| rokos epastos. atradu šādu sen man atstūtīto recepti.. "1/2 kg milti 2 olas šķipsna sāls un cukurs 100 g sviesta 1/4 l piena neliels daudzums eļļas 20 g alus rauga (dažas piles apelsīnu ziedu esences (?)) Mīklu veido, lai tā būtu viendabīga un jāatstāj uz vienu stundu "atpūsties". Gaidot, gatavo "gumo" - iesit divas olas iekš 1/4 l vēsa saldā krējuma un 75 g pūdercukura. Izklāj mīklu aptuveni 1 cm biezumā veidnē un pārklāj ar gumo. Siltā cepeškrāsnī cept aptuveni 40 min. Labu apetīti."
em.. radās jautājums - wtf beigās sanāk? |
A man maizes nav mājās - es to kopumā maz patērēju un tā epizodiski, kad uznāk kaut kāda sviestmaizīšu mānija.
Blaumaņielā, Dailē... Tur cep tādas, kas manām garšas kārpiņām šķiet vistuvākās tām, kādas atceros no bērnības. Ja vēl gadās siltas, mmmm!
http://tinyurl.com/c8yzwno