Kabači vēl joprojām ir. Doma ir uztaisīt kabaču ikrus. Nu, ko cīņubiedri un biedrenes. Kādam nav izcila kabaču ikru recepte pie rokas, kas pārbaudīta gadu gadiem? :D
nezinu kā taisa citi. es parasti, kad nokaitina kabaču kalni un svaigā stumšana iekšā. sagriežu tos lielos daudzumos lielā katlā un ar nedaudz ūdens sāku vārīt ( tiešām tikai, lai nepiedeg apakša). Tikmēr sagriežu daudz daud daudz sīpolus, cik nu var izturēt. tos apcepu un metu klāt. tad apcepu sarīvētus uz rupjās rīves burkānus. tad piemetu sagrieztu papriku, lai jautrāk. garšvielām sāli, drusku asumiņam piparus dažādus. un kad viss sāk izskatīties pēc kaut kā šķidra kopēja. ielieku tomātu pastu. tad kad tas viss uzburbulē, salieku tīrās burciņās. tā, kā man ļoti nepatīk karsēt burkas, tad es lieku karstu uzburulējušu un vākoju aši ciet un gaidu, kad atdziest un lieku ledusskapī uz ilgāku stāvēšanu. ziemā līdz šim kaut kā pamanās izlietoties. vai zupā iemetās, vai kādā sautējumā, vai tā pat pie kartupeļiem salātveidā.
mums ir šāda 2kg kabaču 2 saldie pipari 1 liels sīpols 1/2 galviņa liela ģiploka 2 asie čilli pipari sāls 50 g etiķis 100 g cukurs 250 g 150 ml eļļa 10 g tomātu pasta eļļa + sīpols + ķiploks (viss smalki sakapāts)sasutinās + smalki sagriezta paprika, mazliet pakarsē + garšvielas. Maisot karsē līdz sagājis mērcē, tad liek klāt uz rupjas rīves sarīvētus kabačus un vāra 30 min. Lej karstās burkās un vāko ciet.
un kad viss sāk izskatīties pēc kaut kā šķidra kopēja. ielieku tomātu pastu. tad kad tas viss uzburbulē, salieku tīrās burciņās. tā, kā man ļoti nepatīk karsēt burkas, tad es lieku karstu uzburulējušu un vākoju aši ciet un gaidu, kad atdziest un lieku ledusskapī uz ilgāku stāvēšanu. ziemā līdz šim kaut kā pamanās izlietoties. vai zupā iemetās, vai kādā sautējumā, vai tā pat pie kartupeļiem salātveidā.