smth
4.marts 
4th-Mar-2017 10:28 pm

0403

Vakar vakarā likās, ka būšu slima, bet šodien ap pusdienslaiku sapratu,ka varu iziet garākā pastaigā. Daudz kustību, svaiga gaisa.. Galvu pamatīgi izvēdināju.
Biju pilnīgi pārliecināta, ka vairāk par pāris stundām nestaigāšu, bet aizgāju līdz par Mazjumpravas muižai. Ja turp devos pa 15.trolejbusa maršrutu, tad atpakaļ - pa promenādi.
Putniņi aktīvi rosījās, jo ļoti daudz cilvēku izbaudīja silto bezvēja vakaru. Vispār tā promenādi pamatīgi iedvesa dzīvību šim Daugavas krastam. Atceros vēl tos laikus, kad līdz "Kvadrātam" varēja civilizēti aiziet, bet tālak uz avotu pa taciņām un brikšņiem jābrien. Tagad viss ir savādāk. Ir forši.. Līdz ar to arī cilvēku vairāk. Un putnu, kā šķiet, arī ir vairāk. :D

0403 Daugava

Mājās nākot, zināju, ka vakariņās noteikti gribu tvaicētu baltu zivi un dārzeņus. Pārsteidzošā kārtā šoreiz Mola Rimi nebija milzu rindas pie kasēm, bet nu zivju lete tāda paplika gan bija. :(
Nogurusi, bet priecīga atgriezos mājās. Un tomēr foršas ir tās garās pastaigas. Galva ir patīkami tukša un ķermenis noguris, bet..laimīgs! :)
Jāaizbrauc uz jūru garākā pastaigā, lai saprastu, kā ir.. Doma par Kolka-Dubulti joprojām dzīva. Nezinu, vai gribu visu noiet, bet kādus kilometrus 60 varētu pamēģināt.
Comments 
5th-Mar-2017 01:10 am
no pieredzes, 60 ir ļoti daudz vienai dienai. :) gar jūru ejot, jāņem vērā arī tas, ka ejot viena kāja būs augstāk nekā otra (jo krasts parasti ir slīps), var būt arī tā, ka smiltis ir mīkstas (tas apgrūtina iešanu), var gadīties, ka jāmeklē, kā uzrāpties stāvkrastā vai apiet privātmājas. man šķiet, pat ar labu sagatavotību nav vērts vairāk par 35 dienā iet, kas JAU ir daudz. ja vien nav domāts sevi kaut kādā veidā pārvarēt vai tamlīdzīgi :)
5th-Mar-2017 04:19 pm
Kolka - Dubulti ir pasākums, ko organizē Baltais kalns. Kolka - Dubulti, 136 km 55 stundās. Tik apsēsta ar iešanu un ideju neesmu, tāpēc saprotu, ka daļu no šī gājiena varētu noiet (ieliekoties kontrolpunktos noteiktajā laikā).
Tā kā ikdienā vairāk staigāju pa pilsētu, tad zinu, ka līdz 30 km vēl ir pietiekami komfortabli, pēc tam sāk "iestāties siena". Pašai ir bijusi pieredze ar to, ka saproti, ka tikai nedaudz vairāk kā kilometrs līdz mājām jāaiziet, bet tu esi gatavs turpat uz ielas apsēsties un raudāt. :D
Ir arī pieredze staigāt pa lauku ceļiem, arī tādiem, kas ir smilšaini, un tur uzreiz ir pilnīgi cita slodze kājām. Tāpēc arī domāju, ka vispirms savi 20-30 km būtu jāpamēģina noiet pa smiltīm, lai saprastu, vai ir jēga pieteikties gājienam. Negribas salūzt pie pirmajiem 20 km :). Bet visus 136 km tiešām nemaz negribu. Nevienam neko negribu pierādīt. Negribu sabeigt kājas tā, ka pēc tam vēl nedēļu nevari neko kājās uzaut. :)
5th-Mar-2017 06:06 pm
jā, zinu par to pārgājienu :) esmu dzirdējusi no vietējiem, kā pa ceļam viņu sētās 'krīt' gājēji :D
jūras krasts tajā posmā ir dažāds - ir akmeņi, kur ātri nepaiesi, sevišķi, ja vēl tumsā. ir vieglāki posmi, bet ir tādi, kur niedres aug jūrā vai ietek upe un jāmeklē ceļš apkārt. tas ir pavisam citādi nekā, piemēram, no Rīgas līdz Vecāķiem, kur ir tikai smiltis :)
5th-Mar-2017 06:45 pm
Kolēģes brālis to organizē. ;)
Pagājušajā gadā braucām svētdien Enguras virzienā, tāpēc daļu gājēju redzējam. Skats bija interesants. Nedaudz to jūras malu pazīstu, jo tajā virzienā biežāk braucu uz jūru (salīdzinot ar Vecāķiem), zinu, ka tur ir purvainas pļavas un akmeņi...
Ar prātu to visu saprotu. Tikai bažas ir par to, vai ķermenis ir gatavs tādam izaicinājumam.
5th-Mar-2017 08:29 pm
jā, par to arī es rakstu, ka tas prasa noteiktu sagatavošanos - bet, ja uzstādījums nav pierādīt kādam kaut ko, kaut vai pašam sev, tad jau vajadzētu būt OK. galvenais ir apzināt riskus un mēģināt :)
5th-Mar-2017 08:38 pm
:) Tas gan tiesa! :)
This page was loaded Apr 18th 2024, 7:40 pm GMT.