Tante kādreiz cepa gardu kūku, kuras sastāvā bija arī biezpiens. Kūkas īpatnība - cepot, tai virspusē parādījās tāda kā dzintara lāsītes. Kūka man ārkārtīgi garšoja, bet.. receptīti es toreiz nepaņēmu.. Tagad uznāca nostaļģija, ir biezpiens un līdz ar to gribētos tādu uzcept, bet.. receptītes ta nav. :( Kādam nav aizķēries kūkas nosaukums, recepte? :)
Domaaju, ka treshdien uzcepshu, ja nekas nenobruks. Un to, ka tieshaam esi mekleeshanas meistars es jau sen zinu! Turklaat viens no vislabaakajiem! :-)
hehe - kāds tur meistars - vienkārši meklēju parasti daudz starp bildēm (piem. šoreiz - kam lasīt visas receptes - jāskata bildes, vai nav kas līdzīgs un tad jau jāpielāgojas) ;) un atslēgvārdus kombinēju reizem tādus, ka pārsmieties, daļēji arī vāciskus - bet kaut kā darbojas :) - Lai forša trešdiena - šitas tiešām inčīgi, kā viņas (pērlītes) "uzpeld" augšā jau pēc ilga laika... kruta ķīmijfizika :)
Vot meklēšanu caur bildēm nekad neesmu mēģinājusi. :) Izskatās, ka tā ir krietni efektīvāka. :D Valodas arī miksēju ja vienā valodā nav, tad meklēju otrajā un trešajā, un ceturtajā ;)) Bet nu vienalga, laikam rokas īsti taisnas man nav. :) Vai arī meklēšanas pieredze ir mazāka. Parasti vairāk sanāk meklēt kādas lietas saistībā ar darbu, tāpēc attiecībā uz to man ir drīzāk taisnākas rokas. :))
Bet, par kūku runājot.. es savulaik tajā ārprātā iemīlējos! :) Tik garšīga, gaisīga... mmmm... :) Jau šobrīd nepacietībā tirinos! :D
nu dokumentus es ar bildēm gan nemeklētu, bet recepti - sevišķi tik specifisku, kur zinams tika, kā jāizskatās ēdienam un tikai viena sastāvdaļa - ātrāk un operatīvāk sanāca caur bildēm ;)
p.s. starp citu - jau no sākuma nojausma bija pareiza - tas ir slavenā Käsekuchen variants :) (lai tas Käse nemaldina - kaut sauc to par siera kūku, tur tiek pievienots biezpiens - konkrētāk vācu Quark - tas ir kā smalki samalts biezpiens, kā sablendēts, krēmīgs biezpiens)...
http://dievietei.lv/show/408/biezpi