6 glāzes miltu 4 olas 500 gr sviesta vai margarīna 1/2 glāzes piena 100 gr rauga
Rauju sajauc ar pienu un cukuru un ļauj sākt augt. Miltus izsijā uz galda, un klāt sāk rīvēt aukstu sviestu vai margarīnu, vienlaikus maisot ar nazīšiem. Tā kapā miltus ar sviestu, kamēr sāk veidoties putraimveidīga masa. Bļodiņā viegli sakuļ olas. Miltu masā uztaisa bedrīti un izlej olas un arī raugu. Visu ātri samīca. Tad marlītē mīklas "galvu" iesien un ieliek katlā ar aukstu ūdeni. Sākumā mīkla noslīks, bet pēc laiciņa tās uzpeldēs (tāpēc arī sauc par utoplennikiem :) ). Kad uzpeldējusi, tad uzliek uz caurdura, lai notek liekais ūdens un uz brīdi ieliek ledusskapī atdzist un atpūsties. Pēc tam ņem pa daļām un rullē plānu. Pasmērē ar olu, uzber cukuru, magones un sagriež kvadrātiņos, lai var sarullēt tos mazos gabaliņus no vienas malas un augšā izskatītos kā sarullēts rullītis, kura viena mala nav noslēpta.. Nemāku tā pastāstīt - laikam būs jāuztaisa bilde :D Pa vidu vēl var ietīt marmelādi, lai ir saldāk, vai ābolu, vai kādu citu ogu, lai ir sulīgāk. Apsmērē ar olu un šauj iekšā krāsnī. Un tad ēd ar gardu muti :D
4 olas
500 gr sviesta vai margarīna
1/2 glāzes piena
100 gr rauga
Rauju sajauc ar pienu un cukuru un ļauj sākt augt. Miltus izsijā uz galda, un klāt sāk rīvēt aukstu sviestu vai margarīnu, vienlaikus maisot ar nazīšiem. Tā kapā miltus ar sviestu, kamēr sāk veidoties putraimveidīga masa. Bļodiņā viegli sakuļ olas. Miltu masā uztaisa bedrīti un izlej olas un arī raugu. Visu ātri samīca. Tad marlītē mīklas "galvu" iesien un ieliek katlā ar aukstu ūdeni. Sākumā mīkla noslīks, bet pēc laiciņa tās uzpeldēs (tāpēc arī sauc par utoplennikiem :) ). Kad uzpeldējusi, tad uzliek uz caurdura, lai notek liekais ūdens un uz brīdi ieliek ledusskapī atdzist un atpūsties.
Pēc tam ņem pa daļām un rullē plānu. Pasmērē ar olu, uzber cukuru, magones un sagriež kvadrātiņos, lai var sarullēt tos mazos gabaliņus no vienas malas un augšā izskatītos kā sarullēts rullītis, kura viena mala nav noslēpta.. Nemāku tā pastāstīt - laikam būs jāuztaisa bilde :D Pa vidu vēl var ietīt marmelādi, lai ir saldāk, vai ābolu, vai kādu citu ogu, lai ir sulīgāk. Apsmērē ar olu un šauj iekšā krāsnī.
Un tad ēd ar gardu muti :D