smth
trešā adventa svētdiena 
16th-Dec-2012 08:08 pm
Diena lielākoties pavadīta pie plīts, krāsns utt. Mamma sakūdīja mājās uzcept to, ko sauc par utoplenniki. Mammas pirms tēta jubilejas ceptie, tika apēsti viens un divi. Tagad pati mājas uzcepu vienu pilno porciju. Šogad man kaut kā ar piparkūku cepšanu nesokas pārāk labi - kaut kā negribas šogad to darīt, jo laikam īsti to svētku sajūtu neesmu noķērusi. It kā jau daudzi atribūti gan darbā, gan mājās ir, bet.. iekšā nav. Tomēr ceru, ka atnāks.
Eh... nākamā nedēļa..Pēdējā pirms svētkiem. Un ārkārtīgi traka. Daudz, daudz, daudz viskautkā. Pat nezinu, kas no visa tā, kas paredzēts nākamnedēļ, visvairāk uztrauc. Ai, jādzen prom darba par darbu, jo šodien vēl ir brīvdiena. Vēl dažas stundas ir manā rīcībā, lai galvu atpūtinātu no visa.
Bet vispār - kopumā ņemot, gana labas brīvdienas sanāca.
Comments 
16th-Dec-2012 08:18 pm
man tieši pretēji - nez no kuriens esmu noķērusi zsvētku sajūtu, tik tā visa skriešana, nekam tāpat nav laika sagatavoties, tāpēc negatavojos nekam.
šodien vnk izrrulēju piparkūku mīklu un saliku uz pannas (jo šī bija pārāk drupena, un negribējās čakarēties) :D Sanāca tādi robaini kontinenti :)))
16th-Dec-2012 08:20 pm
Man ledusskapī kāds kilograms - divi piparkūku mīklas stāv un gaida savu brīdi :D Baidos, ka tas atnāks kādā darba dienas vakarā un es varēšu ņemties līdz pusnaktij :D
16th-Dec-2012 08:40 pm
kāda ir recepte tiem utoplennikiem?
16th-Dec-2012 10:32 pm
6 glāzes miltu
4 olas
500 gr sviesta vai margarīna
1/2 glāzes piena
100 gr rauga

Rauju sajauc ar pienu un cukuru un ļauj sākt augt. Miltus izsijā uz galda, un klāt sāk rīvēt aukstu sviestu vai margarīnu, vienlaikus maisot ar nazīšiem. Tā kapā miltus ar sviestu, kamēr sāk veidoties putraimveidīga masa. Bļodiņā viegli sakuļ olas. Miltu masā uztaisa bedrīti un izlej olas un arī raugu. Visu ātri samīca. Tad marlītē mīklas "galvu" iesien un ieliek katlā ar aukstu ūdeni. Sākumā mīkla noslīks, bet pēc laiciņa tās uzpeldēs (tāpēc arī sauc par utoplennikiem :) ). Kad uzpeldējusi, tad uzliek uz caurdura, lai notek liekais ūdens un uz brīdi ieliek ledusskapī atdzist un atpūsties.
Pēc tam ņem pa daļām un rullē plānu. Pasmērē ar olu, uzber cukuru, magones un sagriež kvadrātiņos, lai var sarullēt tos mazos gabaliņus no vienas malas un augšā izskatītos kā sarullēts rullītis, kura viena mala nav noslēpta.. Nemāku tā pastāstīt - laikam būs jāuztaisa bilde :D Pa vidu vēl var ietīt marmelādi, lai ir saldāk, vai ābolu, vai kādu citu ogu, lai ir sulīgāk. Apsmērē ar olu un šauj iekšā krāsnī.
Un tad ēd ar gardu muti :D
16th-Dec-2012 10:37 pm
Recepte no bērnu grāmatas ;)
16th-Dec-2012 10:39 pm
Tiešām? :D
16th-Dec-2012 10:45 pm
Ja nekļūdos, tad šeit bija publiceta: "40 meklētāji" S. Goļicins. Nekur citur neesmu redzējis recepti, kur mīkla ir "jāslīcina" :)
16th-Dec-2012 11:01 pm
Nu, mūsu mājās šo cep jau vismaz tik ilgi, cik es sevi atceros :) No kurienes pie mammas šī recepte atnākusi - pat nezinu :)) Vajadzēs pajautāt ;))
16th-Dec-2012 11:03 pm
vajadzēs palasīt! :)
16th-Dec-2012 11:05 pm
Магдалина Харитоновна села писать под диктовку Номера Пятого рецепт «утопленника».
Вот этот рецепт: три стакана белом муки и 200 граммов сливочного масла смешиваются, затем рубятся ножом, затем кладут одно яйцо, полпалочки дрожжей и полстакана молока; снова рубят ножом. Комок теста топят в ледяной воде. Через сорок пять минут комок почему то всплывает. Сыплют на стол 250 граммов сахарного песку и 200 граммов грецких орехов и с этой смесью раскатывают тесто. Полученный валик режут на куски и ставят на противне в духовку на 15 минут.
16th-Dec-2012 11:12 pm
nu jā -tiešām! :))
17th-Dec-2012 07:20 am
mamma agrāk taisīja šitādus no parastas rauga mīklas. Uz tā trīsstūrīša saziedām upeņu ievārījumu.. :))) Vispār upeņu ievārījums šitādās visādās mīklas izvirtībās iekšā ir uz urrā!!! :)))
17th-Dec-2012 07:23 am
Oi, mums upeņu ievārījums agrāk bija vairāk ārstniecībai :)
16th-Dec-2012 10:35 pm
Re, internetā atradu bildi, kā tin :)

This page was loaded Apr 25th 2024, 9:51 pm GMT.