smth
 
14th-May-2012 11:09 pm
rokos epastos. atradu šādu sen man atstūtīto recepti..
"1/2 kg milti
2 olas
šķipsna sāls un cukurs
100 g sviesta
1/4 l piena
neliels daudzums eļļas
20 g alus rauga (dažas piles apelsīnu ziedu esences (?))
Mīklu veido, lai tā būtu viendabīga un jāatstāj uz vienu stundu "atpūsties".
Gaidot, gatavo "gumo" - iesit divas olas iekš 1/4 l vēsa saldā krējuma un 75 g pūdercukura.
Izklāj mīklu aptuveni 1 cm biezumā veidnē un pārklāj ar gumo.
Siltā cepeškrāsnī cept aptuveni 40 min.
Labu apetīti."

em.. radās jautājums - wtf beigās sanāk?
Comments 
15th-May-2012 12:03 am
Kaut kāda maizes bulka.
15th-May-2012 12:04 am
nu, tik daudz es saprotu :D tikai nesaprotu, kāda :D
15th-May-2012 01:02 am
bulka ar saldu omleti :) rotāta ar apelsīnu ziedlapām :D
15th-May-2012 01:05 am
O! šī versija tīri labi man tīk :D
15th-May-2012 01:07 am
Man nāk prātā tikai kaut kas tāds, ko vietējā bulku bodē pārdod - tāds mīksts apaļš rausītis un pa vidu tāds kā kaut kas sviestains, bet pēc sviesta negaršo. Viņi vēl liek ķimeni pa virsu. Lēts un riktīgi garšīgs, lai gan tikai plika bulka. Kaut gan nezinu, vai šis būs kaut kas tml. :)
15th-May-2012 01:09 am
tā kā kafijas maizītei vārītais krēms?
15th-May-2012 01:14 am
nini - kafijas bulka ir ar vārīto krēmu (tas tiesa) - tīta bulciņa, ar plānu, dzeltenīgu, ūbersaldu (ta man stāsta) glazūru virsū...
ar ķimeni virsū ir manas mammas bulkas (es kā ūber saldummīlis Patiešām spēju novērtēt :D - bet nu paaudzēs visi liela) : resp. rauga bulciņu sabriedina, tad "nosit" un ļauj vēlreiz augt, tad iespiež vidu "līdz grīdai" caurumu, kurā ieliek (nežēlojot) sviesta pikuci, saber tam virsū daudz cukuru un sakaisa ķimenes :)

cep kā pīrāgus...
15th-May-2012 10:10 am
mmmm... pie kafijas būtu tagad labi :D pilla mute siekalu :)
15th-May-2012 12:11 pm
To sauc par ķimeņmaizīti un tur nav ne smakas no kaut kādiem "gumo". :D
15th-May-2012 07:45 pm
nu bet kāds to tā ir nosaucis :D
15th-May-2012 08:22 pm
Kas vispār ir gumō?
(Vot tā, tagad es gribu ķimeņmaizīti! Mūsdienās visgardākās ir Blaumaņielas ceptuvē-veikaliņā, mmmmm)
15th-May-2012 08:26 pm
es nezinu :D ieraudzīju vakar šo recepti savā epastā un tagad nezinu, ko ar to iesākt :D kauns sūtītājam pēc diviem gadiem jautāt - wtf te sanāks :D

risinājums ekspresķimeņmaizītei - paņemam maizi, uzberam ķimenes un... ēdam nost :D

bet ja nopietni - kurā blaumaņielas ceptuvē ir meklējamas tās gardākās???
15th-May-2012 09:49 pm
Ja kauns prasīt, izdalis visas sastāvdaļas ar 3 un izmēģini. :)
A man maizes nav mājās - es to kopumā maz patērēju un tā epizodiski, kad uznāk kaut kāda sviestmaizīšu mānija.

Blaumaņielā, Dailē... Tur cep tādas, kas manām garšas kārpiņām šķiet vistuvākās tām, kādas atceros no bērnības. Ja vēl gadās siltas, mmmm!
http://tinyurl.com/c8yzwno
15th-May-2012 09:52 pm
man šķiet, ka daile bija ciet aizklapēta.. :(
15th-May-2012 10:18 pm
Kā?! Kā?! Kāpēc?! Kā?!
Tu man te nejoko, man taču ir kraniocerebrāla trauma!

Vai tiešām arī Daili krīze ir apēdusi? Skumji...
15th-May-2012 10:20 pm
es jau arī sen neesmu vazājusies apkārt :D
bet man šķiet, ka daile tiešām jau krietnu brīdi ir ciet :( jāpajautā citiem, kas biežāk apkārt tagad vazājas...
This page was loaded May 28th 2024, 7:56 am GMT.