smth
par "atpirkšanos" 
2nd-Mar-2013 07:37 pm
Pāris dienas atpakaļ sanāca saruna par "atpirkšanos". Par to, ka ir pāri, kuros par normu tiek uzskatīts, ka gadījuma, ja esi sastrādājis kaut ko, sāpinājis otru, tad.. tad tiešā tekstā pajautā: "Kā varu atlīdzināt sagādātos sirdsēstus?" un saņem pretī atbildi par vēlamo. Viss, kas atliek - sagādāt lūgto un ir miers.
Bet..vai tiešām "miers"? Nezinu, man to grūti saprast. Es laikam no cita skatupunkta uz to visu skatos. Vai mana piedošana ir ziedu pušķa vai jaunu grabulīšu vērtībā? Vai iztērētie 10, 20, 50, 100 lati ir tas, cik vērtas ir manas jūtas un sajūtas?
Man šķiet, ka svarīgāk nesāpināt, nedarīt pāri. Ja ielaid to "atpirkšanās" čūsku, tad var sākt parādīties ieradums: izdaru ko sliktu, atpērkos un miers.
Un man tas ir svarīgi, ka šobrīd zinu, ka nav šādas "atpirkšanās", ka tas, kas tiek darīts, tiek darīts no sirds un tieši tad, kad tiešām to vēlies. Un pārliecība, ka otram tieši šīs pašas lietas ir svarīgas, rada mieru un drošības sajūtu.
Comments 
3rd-Mar-2013 11:04 am
Par cenu - piekrītu! Es jau ļoti, ļoti, ļoti sen to esmu teikusi, ka katru "paņem" ar kaut ko savu. Vienai ar plikām jūtām pietiekams, citai vajag materiālas lietas kā mīlestības izpausmi utt. Un katrs tiešām izvēlas to, kas viņam ir tuvāks un labāks. Un pieņemamāks.

3rd-Mar-2013 11:06 am
Paqr to pašu atpirkšanos ar lietām arī var būt radikāli pretējas situācijas
1. "še tev jauns kažoks un turi muti"
vai arī
2. "Lūdzu piedod, te Tev būs mazs iepriecinājusm austiņām".
3rd-Mar-2013 11:11 am
Ak, Tu viltīgā sieviete ! :)))
Nu, jā - kā parasti jautājums par to, kā pasniedz konkrēto lietu :D
Bet, ja nopietni, tad es saprotu, ka man laikam ir nedaudz kategoriska attieksme - kādu brīdi negribas neko materiālu pēc tam, kad ir sāpinājums noticis. Lai nedaudz nosēžas sāpinājums un tad jau arī to jauno grabulīti vairs nesaistīsi ar pāridarījumu.
This page was loaded May 28th 2024, 4:55 am GMT.