smth
5.marts. Svētdiena 
5th-Mar-2017 08:50 pm

0503

Noskatījos stāstu vakaru. Saprotu, ka tiešām daudzas lietas, par ko pati biju aizdomājusies, ir pareizajā virzienā. Par to, ka ceļš ir jāsadala nogriežņos. Iekšēji noskaņojusies esmu, ka vajadzētu aiziet līdz Mērsragam. Tālāk jau jāskatās, kā būs. Par to, ka daudz mantu nemaz nevajag. Kāda zobupasta un zobubirste? :D Svarīgākais ir nodrošināties aukstiem un siltiem laikapstākļiem, neņemot visu garderobi līdzi. :)
Par šo to nebiju domājusi, bet, dzirdot stāstus, saprotu, ka būtu labi, ja paņemtu līdzi. Vieglā dūnu jaka ir viena no lietām. Ja būs auksti, tā sildīs labi. Cimdi, lai naktī nesaltu rokas.
Bet vispār..vispirms jāaiziet mazajā pārgājienā 20-30km pa smiltīm, lai saprastu, cik komfortabli būs pārvietoties pa smiltīm.
Un noteikti vismaz kādu reizi jāaizbrauc uz kopējo pārgājienu.
Kļūstu apsēsta ar šo lietu. :D Turklāt tādas īstas atbildes man nav, kāpēc tas ir jādara. Gluži tāpat kā nav atbildes uz to, kāpēc es šobrīd tik daudz eju kājām. Vienkārši eju. Kā Ilzes brālis Mārtiņš saka: "Ir jāiet!"
Comments 
6th-Mar-2017 11:10 pm
Es ceru, ka Tu noklausījies tikai pirmos 2 runātājus, izslēdzi pārraidi, piereģistrējies un gāji pastaigā. Otrie 2 stāstītāji bija nožēlojami. Tā nebija sāpīgā realitāte pretstatā Mārtiņa "ir jāiet" un omes "var noiet". Viņi paši sev radīja sāpēs, darot muļķības.
Manā grāmatā pasākums ir grūts, bet izdarāms, ja nedara muļķības - ej pa dienu, guli pa nakti, neļauj veidoties tulznām un nenes liekas lietas un, ja esi sagatavojies.
Es biju sagatavojies noejot 10 gabalus 25-45km garus pārgājienus iepriekšējos 3 mēnešos (+ikdienā 10km dienā)

KD izmainīja manu dzīvi, iesaku, Ir jāiet!
7th-Mar-2017 05:15 pm
Skatījos visus, bet visvairāk uzrunāja tieši Mārtiņa un omes teiktais. Tie pārējie man likās (maigi sakot) diezgan neapdomīgi un destruktīvi).

Par tulznām man ir iekšējais lēmums, ja nu iešu, tad tiklīdz sāk parādīties tulznas, kas sāk traucēt iet, tad jāmet miers. Man taču ar kājām vēl tālāk jādzīvo un neviens pārgājiens nav tā vērts, lai sabeigtu kājas. Attiecībā uz atpūtu un miegu, tiešām ļoti līdzīgi kā Tu domāju. Ja nāk miegs, tad jāguļ. Pārforsēt pirmajos kilometros nav jēga. Jālīdzsvaro iešanas un atpūtas laikaposmi. Pilsētā, protams, varu atļauties noiet 15-25 km un tad atvelties mājās un sasliet kājas un neko nedarīt. Ejot tik garu gabalu, jātaisa pauzes ik pa stundai, jāsaslien kājas gaisā, lai tām ir vieglāk.

Par gatavošanos. Reāli ikdienā kājām pārvietojos jau gadus 14-15. Tā riktīgi garākus gabalus sāku staigāt pēdējo divu gadu laikā. Katru dienu uz un no darba eju kājām (jebkuros laika apstākļos). Tie ir aptuveni 6-8 km kopumā atkarībā no izvēlētā maršruta. Ir dienas, kas izmetu garākus lokus, 15-25 km vienā piegājienā.
Un ar visu to es nejūtos pārliecināta par to, ka tiešām varu noiet nemokot sevi. :D
Nu, ko... šovakar padsmit km pa sniegu ieplānoti. Būs riktīga slodzīte kājām pa sniegu izbirsties. :)
7th-Mar-2017 11:04 pm
Par tulznām runājot (tikko vienu pārdūru - sukulis bija uzmeties no 22km pastaigas pa sniegoto Rīgu ar goretex botām)
2 padomiņi:
a) Tu vari noiet bez tulznām. Es tā izdarīju. Man bija 3 pāri nike dri-fit zeķes + labi ventilētas skriešanas botas. Reizi dažās stundās vai pēc upes pārbrišanas nomainīju zeķes (atstājot pārējās somas aizmugurē žūt), bagātīgi pieberot tās ar kāju pūderi (specializēts kājām vai parasts bērnu, aptiekā vai vienkārši Drogās), pārdozēt nevar, jo vairāk jo labāk. Viss visu laiku sauss - 0 tulznu.
b) Tu to vari izdarīt. Es arī sev neticēju, ka varu to izdarīt. Izdarīju. Gada beigās neticēju, ka varu noiet 100km vienā dienā. Izdarīju.

Ir jāiet, būs tā vērts.

PS
Garas pastaigas pirms KD ļoti rekomendēju, jo vairāk Tev sāpēs tajās, jo mazāk KolkaDubultos.
8th-Mar-2017 09:30 am
O, paldies par ieteikumu par pūderi! To nebūtu iedomājusies pati. Par zeķēm man bija skaidrs, ka kājas ir ik pa brīdim jāieauj sausās zeķēs zeķēs, lai patīkamāka iešana. Bet pūderis man ir jaunums.

100 km vienā dienā izklausās... apbrīnojami! :)
Un jāatzīst, ka Tu mani iedvesmo noticēt tam, ka varu un liec mazāk šaubīties par savām spējām.
Nu, ko turpināšu savas pastaigas, lai kājas aizvien vairāk pierastu pie lielākas slodzes.

Paldies par ieteikumiem! :))
This page was loaded Apr 18th 2024, 4:26 pm GMT.