smth
 
14th-May-2012 11:09 pm
rokos epastos. atradu šādu sen man atstūtīto recepti..
"1/2 kg milti
2 olas
šķipsna sāls un cukurs
100 g sviesta
1/4 l piena
neliels daudzums eļļas
20 g alus rauga (dažas piles apelsīnu ziedu esences (?))
Mīklu veido, lai tā būtu viendabīga un jāatstāj uz vienu stundu "atpūsties".
Gaidot, gatavo "gumo" - iesit divas olas iekš 1/4 l vēsa saldā krējuma un 75 g pūdercukura.
Izklāj mīklu aptuveni 1 cm biezumā veidnē un pārklāj ar gumo.
Siltā cepeškrāsnī cept aptuveni 40 min.
Labu apetīti."

em.. radās jautājums - wtf beigās sanāk?
Comments 
15th-May-2012 01:14 am
nini - kafijas bulka ir ar vārīto krēmu (tas tiesa) - tīta bulciņa, ar plānu, dzeltenīgu, ūbersaldu (ta man stāsta) glazūru virsū...
ar ķimeni virsū ir manas mammas bulkas (es kā ūber saldummīlis Patiešām spēju novērtēt :D - bet nu paaudzēs visi liela) : resp. rauga bulciņu sabriedina, tad "nosit" un ļauj vēlreiz augt, tad iespiež vidu "līdz grīdai" caurumu, kurā ieliek (nežēlojot) sviesta pikuci, saber tam virsū daudz cukuru un sakaisa ķimenes :)

cep kā pīrāgus...
15th-May-2012 10:10 am
mmmm... pie kafijas būtu tagad labi :D pilla mute siekalu :)
This page was loaded Oct 9th 2024, 9:18 pm GMT.