smth
par 100 gudrajām galvām 
4th-Oct-2014 08:58 pm
Balsoju par mazāko ļaunumu.
Nav jau cienīgi viņi saņemt manu balsi un uzticēšanos, bet.. labāk ir zināms ļaunums.
Comments 
4th-Oct-2014 09:02 pm
Ja partiju vēlēšanu sarakstos būtu minēts deputātu kandidātu svars, tad gan, a tā....
4th-Oct-2014 09:06 pm
O, to varētu ierosināt! :) Tas būtu interesants pavērsiens vēlēšanu sistēmā. )
5th-Oct-2014 04:39 am
Ok, es te tagad esmu piedzērusies, bet, nu, tomēr, pajautāšu Tev, kā juridiski (un, principā, arī kaut kā tur politiski) gudram cilvēkam: nu kāpēc ir jābalso par kaut kādiem tur mazākajiem ļaunumiem?
Es vispār nesaprotu, kāpēc ir tā piecu procentu barjera un nav trīssimtdeviņas partijas, no kurām tiek tās simts "gudrās galvas", no kurām varbūt viena pārstāv arī manas intereses, varbūt vismaz 10% manu interešu? Ok, tas nav īsti jautājums Tev, nu, tas, par tiem pieceim procentiem (pjanijs bazars), bet man tiešām "sāp", ka nekad, kopš es vēlēju, man tuvākās partijas (vai partiju pārstāvji) nekad nedobon savus biedrus valdībā (izņemot šogad), un es jūtos tā, ka valstij mans viedoklis un izvēles ir vairāk kā vienaldzīgs. Jo jau pēc noklusējuma ir jābalso par kādu ni "lielajiem", citādi mana "balss" "tiks sadalīta" "lielajiem" "enīvej".
ok, "nevermaind", dzērums.
5th-Oct-2014 08:37 am
ja PATIEŠAM IR interese, palasi/pameklē info, kā gāja ar tām sīkpartijām pašās pirmajās Saeimās - vēl pirms Otrā pasaules kara.
A par atsevišķiem partiju pārstājiem - man patiesībā šausmīgi skumji, ka cilvēki vēl 21.gs ir tik naivi, ka iedomājas, ka viens(!!!!) cilvēks var tiešām nākt un kaut ko izmainīt/pārstāvēt kādas nebūt intereses.

A kāpēc valdību veido (un ministrijas sasdala) tā kā veido - nevis, piemēram, tiešām mēģina atrast labākos speciālistus no visām partijām (vai pat nesaistītiem ar partijām cilvēkiem), jo nu laikam jau tomēr visiem ir kaut kādas slēptas intereses apakšā un savas partijas cilvēkus vajadzīgie cilvēki un sponsori, kam tās intereses kādas ir, var ietekmēt savā virzienām. Tieši tāpēc imho nepiedzīvot tādu brīnumu, ka, piemēram, ieliktu valdībā kādu cilvēku no Saskaņas vai sīkpartijas (pat, ja viņš būtu vislabākais speciālists un spējīgs vislabāk vadīt to ministriju). Vnk valdības izveidei pietiek ar tām dažām lielajām partijām un nav viņu interesēs ņemt valdībā kaut kādus citus, kuriem atdot sev interesējošos ministru krēslus (jo tad tak vairs nevarēs paši neko ietekmēt). Attiecīgi mazie pat, ja tiek iekšā Saeimā, var sēdēt opozīcijā un principā noderēt tikai tajos balsojumos, kur vajadzīgs vairāk kā 50%+1 balsu.. :D
//sorrī - aizrāvos .. :D
This page was loaded May 1st 2024, 4:25 pm GMT.