smth
Broks pārsteigts par viņa posteņa likvidēšanu 
16th-Oct-2007 10:49 am
Publicēta: 10:43 16.10.2007.

Rīga, 16.okt., LETA. Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) ir pārsteigts par viņa posteņa likvidēšanu un uzsver, ka iepriekš par to nav ticis brīdināts.
Līdz brīdim, kamēr nebūs saņēmis savas pārstāvētās partijas skaidrojumus, Broks aģentūrai LETA nevēlējās plašāk komentēt "tēvzemiešu" un premjera Aigara Kalvīša (TP) panākto vienošanos par sekretariāta likvidēšanu.
Broks norādīja, ka politika ir kompromisu māksla un jābūt gatavam uz dažādiem pavērsieniem, tomēr šāds lēmums viņam bijis pārsteigums, jo ziņu par šādu vienošanos viņš saņēmis gandrīz vienlaicīgi ar LETA zvanu.
Runas par pārmaiņām valdībā bijušas, tomēr ne Broka pārstāvētā sekretariāta kontekstā.
Savu līdzšinējo darbību Brioks novērtēja pozitīvi, jo nepilna gada laikā ir veikti darbi iepriekšējā plānošanas perioda finansējumu plūsmu sakārtošanā, kā arī veikti visi galvenie priekšdarbi, lai Latvija varētu apgūt nākamā plānošanas perioda Eiropas Savienības finansējumu.
Broka sekretariātā strādāja trīs cilvēki un tā darbībā pārsvarā tika izmantota Finanšu ministrijas kapacitāte. Pēc Broka domām, viņa uzsāktais darbs neapstāsies un tiks turpināts, jo "neizstājamu amatu nav".
Broku par īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Saeima apstiprināja pērnā gada novembrī.
Brokam ir augstākā izglītība ģeogrāfijā, bet 2001.gadā viņš beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, Sabiedrības vadības maģistratūru.
LETA jau ziņoja, ka Kalvītis šodien ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ir vienojies par Eināra Cilinska virzīšanu apstiprināšanai ekonomikas ministra amatā, bet likvidēts tiks īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās postenis, kuru ieņem "tēvzemietis" Normunds Broks.
Jau ziņots, ka premjers pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas pirmajā lasījumā sola izvērtēt visu ministru darbu un valdībā veikt kompleksas pārmaiņas.
Kalvītis iepriekš pauda vēlmi, lai ekonomikas ministrs tiktu apstiprināts amatā vienlaikus ar pārējām izmaiņām valdībā. "Katra ministra darbs tiks rūpīgi izvērtēts," norādīja Kalvītis. Viņš līdz šim nav atklājis, kuras partijas un kurus ministrus izmaiņas varētu skart.
Kalvītis norādīja, ka izmaiņām valdībā jābūt ar mērķi uzlabot tās darbu, tādēļ iepriekš, tiekoties ar TB/LNNK, netika lemts par vakanto ekonomikas ministra amatu. Šis jautājums tikšot skatīts kompleksi.


khe, kursh buus naakamais? :>
Comments 
16th-Oct-2007 10:53 am
Ikvienu var likvīdēt bez brīdināšanas.
16th-Oct-2007 10:58 am
politika ir politika :>
tomeer, veerojot to, kas notiek, kaadi leemumi tiek pienjemti, aizvien vairaak rodas sajuuta, ka iet uz galu. protams, nevar jau arii iisti zinaat, kaads tas gals buus, bet shkjiet, ka nekaads labs tas nebuus.
taapeec ir interesanti arii veerot, kaa notiek paarmainjas ar ministriem. liidz ar to logjisks ir arii jautaajums - kursh buus naakamais, un ar kaadu pamatojumu tas tiks aizvadiits prom.
16th-Oct-2007 10:11 pm - ttt
Anonymous
Uz galu, uz galu...
Baigi daudzi vērojot pēdējās (un nesenās) politiskās aktualitātes lieto līdzīgus vārdus. Jautājums tikai kur būs tas "gals"? Bēdīgākais, ka viņš nav redzams - nav jau reālas alternatīvas. Pat Saeimas atlaišana kā "gals" nederēs, jo nav jau reāla, pietiekami spēcīga politiskā spēka, kurš varētu kaut ko mainīt. Gan jau kāds jauns "mesija" parādīsies un ar Stendzinieka reklāmas kampaņas palīdzību savāks savu krēslu skaitu, taču tas tāpat neko īpašu nemainīs.

Any ideas par to kāds varētu būt "gals"? Tad vismaz varētu padomāt arī par jaunu sākumu. :)

16th-Oct-2007 10:14 pm - Re: ttt
njemot veeraa to, kaada shobriid ir vispaareejaa situaacija, es domaat, ka visdriizaak vien paardaliis visus amatus tie pashi... pilniigi piekriitu par to to, ka normaalas un speeciigas alternatiivas vienkaarshi nav. bet skaidrs ir arii tas, ka iisti nav ok arii tas, kas shobriid notiek.
pilniigs sviests.
zivs puust no galvas.
16th-Oct-2007 11:06 pm - ttt
Anonymous
Nu to, ka kaut kas nav kārtībā, to jau visi saprot. To, ka pūst no galvas - arī visi, bet jautājumi ir:
1) Cik tālu aizpūs pirms kaut kas notiksies?
2) Kas notiksies - kad sāksies kaut kādas reālas izmaiņas?
2) Ar ko to galvu nomainīt?

