smth
Laikrakstu "Kurzemes Vārds" iesūdz tiesā par sieviešu kailfoto publicēšanu bez atļaujas 
11th-Jun-2008 02:45 pm
Publicēta: 13:56 11.06.2008.

Liepāja, 11.jūn., LETA. Liepājā laikraksts "Kurzemes Vārds" iesūdzēts tiesā par pirtī uz lāvas sēdošu kailu sieviešu foto publicēšanu titullapā, aģentūra LETA uzzināja Liepājas tiesā.
Laikrakstu tiesā iesūdzējušas Liepājas rajona iedzīvotājas Zigrīda Manteja un Vanda Zeņkova, kuru attēlus publicējis laikraksts.
Sievietes no laikraksta par goda un cieņas aizskārumu un morālo kaitējumu prasa piedzīt 15 000 latu katra.
Laikraksta "Kurzemes Vārds" 29.janvārī titullapā bija publicēta fotogrāfija, kurā šīs abas sievietes redzamas kailas pirtī uz lāvas. Fotogrāfija tapusi biedrības "Pārcēlājs" īstenotā nodarbinātības veicināšanas projekta "Vientuļie vecāki, vecāki pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, daudzbērnu ģimeņu vecāki un ilgstošie bezdarbnieki - ceļā uz savu biznesu" noslēguma konferences neoficiālajā daļā.
Cietušās puses pārstāvji tiesā akcentēja Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvenciju, kas ir spēkā arī Latvijā un kurā personas dzīves privātums tiek īpaši augstu vērtēts.
"Kurzemes Vārda" redaktors Andžils Remess savukārt atzina, ka nav iepazinies ar šo dokumentu, un tas bija viens no iemesliem, kāpēc tiesā tika izsludināts pārtraukums līdz 14.oktobrim.
Remess sacīja, ka strīdīgo fotogrāfiju publicēšanai izraudzījies tieši viņš. Redaktors uzsvēra, ka Eiropas Savienības un valsts finansētā projekta noslēgums ir bijis publisks pasākums un redakcijai ir tiesības izvēlēties, kuru fotogrāfiju publicēt.
Savukārt cietušās apgalvo, ka pat iedomāties nav varējušas, ka laikraksta titullapā iespējams ievietot intīma rakstura fotogrāfiju, nesaskaņojot to ar fotoattēlā redzamajiem cilvēkiem.
Remess aģentūrai LETA sacīja, ka laikraksts tiesā centies pierādīt, ka likums šādu rīcību pieļauj, bet otra puse savukārt - pretējo.
Comments 
11th-Jun-2008 03:24 pm
dajoš bildi :D
11th-Jun-2008 03:27 pm
pagaidaam nav.. :):( :)
mekleeju :)
11th-Jun-2008 03:29 pm
aviizes e-versijaa ir tikai teksti :( bilzhu naff :((( :) :(
11th-Jun-2008 03:52 pm
kā pirtī vispār var līst ar fotoaparātu?!!
Es prasītu vairāk kā 15 štukas. Citādi arī tualetē var līst un bildēt.
11th-Jun-2008 04:07 pm
nu, visdriizaak aiz pirts durviim staaveeja :D un noteikti nekaads milzu maakslas foto tas nebija... :>
bet, ja godiigi, tad incanti buutu apskatiit to bildi...
un veel.. lv maza.. nabaga kundziites... tagad vinjaam ir moraalais kaiteejums...
This page was loaded Oct 13th 2024, 7:30 pm GMT.