ir ik pa pusstundai, ikreizi pa kādām 15-20min - nu kas tur dziļš :( saraustīts beigās vien ir, ja sadala uz manām iknakts 6-7(max) stundām un dziļais kopā ap 1.5h - kaut kas nav ok :( gan jau par vēlu gulēt, iespējams daudz ūdens pirms nakts (jā man tāds niķis - ļoti daudz dzeru ūdeni, naktī ar - tas esot slikti) - keine Ahnung, bet ar šadu ritmu nejūtu, ka tas būtu pareizi :(
13th-Feb-2018 10:34 pm
A mums pa smalko tv - nedēļu varam skatīties raidījumus arhīvā, tiesa gan ne visus kanālus, bet nu ltv var! :)

Bet par miegu - nu, jā tādā režīmā varētu būt "ne cepts, ne vārīts". Es tieši otrādi, uz nakti nedzeru, nepatīk naktī mosties :D .
Pavēro vēl, kas notiek. Varbūt var lavandu uz nakti pazieķēt, kādu miera/vakara tēju iedzert.
13th-Feb-2018 10:55 pm
nu LTV7 (man par nelaimi - atklāju vells) ir bezmaksas programma TV un attiecīgi par brīvu arī neta var skatīt - ta man fonā visu laiku visss,kas ar olimpiādi saistīts :D (paralēli ar netu livetickeriem, statistikas tabulām utt. )

(neesmu riktīgs, to atsīztu, lūdzu iekaustiet klusiņām :D )

-
man prasās uz nakti padzerties daudz :( un naktī, pa miegam, automātiski, litriem varētu izmalkot, regulēju, ka nolieku tuik vienu pudeli un tā, ka līdz tai jāstiepjas - bet jā - naktī puslitrs līdz litram :( tas esot ļoti slikti :(
(pa dienu arī ūdeni malkoju - vismaz 2l dienā - ūdens man visur pa rokai)

p.s. laba deva baldriāņu, krūze miega tējas (lavandu neciešu īsti, bet ir citi zieķi - diezgan regulāri), smaržkociņi utt. - nekādā jēgā: galva, pleci savilkti tā, ka šķiet sprāgs :( (magniju dzeru, lai muskuļi atslābst, bet efekts mazpietiekams... keine ahnung kas u kāpēc :( un tā jau gadus divarpus vismaz - pati mani redzēji: pēc skata zombijs staigājošs (ļoti apaļš zombijs gan :D ) :) aij )
14th-Feb-2018 09:08 am
Hmm.. savilkumiem derētu laikam masāža. Varbūt ūdeņi arī atslābinātu?

Par zombiju sasmējos, jo uzreiz vizualizēju. :))
13th-Feb-2018 10:31 pm
par tiem cikliem būs jāpameklē, jāpalasās - paldies :*
13th-Feb-2018 10:33 pm
p.p.s. būs japaskatās statistika, kaut kā neatceros, ka man dziļais būtu virs 2h - bet uz pusotru varētu vilkt - katrā ziņā, kad tie dziļie tik divi, bet dziļi un ilgāki, jūtos no rīta labāk, kā tas patslaiks, kas divos, samētāts pa 10x un kopēji daudz ilgākā miegalaikā...
13th-Feb-2018 10:36 pm
Nu, man ilgākais bijis virs trīs stundām. Bet tas ir tad, kad savlaicīgi aizeju gulēt un guļu līdz ūkai - bez modinātāja.
Turklāt arī es pati reizēm nesaprotu, kāpēc atsevišķās naktīs pat stundu nevaru savākt dziļo miegu, lai gan nekas netraucēja..
13th-Feb-2018 10:57 pm
esmu piespiedusi sevi līdz ūkai pat 7as/8as h gulēt - mega daudz un ilgi, esmu piespiedusi atrubīties sevi ap 11iem aš vakarā - ir labāk, ja agrāk aizeju, noteikti ir labāk (pat, ja neguļķ ilgi), bet kopumā - bardaks :(
13th-Feb-2018 11:02 pm
pirms pāris nedēļām, kad apslimusi biju (bet ne tad, kad reāli 38.8 bija, bet tad, kad jau labak tapa) - es tak nogulēju pat vienu nakti 8h ar asti :) bet dziļais miegs bija nepilnas 2h - tas pats sadalīds uz gandrīz desmit reizem) - lūk tad reāla škrobe bija, jo jēga ta nekāda :( tas halbwach modus bija ap četrām h (sadalītā veidā protams) :( un vieglais tik ap pusotru... nu kas tas par čortu nu ?
14th-Feb-2018 09:06 am
Nezinu :( Varbūt ir jāpavēro vēl, kas notiek ilgākā termiņā?
This page was loaded Apr 24th 2024, 8:34 pm GMT.