P.S. Tikko ierēcu. Kalvīša teksts: "Loskutovs (neatkāpjoties pēc Kalvīša pavēles) nav rīkojies pēc labiem valsts pārvaldības principiem". Tas ņemot vērā, ka Kalvīša lēmumam ir tikai rekomendējošs lēmums. Tas ir apmēram tāpat, kā es tev pateiktu, ka man nepatīk tas, ko tu ministrijā dari un man liekas, ka tev jāatkāpjas. Bet tu nez kāpēc neatkāptos. :D:D:D Smieklīgi, ja nebūtu tik bēdīgi.
16th-Oct-2007 11:10 pm - Re: ttt
da vispaar, paskatoties uz to, kas notiek, iisti reizeem nevar saprast - vai tik trako namaa nesen nav bijis izlaidums ;)
aizvien biezhaak shkjiet, ka ir bijis ;>
nu, bet, ja padomaa par konsekvenceem, tad shkjiet, ka teoretiski koaliicija vareetu palikt taa pati.. tikai paroteet savstarpeeji amatus. nav nekaadu citu variantu, no kaa veidot valdiibu. uz profesionaalju neatkariigu valdiibu neceru, jo iisti nesaredzu to cilveeku, kas to vareetu kopaa satureet un vadiit...
17th-Oct-2007 12:00 am - ttt
Anonymous
Nav, nav trako namā izlaidums. Vienkārši ir daži cilvēki, kuriem valsts ir business un business ir naudas pārlikšana no valsts kabatas savu firmu kabatās = savā kabatā.

Ja kas - tas vēl būtu gandrīz OK, ja būtu gan personiskais labums, gan sabiedriskais. Būtībā taču ikdienas dzīvē ir diezgan maza atšķirība vai tu dzīvo mājā, kuru (uz par sviestmaizi nopirktas zemes) uzbūvējis Andris, Ainārs, Gundars vai kāds cits. Nu lai viņam tiek peļņa - māja ta ir uzbūvēta. Jā nav godīgi pret citiem, kuri šādu iespēju nevarēja izmantot, taču pietiekami liela ir iespēja, ka šādu citu nemaz nebūtu un māja tā arī paliktu neuzbūvēta (es te par Jūrmalu, Mežaparku, Zaķu salu utml.). Šie gadījumi mani drusku kaitina, bet ne pārāk.

Reāli pašlaik dusmu ir aizdevusi jaunā Šķēles (pat neslēpjoties) businessa ideja par to kā sačakarēt Rīgas atkritumu saimniecību. Nebija viņa pilnīgi ideāla līdz šim, taču bija pat visai OK un gāja krietni uz labo pusi - dalītie atkritumi (arvien vairāk cilvēku sāka šķirot), ekogāzes iekārta Getliņos utt. A tagad... Visu nešķiroti vedīsim uz Getliņiem, tur nošķiros (par paarsimt miljoniem uzbūvētā šķirošanas rūpnīcā (ieguldījumus kurā vajag atpelnīt)) vērtīgāko - stiklu, metālu u.tml. viegli realizējamas lietas. Nošķiros arī dedzināmo, ko sadedzinās arī mega dārgā krāsnī (kāda reāli ir vajadzīga tikai bīstamo ķīmisko atkritumu pārstrādei un, kura arī, protams, jāatpelna). Pārējo dabūs atpakaļ Getliņi. Pie tam tiklīdz kā kaut kas ne tā, tā uzreiz tiek ieslēgtas maximālās soda naudas Getliņiem (pašvaldības uzņēmumam) par labu Ekodoktrīnai (=Šķēles kungam). Reāli pēc prognozēm dažu gadu laikā maxāsim apm. 10 x vairāk (1-2 Ls/mēn. vietā apm. 10 Ls/mēn) + praktiski neizmantosim otreizējās izejvielas (makulatūru, PET pudeles utt.) + nevarēsim atkritumu apsaimniekošanas sakārtošanai saņemt ES naudas, jo reāli iesim pretī ES ieteikumiem un direktīvām. Un tas viss, lai vēl daži SIMTI MILJONU ieietu kāda cilvēka kabatā. Reāla dusma.

P.S. Sorry, par aizbraukšanu ne tēmā, bet šis pēdējā laikā ir baigi aizķēris, jo pats par šo lietu biju baigi domājis. Ne "valsts nozagšanu", bet atkritumu otreizēju pārstrādi. :D Vot nezinu kā iebāzt spieķus riteņos. Ja varētu, toč pacenstos, jo reāli Rīgas atkritumu saimniecība tiek sačakarēta uz 10, ja ne vairāk gadiem un no valsts privātajā kabatā, kā jau teicu, tiek pārlikti VAIRĀKI SIMTI MILJONU Ls. Dusma!!!
17th-Oct-2007 07:08 am - Re: ttt
nevaru nepiekrist...
This page was loaded Oct 14th 2024, 1:15 pm GMT.