smth
par sapņiem un mirušajiem 
29th-Apr-2016 08:09 pm
Kažu baba mammai sapnī atnāca un teica, ka Imants ir bankrotējis un viņa nopirkusi bites. Mamma gan jautājusi, kas tās bites skatīsies, jo mana mamma to īsti neprot. Baba kaut ko teica par to, ka viss jau sarunāts.. Bet mamma tad redz, ka bites lien no stropa un krīt zemē..un tad mamma pamodās. Tas bija kādu laiku atpakaļ.
Šodien tētis aizbrauca uz Kažiem art un aizgāja paskatīties, kas ar bitēm. Visi stropi tukši! Līdz ar to visdrīzāk dārzā šogad varēšu mierīgi strādāt-neviens man vairs sejā nedzels.
Sāku ticēt, ka mirušie mums var ko pastāstīt...
Kādus gadus atpakaļ Kažu baba pirmo reizi atnāca pie manas mammas sapnī un stāstīja, ka vienu sievu pagastā vērši sabadījuši. Mamma toreiz teica tētim, ka jāaizbrauc uz kapiem pie babas. Aizbrauca, bet tur visi kapi "sabadīti" un bija ko noņemties tētim ar brāli.
Šo trīpadsmit gadu laikā kopš baba ir mirusi, viņa nav nākusi ne pie manis, ne pie tēta. Vien pie savas vedeklas- manas mammas. Un abas reizes sapņi bija "par lietu".
Interesanti... Un tiešām sāk likties, ka jātic tam, ka pēc tam arī ir dzīve..
Comments 
29th-Apr-2016 08:04 pm
mana baba ar atnāca pie manas mammas ( savas vedeklas), sūdzējās ka auksts esot. tad mamma ieraka siltās veļas komplektu.
29th-Apr-2016 08:09 pm
Ja kas traucē vai neapmierina, tad nāk un stāsta.
Bet nu tās bites? ;) Tikai man ar tām bitēm bija kreņkis-tikai man metās virsū. Laikam jāsāk domāt, ka tā bija ziņa par rūpēm par mani. ;))
29th-Apr-2016 10:03 pm
Mums laukos arī visas bites pagalam, tāpat manam krustēvam un kam tur vēl, šie sprieda, ka piebarošanas cukurs pie vainas.
30th-Apr-2016 11:00 am
Nu, šīs bites nav mūsējās. Tēva brāļa audžudēls atļāva biteniekam no kaimiņu novada savas bites atvest uz turieni, jo pļavu daudz ir apkārt, aktīvā lauksaimniecība apkārt ir tikai tik daudz, cik mēs un kaimiņi kaut ko vēl dara, bet visumā - ekoloģiski-bioloģiski tīra vieta.
Tiesa, šīs bites mums (vairāk man) radīja neērtības, jo.. uzruka man. Vienu reizi uzbruka mums ar tēti, jo bitenieks bija atbraucis un patramdījis viņas. Šamās metās viņam pakaļ, bet viņš mašīnā iekšā un prom, bet pa ceļam bijām mēs ar savu dārzu. Niknās bites uzmetās mums. Tētim kādas piecas iekoda galvā dažādās vietās - viņam nekas. Man viena iekoda pierē un es uzblīdu līdz pat slimnīcai. Pēc divām nedēļām atbraucām ravēt dārzu. Un vispirms viena bite man iekoda deniņos, bet pēc tam otra - otrajos. Atkal uzblīdu. Pēc tam visu atlikušo vasaru un rudeni bez tīkla uz galvas nemaz nebraucu turp. Nezinu, kas tām bitēm ar mani ir, bet viņas kaut kā dikti ap mani visu laiku lidinājās. :>
Mums jau bija doma lūgt bitenieku aizvākt tālāk no pagalma tās bites, lai mums netraucē strādāt un dzīvot savā zemes daļā. Bet te... vecāmamma "nopirka" bites. :>
This page was loaded Apr 23rd 2024, 9:11 am GMT.