smth
Broks pārsteigts par viņa posteņa likvidēšanu 
16th-Oct-2007 10:49 am
Publicēta: 10:43 16.10.2007.

Rīga, 16.okt., LETA. Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās Normunds Broks (TB/LNNK) ir pārsteigts par viņa posteņa likvidēšanu un uzsver, ka iepriekš par to nav ticis brīdināts.
Līdz brīdim, kamēr nebūs saņēmis savas pārstāvētās partijas skaidrojumus, Broks aģentūrai LETA nevēlējās plašāk komentēt "tēvzemiešu" un premjera Aigara Kalvīša (TP) panākto vienošanos par sekretariāta likvidēšanu.
Broks norādīja, ka politika ir kompromisu māksla un jābūt gatavam uz dažādiem pavērsieniem, tomēr šāds lēmums viņam bijis pārsteigums, jo ziņu par šādu vienošanos viņš saņēmis gandrīz vienlaicīgi ar LETA zvanu.
Runas par pārmaiņām valdībā bijušas, tomēr ne Broka pārstāvētā sekretariāta kontekstā.
Savu līdzšinējo darbību Brioks novērtēja pozitīvi, jo nepilna gada laikā ir veikti darbi iepriekšējā plānošanas perioda finansējumu plūsmu sakārtošanā, kā arī veikti visi galvenie priekšdarbi, lai Latvija varētu apgūt nākamā plānošanas perioda Eiropas Savienības finansējumu.
Broka sekretariātā strādāja trīs cilvēki un tā darbībā pārsvarā tika izmantota Finanšu ministrijas kapacitāte. Pēc Broka domām, viņa uzsāktais darbs neapstāsies un tiks turpināts, jo "neizstājamu amatu nav".
Broku par īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Saeima apstiprināja pērnā gada novembrī.
Brokam ir augstākā izglītība ģeogrāfijā, bet 2001.gadā viņš beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāti, Sabiedrības vadības maģistratūru.
LETA jau ziņoja, ka Kalvītis šodien ar apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) ir vienojies par Eināra Cilinska virzīšanu apstiprināšanai ekonomikas ministra amatā, bet likvidēts tiks īpašu uzdevumu ministra Eiropas Savienības (ES) līdzekļu apguves lietās postenis, kuru ieņem "tēvzemietis" Normunds Broks.
Jau ziņots, ka premjers pēc nākamā gada valsts budžeta pieņemšanas pirmajā lasījumā sola izvērtēt visu ministru darbu un valdībā veikt kompleksas pārmaiņas.
Kalvītis iepriekš pauda vēlmi, lai ekonomikas ministrs tiktu apstiprināts amatā vienlaikus ar pārējām izmaiņām valdībā. "Katra ministra darbs tiks rūpīgi izvērtēts," norādīja Kalvītis. Viņš līdz šim nav atklājis, kuras partijas un kurus ministrus izmaiņas varētu skart.
Kalvītis norādīja, ka izmaiņām valdībā jābūt ar mērķi uzlabot tās darbu, tādēļ iepriekš, tiekoties ar TB/LNNK, netika lemts par vakanto ekonomikas ministra amatu. Šis jautājums tikšot skatīts kompleksi.


khe, kursh buus naakamais? :>
Comments 
16th-Oct-2007 10:11 pm - ttt
Anonymous
Uz galu, uz galu...
Baigi daudzi vērojot pēdējās (un nesenās) politiskās aktualitātes lieto līdzīgus vārdus. Jautājums tikai kur būs tas "gals"? Bēdīgākais, ka viņš nav redzams - nav jau reālas alternatīvas. Pat Saeimas atlaišana kā "gals" nederēs, jo nav jau reāla, pietiekami spēcīga politiskā spēka, kurš varētu kaut ko mainīt. Gan jau kāds jauns "mesija" parādīsies un ar Stendzinieka reklāmas kampaņas palīdzību savāks savu krēslu skaitu, taču tas tāpat neko īpašu nemainīs.

Any ideas par to kāds varētu būt "gals"? Tad vismaz varētu padomāt arī par jaunu sākumu. :)

16th-Oct-2007 10:14 pm - Re: ttt
njemot veeraa to, kaada shobriid ir vispaareejaa situaacija, es domaat, ka visdriizaak vien paardaliis visus amatus tie pashi... pilniigi piekriitu par to to, ka normaalas un speeciigas alternatiivas vienkaarshi nav. bet skaidrs ir arii tas, ka iisti nav ok arii tas, kas shobriid notiek.
pilniigs sviests.
zivs puust no galvas.
This page was loaded Oct 14th 2024, 11:22 am GMT.