| rokos epastos. atradu šādu sen man atstūtīto recepti.. "1/2 kg milti 2 olas šķipsna sāls un cukurs 100 g sviesta 1/4 l piena neliels daudzums eļļas 20 g alus rauga (dažas piles apelsīnu ziedu esences (?)) Mīklu veido, lai tā būtu viendabīga un jāatstāj uz vienu stundu "atpūsties". Gaidot, gatavo "gumo" - iesit divas olas iekš 1/4 l vēsa saldā krējuma un 75 g pūdercukura. Izklāj mīklu aptuveni 1 cm biezumā veidnē un pārklāj ar gumo. Siltā cepeškrāsnī cept aptuveni 40 min. Labu apetīti."
em.. radās jautājums - wtf beigās sanāk? |
ar ķimeni virsū ir manas mammas bulkas (es kā ūber saldummīlis Patiešām spēju novērtēt :D - bet nu paaudzēs visi liela) : resp. rauga bulciņu sabriedina, tad "nosit" un ļauj vēlreiz augt, tad iespiež vidu "līdz grīdai" caurumu, kurā ieliek (nežēlojot) sviesta pikuci, saber tam virsū daudz cukuru un sakaisa ķimenes :)
cep kā pīrāgus...