smth
Orientēšanās spēle "Rīgas piedzīvojums". Centrs.  
17th-Apr-2021 10:34 pm

Orientēšanās spēle "Rīgas piedzīvojums. Centrs". Ieraudzījām pilsētu no nedaudz cita leņķa. Jautājumi? Daļa ļoti viegli, bet bija arī tādi, par kuriem vajadzēja krietni padomāt. Jautājumi, kas bija pie mājām ar piemiņas plāksnēm lielākoties bija diezgan vienkārši. Pārsteigums bija par novadnieku Jāni Ivanovu, jo nezināju, ka viņš ir rakstījis ne tikai simfonisko, bet arī kino mūziku. Vēl viens pārsteigums bija tas, ka Kārlis Ulmanis bija mācījies arī Nebraskas Universitātē. Labums ar jautājumiem bija tāds, ka tos vismaz varēja ieguglēt, ja nu kas, bet foto uzdevumi bija jārisina dabā - redzi vai neredzi objektu, citu variantu nav. Par divām foto vietām mums ar Ilzi ir bažas, ka nav īsti pareizi, bet tad jau rīt vakarā redzēsim, kas sasnācis. Viena no fotovietām piespieda mūs krietni nopūlēties - mazais tiltiņš Bastejkalnā, kur daudz, daudz atslēgu slēdzeņu. Labi, ka ieslēdzu domāšanu un sapratu, kā to sarkano sirsniņu uz zilā fona atrast, bet redzēju, ka daudzi vēl ilgāk nekā mēs tur meklēja sirsniņu... Jāatzīst, ka šis kontrolpunkts bija viens no sarežģītajiem. Arī Bruņinieku ielā, pie Latvijas Vēstneša redakcijas krietnu brīdi pavadījām. Tomēr..tomēr jāatzīst, ka ir interesanti, kad ir jāatrod ne tikai kontrolpunkts, bet ir arī uzmanīgi jāvēro apkārtne un zināšanām galvā arī jābūt.
Rezultātā 14 km nostaigāti nepilnās trīs stundās. Nav slikti. :)
Abas ar Ilzi gan nospriedām pēc tam, ka esam tomēr par siltu saģērbušās - viņai siltās bikses, man pārāk silta augšdaļa. Pavasaris ir klāt, jāsāk tomēr izģērbties. ;))
Sarunājām jau abas, ka 4.maijā dosimies Rīgas piedzīvojumu Torņkalnā piedzīvot. :) Abām tas rajons ir mazāk zināms, līdz ar to būs interesanti. Centru jau diezgan vienkārši bija izstaigāt, jo visu laiku tur staigājam. Bet Torņkalns...būs forši! :) Nu, un, protams, būs arī lielāks uztraukums, jo svešā rajonā visas maņas asāk strādā. :)
Mājās atvēlos nogurusi, jo karstumā un diezgan labā ritmā 20 km nostaigāti. Līdz ar to atļāvu sev visu pēcpusdienu vaļoties ar seriālu. Beidzot šodien pabeidzu skatīties "Papīra namu". Kā jau parasti - viss apstājās pašā interesantākajā vietā. Gribu piekto sezonu tagad un tūlīt! Lai gan.. lai gan tomēr jāuztaisa pauze, vajadzētu atkal atgriezties pie grāmatu lasīšanas. :)
Vāru sakot, šodien bija foršs, sportisks rīts un dīkdienīga pēcpusdiena. Un kā jau parasti pēc sportiskām aktivitātēm - esmu nogurusi, bet laimīga. Laimes hormoni ir pārņēmuši mani.
Comments 
23rd-Apr-2021 01:11 am
hehe, mums arī šķita, ka tai sirsniņai ir jābūt kā grafiti- kaut kur uzzīmētai un kretni lielākai. bet, tomeŗ atradām īsto :)
tas ir varen forsš pasākums
25th-Apr-2021 03:31 pm
Tagad jau jāsāk gatavoties nākamajiem trīs posmiem! :) Noteikti būs forši! :)
Jūs pie skrējējiem vai gājējiem?
This page was loaded Apr 25th 2024, 4:39 am GMT.