smth
kas šodien par dienu? 
25th-Aug-2018 11:35 pm
0825

Nedaudz sajukušas dienas jau. Dzīvoju režīmā - šodien tādi darbiņi, rīt - šitādi. Nav nozīmes dienai, ir svarīgi laikapstākļi un paredzētie darbi. Dzīvo saskaņā ar dabas ritmu. Laikam tieši tādēļ vienmēr savu atvaļinājumu laikā mūku vismaz uz kādu laiku projām no pilsētas. Šeit es rodu mieru. Un šodien sapratu, ka šī atvaļinājuma daļa strauji tuvojas noslēgumam. 23 dienas projām no darba.. Galvu izvēdināju, bet vēl ir mazuma sajūta.
Šodien tāda riktīga virtuves diena sanāca. Vispirms nedaudz tomātus savā sulā uztaisijām un tad jau pusdienas un vakariņas jāsagatavo. Jau vakar domāju par ķirbju kūkas cepšanu, bet vakar nesanāca, jo līdz vakaram visādos darbos bijām. Toties šodien nolēmu patestēt jauno ķirbju šķirni un sagādāt vecākiem prieciņu. :)
Ķirbis vienkārši lielisks!

kirbis

Lai arī miza ir diezgan cieta, tomēr iekšķiņa - pietiekami blīva un ar riekstu garšu! :) Kūkai tieši tas, kas vajadzīgs! Pēc tam arī sacepu vienkārši krāsnī gabalos sagrieztu. Ātri cepas, ir miltains. Mamma smējās, ka varētu pat iesmērtēt kartupeļa vietā. :) Nolēmām, ka šie ķirbji noteikti mūsu dārzā ir uz palikšanu. Jācer tikai, ka labi arī ziemā glabāsies.
Tā kā krāsni kurināju, tad krāsnī arī pāris pannas biešu un kartupeļu uzcepu, lai vakariņās tiešām nav jādomā par to, ko ēdisim. :) Pie sevis jau ķiķinu, ka ar manu atbraukšanu vecākiem sāk parādīties savādāki ēdieni. Atšķaidu viņu ikdienu. ;))
Dienas prieciņš šodien arī saistīts ar ēdienu. Tētis salasīja kārtējos divus litrus aveņu, un es pierunāju vecākus šodien nesaldēt ogas, bet uzvārīt ievārījumu. Nekas daudz jau nesanāk no diviem litriem, bet, ja lasa ik pārdienas pa diviem litriem, tad jau līdz salnām diezgan daudz ogu sanāks. :)) Domāju, ka vēl kādas divas-trīs reizes būtu jāuzvāra ievārījums, jo tas noteikti noderēs ziemā, kad visādi vīrusi apkārt vazājas. :) Un galu galā arī ierastās brīvdienu pankūkas ar aveņu ievārījumu ir gardākas. ;))) Ž.man regulāri jautā, vai mūsu konservu plauktā nav paslēpusies kāda aveņu zaptes burkas. :D
Ja jau ieminējos par Ž., tad jāatzīst, ka gribas jau mājās., bet.. vēl darbi ir darāmi šeit. :( :) Un māsiņās pietrūkst. Mūsu Pušai sācies kaķu laiks un šobrīd ir diezgan traki - visu nakti nabags ņaudējis. Ņaudēt pārstāj tad, kad ēd, guļ vai uzmanība tiek novērsta. :) Šoruden viennozīmīgi ir jānoķer laiks, kad abām nebūs kaķu laiks un jāved operēt. Mierīgāka dzīve būs gan viņām, gan mums.
Par vietējiem kaķīšiem runājot.. mazā Puša atkal istabā pāris reizes bija ienākusi. Vakarā, kad jau braucu projām, sēdēja uz ābeles pie balkona. Mazais Pušiks laikam tiešām nolēmis, ka jāsāk vairāk draudzēties ar cilvēkiem. Strīpiņa kungs ar peli šodien atkal atnāca. Mednieciņš. :)) Bet nu alfa - Domino, šodien tikai pāris reizes redzēts skrienam pa pagalmu. Bet nu saprotams, kāpēc - diena pelēka, nemaz nemudināja izvelties ārā no mājām. :D Tiesa, dienas vidū, kas saulīte vēl nedaudz uzspīdēja, Domino tika manīts taureņus ķeram. :) Smieklīgs tāds.. un mīlīgs! :)

Nu, un beigās vēl viena bildīte. Pipari. No dārza. Pirmo reizi vasara ir bijusi tik gara un silta, ka pipari pagūst arī ārā nogatavoties. Jā, ir bijusi vasara, kad paprika dārzā ir nogatavojusies, bet čilī - pirmā reize.

pipari
Comments 
28th-Aug-2018 02:22 pm
Skat.ziņu wacapā. ;)))
This page was loaded Mar 29th 2024, 7:14 am GMT.