smth
jautājums visgudrajiem 
28th-Apr-2014 11:30 pm
Tante kādreiz cepa gardu kūku, kuras sastāvā bija arī biezpiens. Kūkas īpatnība - cepot, tai virspusē parādījās tāda kā dzintara lāsītes.
Kūka man ārkārtīgi garšoja, bet.. receptīti es toreiz nepaņēmu..
Tagad uznāca nostaļģija, ir biezpiens un līdz ar to gribētos tādu uzcept, bet.. receptītes ta nav. :(
Kādam nav aizķēries kūkas nosaukums, recepte? :)
Comments 
28th-Apr-2014 11:38 pm
es protams no saldumiem saprotu tikpat daudz, cik cūka no baleta, bet - vai tas nav kas līdzīgs vācu Käsekuchen? (mit Quark)

tjip kas tāds vai tml. (bildes kvalitate štruntīga - uz ātru roku piemeklēta)
http://images.gutefrage.net/media/fragen-antworten/bilder/23859176/0_big.jpg
28th-Apr-2014 11:41 pm
Ja godiigi- nezinu:-(. Atceros tikai taas laasiites, kas uz kuukas virsmas paraadiijaas... :-( :-)
28th-Apr-2014 11:43 pm
Tantei noteikti vairs pajautat nevar? varbūt vismaz mammai?
vrbūt vismaz nosaukumu atminēsies?
jeb tev vajag tagad un tulīt un 23:43 cepsi biezpienkūku?
28th-Apr-2014 11:47 pm
Ja mamma ceptu taadu, tad jau te nechiiksteetu :-D.
Lai arii kuuku gribas tagad, bet tagad jau nu noteikti necepshu, riit tak pie daljas no 100 gudrajaam galvaam jaaiet un laikam arii pie Laimdotas. :-D Taa ka shoreiz miegs svariigaaks par kuukaam. :-D
28th-Apr-2014 11:52 pm
Nu tagad jau tikai cepshanas vaina! :-)
28th-Apr-2014 11:50 pm
Ak, dies! Ir iistaa!!!!!!!
Leo, Tu tak atkal padariiji mani laimiigu!!!!!!! :-D
Toties es saprotu, ka mekleet neprotu-rocinjas liiks!!!!
28th-Apr-2014 11:52 pm
toties es cept neprotu, kur nu vel saldumus novērtēt ;)
toties samaklēt man kaut kā parasti sanāk :D

Lai labi garšo, gaidīšu bildes, kā izdevās :)
28th-Apr-2014 11:54 pm
Domaaju, ka treshdien uzcepshu, ja nekas nenobruks.
Un to, ka tieshaam esi mekleeshanas meistars es jau sen zinu! Turklaat viens no vislabaakajiem! :-)
28th-Apr-2014 11:59 pm
hehe - kāds tur meistars - vienkārši meklēju parasti daudz starp bildēm (piem. šoreiz - kam lasīt visas receptes - jāskata bildes, vai nav kas līdzīgs un tad jau jāpielāgojas) ;) un atslēgvārdus kombinēju reizem tādus, ka pārsmieties, daļēji arī vāciskus - bet kaut kā darbojas :)
-
Lai forša trešdiena - šitas tiešām inčīgi, kā viņas (pērlītes) "uzpeld" augšā jau pēc ilga laika... kruta ķīmijfizika :)
29th-Apr-2014 08:49 am
Vot meklēšanu caur bildēm nekad neesmu mēģinājusi. :) Izskatās, ka tā ir krietni efektīvāka. :D
Valodas arī miksēju ja vienā valodā nav, tad meklēju otrajā un trešajā, un ceturtajā ;)) Bet nu vienalga, laikam rokas īsti taisnas man nav. :) Vai arī meklēšanas pieredze ir mazāka. Parasti vairāk sanāk meklēt kādas lietas saistībā ar darbu, tāpēc attiecībā uz to man ir drīzāk taisnākas rokas. :))

Bet, par kūku runājot.. es savulaik tajā ārprātā iemīlējos! :) Tik garšīga, gaisīga... mmmm... :) Jau šobrīd nepacietībā tirinos! :D
29th-Apr-2014 02:01 pm
nu dokumentus es ar bildēm gan nemeklētu, bet recepti - sevišķi tik specifisku, kur zinams tika, kā jāizskatās ēdienam un tikai viena sastāvdaļa - ātrāk un operatīvāk sanāca caur bildēm ;)
29th-Apr-2014 12:03 am
p.s. starp citu - jau no sākuma nojausma bija pareiza - tas ir slavenā Käsekuchen variants :) (lai tas Käse nemaldina - kaut sauc to par siera kūku, tur tiek pievienots biezpiens - konkrētāk vācu Quark - tas ir kā smalki samalts biezpiens, kā sablendēts, krēmīgs biezpiens)...

Asarukūka

http://www.chefkoch.de/rezepte/1255131230975627/Traenenkuchen-der-beste-Kaesekuchen-der-Welt.html
29th-Apr-2014 08:50 am
šis būs mans sauklis attiecībā uz kūku:
Tränenkuchen - der beste Käsekuchen der Welt!

P.S. Labrīt! :)
29th-Apr-2014 02:01 pm
heh :D
'bdien jau :)
29th-Apr-2014 11:26 am
Tagad man arī tādu vajag!!
29th-Apr-2014 02:02 pm
lai izdodas garda :)
This page was loaded May 2nd 2024, 3:04 pm GMT.